Presa italiană e uluită: „41% dintre locuitorii României nu știu ce înseamnă Covid-19!”

3
8146

„41% dintre locuitorii României nu știu ce înseamnă Covid-19!” Știrea despre campania de manipulare căreia i-a căzut pradă aproape jumătate din populația României a ajuns și în presa italiană, care precizează că mulți români cred în teorii conspiraționiste.

Într-un articol publicat luni de site-ul italian Business Insider Italia și preluat de cotidianul La Repubblica se precizează că 41% dintre locuitorii României cred în diverse teorii conspiraționiste și nu au nici o idee despre cum să se protejeze împotriva virusului care face ravagii în întreaga lume. În articol se amintește că, deși în ultima perioadă se înregistrează peste 1.000 de noi cazuri de infectare în fiecare zi, campania masivă de dezinformare la care este supusă populația pare să fie mai puternică decât instinctul de supraviețuire al acesteia.

„O mare parte a populației este supusă dezimformării – atât online, cât și offline”, a declarat Nicolae Țîbrigan, analist pentru Analysis of Informational Warfare and Strategic Commnunication (LARICS), pentru Politico.eu. Acesta a citat un studiu din luna aprilie, care arăta că 41% dintre români sunt convinși că Covid-19 nu este o boală, ci o armă biologică produsă în Statele Unite ale Americii.

„Cine are aceste convingeri refuză să adopte precauții minimale pentru a se proteja și pentru a evita răspândirea virusului, iar consecințele sunt catastrofale”, precizează autorul articolului.

Rezultatele acestei campanii susținute de fake-news sunt creșterea numărului de persoane infectate și riscul unui colaps al sistemului sanitar din România.

Semnale de îngrijorare despre situația virusului din România au apărut în mai multe țări din Europa. Unele au impus măsuri restrictive persoanelor care vin din România. De exemplu, Italia a introdus izolarea la domiciliu timp de 14 zile, pentru cetățenii care intră pe teritoriul ei venind din România. Au fost create astfel multe probleme atât românilor care se întorc din concediu, cât și angajatorilor italieni, care se află în dificultate. Este de notorietate cazul „badantelor” române, femei care îngrijesc bătrânii din Peninsulă, aflate acum în imposibilitatea de a fi al[turi de ei, din cauza riscului la care-i expun.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Finul Negoiță o pulverizează pe nașa Firea: “E foarte periculoasă. Minte cu o lejeritate dezarmantă. Îmi spunea să ne facem partid și să plecăm împreună din PSD”

Sondaj IMAS: PNL – 33,4%, PSD – 23,4%, USR-PLUS – 17,2%. Pro România scade sub 10%, ALDE se stinge

3 COMENTARII

  1. Bine că știu macaronarii ce-i aia pisică….ia mai duceți-va dracului …nu știu cercetătorii din marile laboratoare ale lumii..!!..și vreți să știm noi… apropo facem un concurs să vedem câți dintre doctori din țară știu de virusul ăsta!!!.. dacă l-au văzut sau daca știu ce leacuri pot da…nu de la voi a început nenorocirea în Europa??…de la animalele de companie mâncate ,pisici, câini, broaște, șerpi… scârboasă nație sunteți… ai sictir…

    • Vad ca iar incepi sa scrii pe acest site, si raspandesti tampenii, am sa-ti dau din nou raport, idiotule!
      Ce sa ne mai miram, 40% din tara asta sunt analfabeti functionali, covidul face o dura triere a populatiei.

  2. Cand ai 40 000 de morti de covid, cand te-ai milogit ca ultimul nemernic si a santajat UE cu exitul ca sa primesti bani europeni pentru ca nu ai gestionat eficient tu insati o criza sanitara, bunul simt recomanda sa taci dracului din gura si sa nu te mai iei de altii care au dat dovada de demnitate! Italienii, puturosi si dezaxati sunt foarte enervati ca nu mai ajung sclavii de romani sa munceasca pentru ei . Sunt reportaje cu zeci de marturii ale badantelor romance din Italia care au ajuns la Socola si alte institutii asemanatoare si ale medicilor care le-au tratat din cauza relelor tratamente la care au fost supuse de catre italieni. Iar asta ca romanii cred ca ca virusl este fabricat de americani este un fake news de proportii. Am intalnit multi negationisti, iar daca invinovatesc vreo tara, aceea este China, prietena Italiei, in niciun caz SUA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here