Primarul Florea a încins Hora Covidului, pe caniculă, cu pensionari din Sectorul 5 și lăutari de la Doina Gorjului. „Să vedem dacă ne îmbolnăvim sau nu. Suntem curioase”

3
2355

Jurnaliștii de la Libertatea.ro au surprins sâmbătă, în detaliu, un act de iresponsabilitate, în Sectorul 5 al Capitalei. Responsabil pentru o așa nebunie, în vreme de pandemie, este însuși primarul de sector, Daniel Florea (PSD). Reportajul, tăios și ironic, arată un comportament de-a dreptul scandalos.

Zeci de oameni au participat sâmbătă, în plină pandemie, la un spectacol organizat de Centrul Cultural și de Tineret al Primăriei Sectorului 5 în Parcul Sebastian din Capitală. Au încins hore, sârbe și s-au luat în brațe, uitând cu totul de regulile de distanțare fizică și de obligația de a purta mască de protecție. Atât organizatorii, cât și Poliția Locală s-au rezumat la câteva avertismente verbale firave, și asta doar după ce au apărut jandarmii.

Evenimentul s-a numit „Ia de România” și a fost organizat întârziat cu ocazia Zilei Universale a Iei, din 24 iunie.

Spectacolul de pe scena montată la intrarea în Parcul Sebastian a început după-amiază, într-o căldură greu de suportat. Pe scenă au cântat, pe rând, mai mulți copii, dar vedetele au venit după ora 16.00.

”Hai, nu dăm mâna, acum dăm cotul!”, se aud voci din mulțime, într-o falsă atitudine responsabilă: măștile, de regulă, stau sub bărbie.

Porumbel: ”Mulțumim primarului, mulțumim primarului!”

La intrarea în țarc, primăria a pregătit măști de protecție și dezinfectant pentru toată lumea. Nimeni nu trece fără mască. După, fiecare face ce vrea. În principiu, și-o dă jos.

Faimosul ansamblu popular ”Doina Gorjului” și-a arătat măiestria chiar și pe caniculă. Muzica artiștilor olteni i-a împins la hore pe venerabilii bucureșteni.

Grupuri-grupuri, oamenii au dansat pe muzica populară și au uitat de masca de protecție, de coronavirus, de starea de alertă și de pandemie.

”Mulțumim primarului, domnul Florea, un om deosebit, pe care vă îndemn să-l urmați cu tot dinadinsul”, a spus la microfon Gheorghe Porumbel, managerul Ansamblului „Doina Gorjului” spre finalul spectacolului oferit de olteni. Apoi a ținut să adauge: „În asemenea momente și în asemenea atmosferă, nici măcar coronavirusul nu se mai propagă”. Are calități de medic, domnu’ manager de cântăreți…

”Să vedem dacă ne îmbolnăvim sau nu. Suntem curioase”, spune o femeie în jur de 60 de ani. Și se prinde în horă cu o sprinteneală care se popagă cu viteza covidului.

Alții au venit pentru că oricum ”nu cred în coronavirus”. ”Știți ceva? Eu nu cred așa ceva. Lucrez într-o fabrică și nu le-am auzit pe colegele mele spunând că s-au îmbolnăvit”, argumentează un atotștiutor.

„Îi frumos și gospodar / Este cel mai bun primar”

Cap de afiș au fost artiștii Gabriel Dorobanțu (playback masiv), Mirabela Dauer și Mioara Velicu.

Mirabela Dauer a încheiat concertul pe repede-nainte, ca să prindă și ea o prestație înainte de o eventuală întrerupere subită a spectacolului. Onorariul trebuie securizat cumva.

”Nu am vrea să se termine. Dar pe mine nu mă interesează, că eu mi-am luat banii”, a spus, pe scenă, Mioara Velicu, după un alt avertisment al organizatorilor către participanți.

Tot ea i-a dedicat câteva versuri primarului Daniel Florea, pe o rețetă brevetată de maneliști: „Avem la noi în comună / Primar cu inimă bună / Îi frumos și gospodar / Este cel mai bun primar”.

Cu măști, dar mai mult fără măști, oamenii au dansat și au cântat alături de artiști, lipiți aproape unii de alții, fluturând steaguri și mâncând popcorn și vată de zahăr de la chioșcurile din zonă.

Spectacolul s-a încheiat în chiotele petrecăreților. Următoarele 14 zile sunt ale covidului. Incubație ușoară!

Fotografii: Libertatea

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

VIDEO. Primul interviu dat de Liviu Dragnea din pușcărie. Minciuni enorme și o amenințare: „Este doar începutul!”

3 COMENTARII

  1. Daca nu ar fi problema raspandirii si la altii, i-am lasa pe acesti caraghiosi sa face ce vor cu sanatatea lor …dar astfel de bravuri pot provoca nenorociri…ganditi-va ce s-ar fi intamplat daca nu se luau acele masuri initiale…ce populatie descreierata avem!!! PSD-izarea e pieirea natiei romane, asa cum isi doreste Moscova.

  2. Asa e cu prostii,se cred si mai destepti ,mai smecheri -hotul neprins e cinstit, nu?😉-si mai frumosi si ..imuni la covid!Doar la prostie nu sunt imuni ,e cu gramada la ei ,sa o intorci cu lopata !🤢😫😳

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here