Polonia – 45, Germania – 40, Franța – 35, Belgia – 21, Olanda – 17, Bulgaria – 6, Italia – 4, Slovacia – 4; România – 0 (ZERO)! Creier? Verticalitate? Principii? Și alea tot ZERO, dar acum vorbim de spioni

2
1477

 

Deși colcaie de spioni ruși, România nu e în stare să țină pasul cu determinarea Europei de a-l sancționa pe Vladimir Putin. Suntem permanent în coada oricărei liste ați putea imagina. Nu suntem în stare să ne scuturăm energetic de șmecheriile rusești făcute cu complicitatea Ministerului Energiei și a multitudinii de trădători și spioni ruși plantați în sistemul energetic. România are resurse, dar nu e în stare să facă nimic din ceea ce fac țări fără niciun fel de resursă. Suntem paralizați de teamă și corupție la nivel instituțional. 

Zilele trecute, țările baltice au anunțat că au renunțat la gazul rusesc. Au adăugat și că “dacă noi am putut, puteți și voi”, adică celelalte membre ale UE. România tace. Legea offshore, cea care a izgonit investitorii americani, a fost ticluită întâi în limba rusă. Părinții ei sunt încă activi. Ofițeri activi. 

România este sufocată de spioni și trădători. Te lovești de ei la tot pasul, dar aproape că găsești neverosimil că sunt atât de mulți și ușor de detectat. Iar acolo unde nu acționează spionii ruși, intră în rol corupția. Există funcționari care și-ar trăda țara pe sume ridicole. Mulți!

Dinspre România nu se aude nicio inițiativă. Suntem „reactivi”. Noi nu avem nicio politică de derusificare. De niciun fel. Îl vezi pe putinistul Viktor Orban că a luat măsuri de plafonare a prețurilor în Ungaria. Adică a făcut ceva pentru țara lui. În Ucraina, din care abia m-am întors, la creșterea exorbitantă a prețurilor, Zelenski a tăiat taxe până când prețul a revenit la valoarea anterioară. A raționalizat combustibilul la 20 de litri per alimentare, dar a făcut ceva. Despre Polonia nu mai vorbesc, este aproape pregătită să renunțe la tot importul de gaz și petrol din Rusia. A făcut ceva. Bulgaria și Grecia se preocupă de terminalul de gaz lichefiat pentru a reduce dependența de Moscova. Fac ceva.

La noi e pustiu! Ai zice, și nu fără rost, că România este condusă de angajați ai lui Putin, poziționați acolo unde să împiedice îndepărtarea de influența lui nefastă. Pun pariu că Ministerul Energiei colcaie efectiv de trădători și angajați pe ruble. 

În timpul asta, SRI, doarme. Noi suntem adepții “batistei pe țambal”. Dar știți de ce? Pentru că asta asigură și situația când nu se face nimic și unii pot să pretindă doar că asta e “tactica”.

Și mai e ceva! Această strategie natională de a băga mizeria sub preș nu numai că acoperă incompetența și trădarea, dar asigură și neasumarea oricăror lucruri, acțiuni, decizii.

Ororile din Bucea au făcut înconjurul planetei. Românii au învățat împreună cu americanii și australienii, de pildă, unde este Bucea. Mă uit la Coarnă și Șoșoacă… ăștia sunt chiar proști rău de tot: cum să-ți găsești un moment atât de tâmpit pentru temenele la tovarășul Kuzmin, totul cu 24 de ore înainte de devoalarea celor mai mari crime în masă din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial? Coarnă a rămas și fără partidul care l-a premiat pentru slugarnicia dovedită (în dauna oamenilor) ca lider sindical.

În timpul ăsta, în România nu există oficial niciun spion. SRI doarme! 

Zelenski a cerut lucruri pe care românii le-au salutat cu o cruce făcută cu limba la repezeală, pentru că nu pot îndeplini nici pe departe nici măcar una dintre cereri. Domnul Ciucă, insipidul nostru premier, omul fără nicio inițiativă, dar umil executant, a ieșit repede să răspundă la solicitările obraznice ale jurnaliștilor, care puneau întrebarea următoare fără a asculta răspunsul la precedenta, și s-a găsit repede în postura rusească „dați-mi timp să analizez”. Lipsea doar „comisia”. 

