Zelenski a făcut apel la liderii G7: „Ajutați-ne să punem capăt războiului până la venirea iernii!”. Ce a cerut președintele Ucrainei pentru a înfrânge Rusia

0
893
Zelenski le-a vorbit luni liderilor G7, cerându-le ajutorul militar și economic pentru ca Ucraina să-i înfrângă pe ruși înainte de venirea iernii, adică în următoarele 4-5 luni. FOTO: EPA

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut luni apel la liderii G7, cele mai puternice țări democratice ale lumii (Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite), cărora le-a cerut, într-o videoconferință, ajutorul ca Ucraina să înfrângă invadatorii ruși până la venirea iernii, scriu Reuters și AFP, citate de BBC. Șeful statului ucrainean spune că armata țării sale va avea condiții mai grele de luptă atunci când va începe contraatacurile.

Zelenski le-a cerut liderilor G7, care s-au întrunit la Castelul Elmau, din Kruen (Germania), pentru conferința anuală, să ajute Ucraina la reconstrucția țării, să trimită sisteme de apărare antiaeriană, să acorde garanții de securitate și să faciliteze exportul cerealelor blocate de Rusia.

De asemenea, președintele ucrainean a cerut o intensificare a sancțiunilor deja fără precedent în istorie dictate împotriva Rusiei.

Statele G7 au blocat deja accesul statului agresor condus de Putin la comerțul internațional și la sistemul financiar global și au înghețat activele celor mai bogate persoane din Rusia.
În paralel, țările G7 membre ale NATO au oferit arme și alte echipamente militare Ucrainei.
Zelenski cere acum măsuri și mai dure, cum ar fi interzicerea completă a gazului și petrolului rusesc.

Rusia este deja în pragul unei iminente intrări în incapacitate de plată. Dincolo de amenințările lui Putin și bravada televiziunilor de stat rusești, țara este într-o situație critică, sufocată de embargoul fără precedent în istorie cu care se confruntă. Putin a prevăzut că vor exista unele reacții internaționale și, înainte de începerea războiului, și-a constituit o rezervă de 600 de miliarde de dolari. Însă sancțiunile economice impuse de lumea democratică au depășit cu mult orice anticipări ale Kremlinului. S-a dovedit că Putin a comis o eroare colosală de calcul nu doar în privința capacității armatei sale de a înfrânge Ucraina și a rezistenței pe care o va întâlni în țara invadată, dar și în privința reacției Occidentului.

Ca urmare, Rusia și-a consumat toate resursele în timp veniturile au scăzut, afluxul de mărfuri și tehnologie străine au fost stopate, iar războiul din Ucraina consumă colosal.
Politico a publicat luni un articol în care relatează discuția dintre ambasadorul rus la Washington și doi influenți americani. Cei trei au vorbit la un restaurant, neștiind că la o masă vecină stă un jurnalist. Acesta și-a notat totul și a publicat conversația. Ambasadorul Antonov le-a cerut diplomatului american și lobbistului care au luat masa cu el să-l ajute să intre în legătură cu funcționari sus-puși din administrația Biden, pentru a descoperi „la ce ar vrea SUA să renunțăm” pentru a se semna pacea. Diplomatul american l-a trimis pe rus să discute această problemă cu ambasadorul ucrainean. Discuția arată însă că Rusia e în criză de timp și, după ce a ratat principalul său obiectiv, capturarea și anexarea statului ucrainean, acum caută o ieșire din încurcătură.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rușii bombardează din nou Kievul! Trimit rachete de la distanță. O fetiță de 7 ani, scoasă de sub dărâmături. Joe Biden: „Încă o barbarie a lor”

* „Putin nu va reuși. Va fi o catastrofă pentru Rusia. Ucraina va reveni la granițele ei din 1991, își va recupera toate teritoriile”

* VIDEO. O rachetă trimisă de ruși, în Lugansk, s-a întors și a lovit punctul de lansare, provocând o explozie catastrofală!

* Misterul împușcării colonelului FSB care purta valiza nucleară a lui Putin. Vadim Zimin se afla în arest la domiciliu

* VIDEO. PSD-istul pervers care i-a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a o angaja la Primărie: „Sunt un familist convins!”

* Prins că a trucat un concurs de angajare, ministrul Chesnoiu (PSD) și-a dat demisia de la Agricultură, dar nu și din Parlament. DNA cere ridicarea imunității sale parlamentare

* Netejoru, șeful Inspecției Judiciare cu care PSD a terorizat magistrații reformiști, se pensionează cu 6.500 de euro/lună, mai mult decât salariul pe care l-a avut

* Nepoata directorui SRI din regimul Iliescu, salariu de 11.000 de euro pe lună la stat. Ioana Timofte a făcut o facultate particulară și a fost pusă șefă la ISCIR București

* Populismul grețos al lui Dan Negru. Are salariu de 25.000 de euro, dar a pus motorină de 1,4 lei, instigând la blocarea benzinăriilor

* Dulce ca mierea e pușcăria patriei. Cazul Elena Udrea

* Extraterestrul David Popovici, dublu campion mondial la seniori, deși are doar 17 ani și 9 luni! Din 1973, nimeni n-a mai reușit „dubla” 100 + 200 de metri liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.