Joe Biden e sigur: Rusia va ataca în zilele următoare, iar ținta sa va fi Kievul. Putin a luat decizia de a invada Ucraina

0
1921
Președintele american Joe Biden anunțând, în conferința de presă, că Putin a luat decizia ca Rusia să invadeze Ucraina

Președintele american Joe Biden a ținut vineri seara o conferință de presă extraordinară la Casa Albă, în care a anunțat că Vladimir Putin a luat deja decizia de a invada Ucraina, iar Rusia va declanșa invazia în zilele următoare, ținta sa fiind chiar capitala țării vecine, Kiev. Este prima formulare categorică a liderului american, după ce zilele trecute oficiali guvernamentali ai SUA menționaseră că există pericolul invaziei în orice moment, dar asta nu înseamnă că atacul se va și produce.

Faptul că Biden a organizat conferința de presă după ce a luat legătura pe această temă cu șefii statelor membre NATO (inclusiv cu Klaus Iohannis) arată că situația este foarte serioasă.

Președintele american a respins acuzațiile Rusiei, care afirmă că Ucraina ar face un “genocid” în regiunea separatistă Donbass. Acestea sunt „acuzații false care fac parte din arsenalul Rusiei pentru a crea o justificare falsă pentru atac”, a afirmat Biden.

Americanul afirmă că „în acest moment, sunt convins că a luat decizia”, referindu-se la Putin. Biden a adăugat: “Rusia poate să aleagă încă diplomația. Nu este prea târziu să se întoarcă la masa negocierilor. Azi-noapte, Rusia a fost de acord ca secretarul de stat Blinken și ministrul de Externe Lavrov să se întâlnească pe 24 debruarie, în Europa. Dar dacă Rusia trece la acțiuni militare înainte de ziua aceasta, va fi clar că au închis ușa diplomației. Vor alege războiul. Și vor plăti un preț mare pentru asta, nu numai din cauza sancțiunilor pe care noi și aliații le vom impune împotriva Rusiei, dar și ca urmare a furiei restului lumii”.

În acest moment, a menționat Biden, Ucraina este înconjurată de trupele rusești, care sunt desfășurate la granița dinspre Belarus, la frontiera ruso-ucraineană, dar și în Crimeea și Marea Neagră. Președintele SUA a adăugat: „Să crezi că Ucraina ar ataca e ilogic, e înconjurată de 150.000 de soldați ruși. Credem că Rusia va ataca Ucraina în următoarele zile, cu ținta Kiev, oraș cu 2,8 milioane de locuitori”.

Dacă afirmația e corectă, atunci se risipește și scenariul că rușii vor întreprinde doar un atac local, cu ținte limitate, dovedindu-se că Putin a optat pentru varianta maximală, cu invadarea a două treimi din țară și ocuparea Capitalei.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

NATO crede că „retragerea” unor trupe ruse de la granița cu Ucraina e o păcăleală. „Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

Băsescu: „De ce susținem Ucraina? Dacă privim pe hartă, vedem că după Ucraina urmăm noi” / „Putin a pierdut. Nu va invada Ucraina”

Ghinea (USR): „Ciolacu, Rafila, puneți mâna la muncă, putorilor!” / „S-au isterizat pentru că le-am dat de muncă prin PNRR și sunt puturoși”

Cioloș amenință cu ruperea USR, în caz că Drulă „nu va lucra pentru tot partidul”, ci doar pentru o parte din el

Propagandista anti-americană din PNL Italia este repudiată de șefii săi. Și-a șters cele trei postări mizerabile

Radu Moraru: „M-am decis să fiu liderul pe care-l căutați! Vreau să preiau funcția de președinte al României!”

Oana Roman se bucură „foarte tare” că tatăl ei „scapă de țara asta de doi bani”! Dar se bucură degeaba: Petre Roman nu se mută în Elveția

TVR a scăpat de „propagandistul roșu”, Ionuț Cristache. Mutat de la ora 21 la 17, acesta nu și-a atins ținta de audiență și, prin urmare, nu i-a fost prelungit contractul

Gest scandalos al unui tânăr șofer cu Mercedes, din Timișoara. A scuipat și înjurat un pieton care traversa regulamentar. Amendă de 7.000 de lei

SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (89) / TAB-ul, ultimul adăpost

* Un articol care a păcălit cenzura arată că scaunul lui Xi Jinping se clatină. Criticile au devenit virale cu ajutorul opoziției din Partidul Comunist Chinez

* Incredibilă prăbușire a Simonei Halep, în semifinale, la Dubai: 0-7 (în tie-break), 0-6, după 6-2 în primul set!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here