După 30 de ani în fruntea comunei Hudești, din județul Botoșani, Viorel Atomei, primarul PSD al localității, s-a decis să candideze la al nouălea mandat, pentru că – spune el – ar mai fi proiecte neterminate, transmite Agerpres.
Atomei s-a angajat în Primăria Hudești, la prestări-servicii, în 1988. La Revoluție, pe când avea doar 29 de ani, s-a “lipit” de FSN, a candidat la primărie în 1990 și a câștigat. De atunci, se realege la fiecare mandat.
Acum are 59 de ani și a lăsat în urmă 8 mandate de primar (primul de 2 ani, celelalte de câte 4 ani). Dar nu-i e de ajuns! Candidează pentru al 9-lea.
Edilul de la Hudești este cel mai longeviv primar din județ. Acum spune că, după 30 de ani de domnie, încă n-a terminat proiectele, așa că mai are nevoie de încă un mandat. “Este o continuitate. Mai trebuie anumite lucruri făcute, sunt proiecte care încă nu sunt finalizate şi, din acest motiv, am decis să candidez. Niciodată nu m-am gândit că sunt cel mai longeviv. Faptul că am ajuns să fiu cel mai longeviv se datorează cetăţenilor şi muncii pe care am depus-o. Dacă nu eram respectat şi nu îmi făceam treaba, sunt sigur că oamenii nu îmi dădeau votul“.
Comuna Hudești are 6.133 de locuitori și cuprinde 6 sate. Unul dintre acestea, Baranca, este celebru pentru faptul că a pierdut 60 de hectare de pământ din cauza eroziunii produse de râul Prut.
“Am pornit cu CPUN-ul. În 1992 am candidat din partea FSN, am ieșit cu 90%. Primul drum pe care am început să-l fac a fost în Baranca, de unde sunt eu”
În urmă cu doi ani, într-un interviu acordat publicației btonline.ro, primarul Atomei, de meserie profesor, a povestit: „Lucram în primărie, la prestări servicii. Eu m-am angajat la primărie pe 1 ianuarie 1988. Am pornit cu CPUN-ul și s-au făcut alegeri pentru primar, din rândul celor care făceau parte din CPUN. Eram propus și eu dar nu vroiam. Eu propuneam un învățător. El nu vroia să fie. Se vota secret. Eu cu profesorul Harabulă am ieșit de două ori la balotaj. Eu nu mă votam. A treia oară m-am votat și așa am ajuns primar, la vârsta de 29 de ani. În 1992 am candidat din partea FSN-ului. Am ieșit cu 90%. Am început munca, am avut o echipă bună la primărie. Mă gândeam atunci să fac ceva ca să nu-mi fie rușine, oamenii au avut încredere în mine. Eram stimat și cunoscut de oameni, jucam fotbal. Îmi amintesc că prima dată am început cu drumurile și un pod la Alba. La ședințe se discuta despre un pod la Alba, spuneau podul la Ștefancu. Cineva mi-a zis într-o ședință să nu fac și eu ce a făcut Ștefancu. Eu habar nu aveam. M-am interesat și am aflat că el a fost primar vreo 12 ani și nu a făcut podul din fața porții lui. Primul drum pe care am început să-l fac a fost în Baranca, de unde sunt eu. Să nu spună că fac și eu ca Ștefancu“.
La cata minte au unii in acea zona a tarii nu-i de mirare sa-l voteze si impaiat , caci datorita lui traiesc asa de bine , de rasul lumii….
Nu-i devină el!!!…ci oligofrenii care-l votează….din partea mea felicitări că a reușit această performanță …