Principalul propagandist al lui Putin amenință la TV că Rusia ar putea ataca nuclear România și Polonia

3
1975
Volodimir Soloviov, principalul propagandist al Kremlinului, a avansat luni seara ideea unor atacuri nucleare tactice asupra Poloniei și României

Volodimir Soloviov, principalul propagandist al lui Vladimir Putin, a amenințat într-o emisiune de televiziune difuzată luni seara, la Rossia 1, că Rusia va ataca Polonia și România cu arme nucleare tactice. Discursul a avut loc în aceeași zi în care s-a aflat că șeful CIA s-a întâlnit cu șeful SVR (spionajul extern rus) la Ankara, pentru a-i transmite lui Putin avertismentul să nu îndrăznească să folosească arme nucleare.

La televiziunile rusești are loc chiar în aceste zile o metamorfoză uimitoare. După ani în șir în care s-au lăudat cu forța lor militară capabilă să distrugă Occidentul decadent, propagandiștii afirmă în emisiuni, deschis, fără a mai fi cenzurați, că trebuie căutate soluții pentru a evita înfrângerea pe câmpul de luptă și o capitulare rușinoasă.

Există multe propuneri și scenarii avansate de oamenii Kremlinului care vorbesc de dimineață până seara la televiziunile moscovite. Între acestea se numără ideea distrugerii totale a orașelor Ucrainei, dar și atacarea Europei.

Cele mai importante narative ale propagandei lui Putin sunt prezentate de Volodimir Soloviov și Margarita Simonian. Faptul că Soloviov vorbește în prime-time despre atacul nuclear asupra Poloniei și României înseamnă că aceasta este unul din firele principale de discuție privilegiate de Kremlin.

Înregistrarea cu Soloviov a fost publicată pe Twitter de Anton Gherașcenko, principalul consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

Volodimir Soloviov a spus: „(…) Să ne imaginăm grozăvia care ar rezulta în urma unor lovituri tactice teribile cu arme nucleare. Zonele prin care sunt furnizate arme de către aliații occidentali ai Ucrainei vor fi contaminate. Ce oroare, într-adevăr? Este un dezastru. Sau, de exemplu, imaginați-vă să explicați că, dacă America furnizează arme, de exemplu, va avea loc o lovitură asupra unui aeroport din Polonia, asupra bazelor din România. Nu, nu înseamnă că se va întâmpla, nu înseamnă că vom folosi arme nucleare. Este o incertitudine atât de constructivă. Ei bine, noi avem aceste arme și cea mai mare teamă este că le vom folosi. E ca și cum ne-ar pune într-o luptă în care avem mai puține resurse de mobilizare în raport cu NATO. Și avem mai puține arme non-nucleare. În același timp, ei spun: «Da, ai un asemenea băț cu care ne poți bate pe toți, dar nu ai dreptul să-l folosești». Dar acesta este un război pentru dreptul la existență al poporului rus“.

România chiar nu este principla rută prin care se livrează armament Ucrainei. SUA și aliații europeni trimit armele cu predilecție prin Polonia.

Din mai multe cauze – lipsa infrastructurii, opoziția Ungariei, indolența autorităților –, România nu este o rută principală, aici găsindu-se doar câteva baze militare unde se află în principal trupe americane și franceze menite să ne ajute în cazul unui atac rusesc asupra țării noastre.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Rechizitoriul Tel Drum: Bogdan Chireac și Radu Tudor (Antena 3) erau plătiți de gruparea infracțională a lui Liviu Dragnea

* Cristoiu a descoperit cine-l susține pe Zelenski: „femei nemăritate sau divorțate, care speră ca el să divorțeze și să se însoare cu ele”. De Putin „nu le place pentru că-i bătrân”

* VIDEO. Frăția putinistă dintre Radu Moraru și Diana Șoșoacă trece la un nou nivel: cei doi cântă și dansează ca doi îndrăgostiți! 145 de secunde penibile, 20 de poze caraghioase

* VIDEO. Zelenski a anunțat oficial cele 5 condiții ale Ucrainei pentru pacea cu Rusia. Retragerea totală de pe teritoriul țării, despăgubiri de război și judecarea criminalilor – printre cerințe

* Generalul Ben Hodges: „Putin va pierde bătălia decisivă pentru Crimeea la vară. Iar până la sfârșitul lui 2023 va pierde bătălia internă pentru Kremlin”

* Beizadeaua lacomă de la ICR Londra, al cărei moft e să-i plătim chirie 7.500 de euro pe lună, e „directoarea lu’ Firea”. Fiică de căpetenie masonă, și-a falsificat CV-ul și a furat bani de la Teatrul Bulandra, înainte de a fi dată afară de actori

* Popa Calistrat: „Vii tu, o măciucă isterică nemăritată, să faci teatru în faţa la 500 de oameni?”. Preotul AUR-ist s-a furișat pe la spate și a lovit femeia cu pumnul

* Înfrângerea care scapă lumea de pericolul Trump: republicanii pierd Senatul SUA pe mâna fostului președinte!

3 COMENTARII

  1. Asta nu va mai iesi vreodata din Rusia. Sigur nu va muri de moarte buna. Cand se vor linisti lucrurile atat rusii, dar si ucrainenii vor face o vanatoare de vrajitoare. Pe lista vor fi toti papagalii care au stat la picioarele lui Putler. Kadarov o sa sara in aer, Soloviov o sa cada de la etaj, Dughin o sa se ejecteze cu scaunul din masina, Medvedev o sa moara in coma alcoolica. Lista e lunga si ambele tabere vor vrea curatenie dupa epoca lui Putler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.