Popa Terheş, dat afară şi din Biserica din Ohio (SUA). Între Dumnezeu şi PSD, l-a ales pe Dragnea şi banii de europarlamentar

1
2469
O blasfemie: Terheş, Biserica şi Tricolorul

Cel autobotezat „Chris” (nu este prenumele său real, l-a inventat să pară mai „american” când dădea  interviuri la Antena 3) Terheş a fost exclus din Biserică pentru păcatul de a sluji la doi stăpâni. Liderii Bisericii i-au cerut să renunţe la candidatura de europarlamentar, dar Terheş nu a vrut.

Eparhia din SUA a confirmat că îi impune lui Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada, după ce Eparhia Greco-Catolică de Oradea l-a eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale.

Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio cu jurisdicție teritorială în S.U.A. și Canada, anunță că, din cauza candidaturii la europarlamentare pe listele PSD, l-a demis pe preotul Cristian Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”.

Comunicatul integral al Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio:

– având în vedere alegerea liberă a Preotului Cristian Terheș de a candida în funcția de europarlamentar,
– ținând cont de Decretul nr. 250/26.03.2019 prin care Preotului Cristian Terheș a fost eliberat din exercițiul funcțiilor sacerdotale, emis de Eparhia Greco-Catolică de Oradea;
– considerată fiind admonestarea din data de 27.03.2019, pe care Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio, i-a făcut-o Preotului Cristian Terheș, conform normelor canonice în vigoare, de a se abține de la implicarea în politică, candidând pentru funcția de europarlamentar;
– considerat fiind refuzul Preotului Cristian Terheș de a-și retrage candidatura pentru funcția de europarlamentar;
– considerând starea sacerdotală ca fiind incompatibilă cu implicarea activă în politică, conform CCEO, can. 384 §2;

exprimându-și nemulțumirea și părerea de rău cu privire la decizia Preotului Cristian Terheș, a hotărât:

1. demiterea Preotului Cristian Terheș din funcția de Administrator al comunității „St. John the Baptist Romanian Catholic Mission”;
2. încheierea înțelegerii de transfer a Preotului Cristian Terheș din partea Eparhiei Greco-Catolice de Oradea către Eparhia Greco-Catolică „Sf. Gheorghe”, din Canton, Ohio și
3. îi impune Preotului Cristian Terheș interdicția de a sluji ca preot pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice „Sf. Gheorghe”, respectiv în S.U.A. și Canada.

Biroul de Presă al Eparhiei „Sf. Georghe” Canton

I-a făcut plângere lui Dragnea!

Interesant e că Terheş a reuşit să prindă loc pe lista PSD deşi în trecut el a fost fanatic anti-PSD, l-a susţinut pe Iohannis în 2014 şi era fan Monica Macovei, la uşa căreia făcea anti-cameră pentru a o convinge să candideze la prezidenţiale.

Dar mai interesant e că Terheş a fost iertat de noul lui dumnezeu, Liviu Dragnea, pentru o acţiune penală pe care popa i-a făcut-o liderului PSD!

Se întâmpla cu puţin înainte de alegerile din 2016, câştigate de PSD, când popa Terheş voia să-l vadă pe Dragnea la puşcărie pentru o iniţiativă împotriva libertăţii de exprimare. Iată ce scria pe site-ul aşa-numitei „Coaliţii a Românilor”, o organizaţie cvasianonimă înfiinţată de Terheş pentru a-şi face imagine pe seama naţiunii sale:

„Proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, prin care acesta si PSD incearca sa ingradeasca libertatea de exprimare atat a presei cat si in mediul on-line, este „justificat” de initiator pe baza unei „conventii cadru europene”, care este de fapt un simplu document elaborat de un ONG cu nume inselator, si nu de un organism european. 

Acest detaliu esential a scapat din vedere tuturor parlamentarilor si comentatorilor pe acest proiect de lege, desi, daca acest detaliu ar fi fost descoperit la timp, acest proiect nici nu trebuia sa ajunga in Camera Deputatilor.”

L-a vrut la puşcărie pe Daddy?

Urmare a respectivei „dezvăluiri” făcute de „Coaliţia” lui Terheş, acesta a anunţat într-un text ulterior că va face plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea:

„Romanian Community Coalition, cea mai larga organizatie a romanilor din SUA, a inaintat, pe data de 15 februarie 2016, o plangere penala Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva lui Liviu Dragnea, deputat si presedinte PSD, pentru comiterea infractiunilor de fals intelectual si uz de fals in initierea controversatei legi a defaimarii.

Plangerea penala a fost motivata de faptul ca deputatul Liviu Dragnea, singurul initiator al proiectului de lege in cauza, si-a justificat propunerea legislativa invocand documente si institutii europene care nu exista.”

Iar la final, ca şi când plângerea amintită nu era suficientă, Terheş anunţa că-l va bombarda pe Dragnea cu alte plângeri penale pentru „alte infracţiuni”:

“Prezenta plangere este doar prima dintr-o serie de plangeri pe care le avem pregatite in aceasta cauza. Avem indicii temeinice ca s-au comis si alte infractiuni care sunt de compententa DNA si DIICOT”, a spus Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition.

Foto: Facebook

CITIŢI ŞI:

Ana Birchall, în genunchi şi pupă inelul lui Dragnea! La fel şi tu, Meleşcanu! PSD îşi atacă miniştrii care n-au sărit la gâtul ambasadelor

Popa Terheş a ajuns pe lista PSD, deşi în 2016 i-a făcut plângere penală lui Dragnea!

Doamne-ajută! Popa Terheş, exclus din Biserică după ce şi-a vândut sufletul „diavolului” PSD

Cazul „escrocului” Terheş – candidat PSD. De ce tace Biserica Greco-Catolică?!

Florin Călinescu desfiinţează lista PSD la europarlamentare: „Livulică, găselniţa ta cu escrocu’ Terheş e maximă!”

Profil de ANTICRIST în sânul Bisericii Greco-Catolice. Popa Terheş, candidat PSD cu discurs împotriva martirilor României Mari. A pângărit memoria cardinalului Iuliu Hossu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here