sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăNewsCîțu: „Banii din PNRR nu pot avea altă destinație decât investițiile, oricât...

Cîțu: „Banii din PNRR nu pot avea altă destinație decât investițiile, oricât ar saliva baronii PSD“

-

Premierul Florin Cîțu a avut marți, în Parlament, un discurs dur la adresa PSD și AUR, în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Șeful executivului a acuzat PSD că se agită să dea jos Guvernul mânat de la spate de disperarea baronilor care caută să ajungă la banii PNRR, că a făcut tot posibilul să blocheze campania de vaccinare și că îi ține captivi pe români în minciună, sărăcie și manipulare.

În timp ce parlamentarii PSD și AUR huiduiau și urlau, premierul Cîțu le-a amintit de toată propaganda prin care anunțau populația că va fi foamete și că urmează prăpădul.

Prin contrast, cifrele Eurostat arată că România are cea mai mică inflație din Europa, iar puterea de cumpărare a oamenilor este acum peste cea din Ungaria, Grecia și Bulgaria, iar Comisia Europeană estimează că țara noastră va avea în 2021 cea mare creștere economică din UE, de 7%, spune Cîțu.

El a spus că a schimbat paradigma cheltuielilor bugetare ale României, banii mergând prioritar către investiții care să genereze creștere economică.

- Advertisement -

Discursul lui Florin Cîțu în Parlament, la moțiunea de cenzură inițiată de PSD

„Sunteți pregătiți, nu? 9.12.2019, 13.05.2020, vă aduceți aminte ce reprezintă aceste date? Două moțiuni simple depuse de PSD împotriva mea. Românii au înțeles deja concluzia acestor tertipuri PSD-iste.

Social democrații văd în mine o amenințare. Sunt singurul care s-a opus vehement oricărei colaborări cu PSD.

- Advertisement -

Niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD.

Niciodată nu aș susține nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern ca mai apoi să fac guvern cu PSD.

Dar după 25 septembrie va fi și mai rău pentru dumneavoastră. Am tranșat alegerile din PNL, de cine vă este cel mai frică nu scăpați!

Această moțiune se referă doar la persoana mea. Ați dezvoltat o obsesie.

Guvernarea merge foarte bine, Coaliția este unită și pregătită să guverneze cel puțin 8 ani de azi. Să aveți timp să vă pregătiți toate moțiunile până în 2028!

Mai țineți minte când trompetele PSD au spus că va fi foamete? Cereți-le scuze românilor, ați mințit, ați manipulat, economia merge foarte bine.

Dragi români, economia a trecut cu bine peste cea mai mare criză din ultimii 100 de ani. PSD a sabotat din Parlament și atacat toate acțiunile guvernului. 

Ați panicat românii și atât. I-ați mințit.

Avem printre cele mai mari creșterei din UE. Rata inflației este cea mai mică, dobânzile la fel. Veniturile cresc cu aproape dublu decât rata inflației. Lecții de economie. Așa crește puterea de cumpărare.

Eurostat a arătat că puterea de cumpărare este mai mare decât în Grecia, Ungaria, Bulgaria.

Domnule Ciolacu, e momentul să vă cereți scuze românilor cu credite. Ia-ți mințit, i-ați manipulat, le-au crescut ratele după ce ați trecut de la Robor. Nu vreți să le plătiți diferența de bani? Că aveți de unde! Românii să meargă la sediul PSD și să ceară diferența!

Banii din PNRR nu pot avea altă destinație decât investițiile, oricât ar saliva baronii PSD.

Singurele împrumuturi le facem pentru investiții. Așa se fac investițiile, scrie în orice manual de economie, dacă ați citi!

Această guvernare competentă trebuie să gestioneze fondurile europene până în 2028, altfel banii ar ajunge la baronii PSD.

Datele Eurostat arată că România are cele mai ieftine alimente din UE. De aceea consumul crește. Iar câștigul salarial a crescut cu 13% față de anul trecut.

Am luat cele mai bune măsuri economice, iar rezultatele se văd. Avem cea mai rapidă revenire economică din istorie ca răspuns la criza economică, e celebra revenire în ”V”. FMI spune că vom avea o creștere economică de 7% în acest an, asta spuneți că este criză?

PSD-iștii au făcut tot posibilul să blocheze vaccinarea. De ce vrea PSD să o blocheze? Ați văzut vreun lider PSD să promoveze vaccinarea, să meargă în vreun centru de vaccinare? Unde au fost liderii PSD? Niciunul nu a ieșit public să susțină vaccinarea!

PSD a vrut să blocheze și PNRR, vă amintiți șantajul din Parlament. Investiții de peste 29 de miliarde de euro! Acesta este PSD!

Această moțiune e actul oficial care consfințește alianța dintre PSD și AUR. Ce îi unește? Ura față de tot ce este modern, față de proprietatea privată, de antreprenori, de libertatea individuală, față de statul de drept.

Indiferent de costurile politice, românii trebuie să știe că vom face reformele asumate prin programul de guvernare, indiferent de piedici și de unde vin aceste piedici. Reformăm sistemul de pensii, în justiție, în companiile de stat. Reformele vor asigura predictibilitate, doar așa putem dezvolta România. Dacă nu facem aceste reforme, vom rămâne la coada Europei, acolo unde ne-a ținut PSD atâția ani. Asta vă deranjează, domnilor de la PSD, îi scoatem pe români din sărăcie și nu îi veți mai putea ține captivi în logica ajutoarelor sociale, domnilor de la PSD!

Noi vrem bine, PSD si AUR vor rău. Noi vrem evoluție, PSD și AUR vor involuție. Cine se aseamănă se adună!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Primarul PSD condamnat pentru pornografie infantilă a fost reales de locuitorii din Șotrile (Prahova)

* „Sindicatele – structuri paralele de putere în sistem, cvasi-mafiotizate în România!” Fost ministru al Educației: „Încasează automat 1% din salariile profesorilor. Vreo 15 milioane de euro”

Euro-coruptul Adrian Severin cere expulzarea ambasadorului interimar al SUA la București! Rușii de la Sputnik îi livrează „muniție”

După Cozmin Gușă, încă un politician militează pe față pentru ieșirea României din UE! A fost parlamentar, e săgeată a propagandei ruse

Provocare AUR cu iz rusesc în Transnistria. Zeci de persoane cu tricouri „Votează AUR, alege România!” au încercat să treacă Nistrul, fiind oprite de separatiști

O toxină AUR: Ovidiu Hurduzeu. Își făcea vacanțele la Moscova, acum face propagandă pro-Rusia, anti-Occident, anti-vaccinare

Jaf marca Firea: un teren din Parcul Verdi, răscumpărat de Primărie cu 1.080 euro/mp, a fost concesionat unor „băieți deștepți”, la preț derizoriu, pe 25 de ani!

Tragedie epică pentru directorul Ivănescu din Ministerul Tineretului: într-o singură zi, soția i-a murit, iar băiatul s-a spânzurat. Soacra i-a fost răpusă de Covid acum două luni

Monstrul din Onești: „Îi promit că tot îl găuresc. Dau drumul la 2-3 grenăzi lângă el. Îi arăt eu cum se moare în moarte crâncenă. Pe comandantul ăsta îl omor, şi pe copiii lui, şi pe nevastă-sa”

VIDEO. O idioată a provocat un carambol îngrozitor în Turul Franței. Zeci de cicliști au căzut, patru au abandonat din cauza rănilor grave

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -