Primarul care ar fi violat o fată de 12 ani a stat doar o noapte în arest. Procurorul din Buftea a decis cercetarea sa în libertate

1
2123
Robert Ștefan

Primarul comunei Ștefăneștii de Jos (județul llfov), Ionel Robert Ștefan, și ceilalți doi bărbați reținuți joi seară pentru 24 de ore, după ce au fost acuzați că au violat în 2017 o fată de 12 ani, au fost puși în libertate vineri. Decizia a luat-o procurorul de caz, care a revocat măsura luată de polițiști.

Primarul Robert Ștefan este acuzat că, împreună cu alți bărbați, ar fi violat o minoră de 12 ani, care în urma agresiunii  a rămas însărcinată și a născut un copil. Violul ar fi avut loc în 2017, iar copilul s-a născut în 2018.

Joi seară, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au reținut pe primar pentru infracțiunea de act sexual cu un minor, alături de alte două persoane.

Dosarul cu acuzația de viol, act sexual cu un minor, șantaj și influențarea declarațiilor a fost trimis, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Procurorul de caz a decis revocarea celor trei ordonanțe de reținere, punându-i în libertate pe cei trei suspecți de viol.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea

„Ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de Parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii.

Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată, a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate.

Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Averea de nabab a primarului reținut pentru violarea unei fetițe de 12 ani

* Clotilde Armand: „Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest NU EXISTĂ! A fost anulat de două instanțe, în 2008 și 2011”

* Totul despre consilierul PSD care a scris că, „în Franța”, Clotilde Armand „era răpită și violată zile în șir”! Beizadea de primar incompatibil și condamnat penal

* Cum au scăpat de închisoare șantajiștii-șefi de la Academia de Poliție: „au o profesie și copii minori în întreținere”, penitenciarul „ar putea lăsa urme profund negative asupra personalității lor”

* Radu Moraru: „Aș vrea să-i agăț în cârlig pe preoții trădători care-i îndeamnă pe oameni să se vaccineze” / „S-ar putea să nu mă mai vedeți niciodată, în nicio emisiune!”

* VIDEO. Demența starețului Zenovie: „După vaccinare, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la pești” / „Vor fi zombi, ca drogații” / „Planul lor criminal, de genocid în lume…”

* Liderii AUR au votat împotriva propriei legi, prin care ziceau că elimină subvenția pentru partidele politice!

* TVR nu-i va prelungi contractul lui „Sărmăluță”. Acesta amenință cu tribunalul: „Vă promit că o să ne distrăm!”

* Start în EURO 2020 – o lună de fotbal de clasă! Program, echipe, suporteri, bani, istorie, transmisii TV

* EURO 2020. Italia – Turcia 3-0: recordurile echipei lui Mancini. Derby-ul zilei de sâmbătă: Rusia – Belgia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.