În Ucraina se întâmplă lucruri mari, se scrie istorie. Europa trepidează. Se rescriu principii de securitate la nivel mondial. România depinde de oameni mici, preocupați fie de populismul etern (PSD), fie de următorul penibil congres (PNL), fie de beția puterii (președintele). În Ucraina, Hitler devenit țar cu pașaport rus comite crime și ne spune, sfidător și arogant, că ceea ce vedem, de fapt, nu există. În Ucraina se scrie istorie, oamenii ăia chiar fac lucruri mari, ziua are 24 de ore acolo și rezultatele se văd. 

Consilierul lui Zelenski anunță, imediat după devoalarea imaginilor teribile, care au fost unitățile rusești din zonele unde s-au produs crimele în masă. 

“Unităţi ale forţelor armate ale Rusiei şi Rosguard, care au comis crime de război la Bucea, Gostomel, Irpen” – a scris Arestovici.

În special, vorbim despre:

 • Brigada 64 Independentă de infanterie motorizată din cadrul Armatei 35 a Districtului Militar de Est;
 • Brigada 5 Independentă de Tancuri a Armatei 36 a Districtului Militar de Est;
 • Regimentul 331 Paraşutişti al Diviziei 98 aeropurtate;
 • Regimentul 137 Paraşutişti din Divizia 106 aeropurtată;
 • Regimentele 104 şi 234 de asalt ale Diviziei 76 de asalt;
 • Brigăzile 14 şi 45 speciale independente;
 • Detaşamentul 63 special de poliţie al Rosguard;
 • Brigada 155 independentă maritimă a Flotei Pacificului.

Anonymous publică imediat lista soldaților din armata rusă. Dezastru! Criminalii au din ce în ce mai puțin loc în a se ascunde. 

Ucraina, întotdeauna foarte bine informată când vine vorba de ruși, publică o listă cu peste 620 de spioni activi în Europa, obligând țările occidentale să reacționeze și să expulzeze spionii ruși. În România, liniste. Deși colcăie, SRI și domnul Ciucă ne transmit că aerul de România nu priește invadatorului rus. Aiureli!

Cu capul în pământ, România face doar paradă de gesturi anti-Rusia și pro-Ucraina. Vorbe! Dacă se decide ceva la Bruxelles, OK, dar dacă nu, atunci “deputinizarea economiei românești” nu este vreo urgență. În tot acest timp, românul de rând dă exemplu cum ar trebui să se comporte instituțional țara sa. 

În Bucea și Irpin, morții Ucrainei sunt înca adunați de pe străzi. La București, doamna Șoșoacă,  domnul Coarnă și alți 2-3 aciuați prin Parlament planifică o nouă vizită la “ajutorul de câine lup” Kuzmin, care probabil îi privește cu disprețul pe care îl merită trădătorii de țară și de principii.  

Românii pot dormi liniștiți, SRI lucrează făra zgomot pentru ei.

E liniște. Prea multă liniște…..

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* Omenirea e cutremurată de ororile din Bucea: în urma rușilor au rămas sute de cadavre de civili împușcați pe stradă, unii cu mâinile legate la spate

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Rușii au jefuit reședința lui Zelenski de pe malul Mării Azov, care timp de 11 ani a fost la dispoziția lui Hrușciov, conducătorul URSS

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Răsplata lui Kadîrov pentru familiile cecenilor morți în Ucraina: 5 kg de orez, un săculeț cu cartofi, unul cu ceapă și un litru de ulei

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

2 COMENTARII

 1. Nu vedeți că ne conduc amantele, coafezele și plozii securiștilor lui Ceaușescu? Cu ĂȘTIA vrem noi țară EUROPEANĂ?
  Cine vreți voi să aibă viziune euroatlantică? Iohannis? Ăsta altceva decât weekenduri la Sibiu nu știe, de 8 ani de zile! Nici președinte de ghenă de gunoi nu l-aș pune!
  Cine vreți voi să facă management performant? Madam Bumbac cu nșpe mii de joburi calde la stat?
  Oameni buni, PÂNĂ NU TERMINĂM CE AM ÎNCEPUT ÎN 89 NU VOM SCĂPA!
  Greșeala a fost că ne-am oprit la Ceaușescu! Toată clica lui trebuia făcută UNA CU PĂMÂNTUL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here