Ticăloșia din Parlament și degradarea Statului Român

4
2873
Zelenski și românii

Incompetența și indolența (boicotul?) manifestate de Parlamentul României cu ocazia discursului președintelui-erou al Ucrainei, Volodimir Zelenski, reconfirmă că instituția fundamentală a statului român este confiscată de o adunătură de parveniți, de lachei de partid și de jefuitori ai banilor publici. Printre aceștia s-au strecurat și trădători ai valorilor naționale și europene care (teoretic) sunt asumate de România, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO.

Ignominia comisă prin sabotarea tehnică a strigătului de ajutor venit din partea președintelui Zelenski, toropeala de larve care a caracterizat discursurile politrucilor români, înșiruiri de vorbe golite de orice empatie față de suferința îngrozitoare a națiunii ucrainene, ne avertizează (pentru a câta oară?) că Parlamentul României a devenit un loc insalubru. Cu câteva notabile excepții (felicitări parlamentarilor USR care au sancționat cu severitate imbecilitatea extremiștilor!), forul politic suprem al țării noastre este populat de creaturi ignobile, al căror singur scop este să se căpătuiască repede și fără efort pe seama banilor publici.

Instituția-garant al democrației românești a ratat într-un mod scabros momentul istoric al discursului unui om care a reușit să-și depășească limitele umane și să se transforme dintr-un simplu actor de comedie într-un erou al națiunii sale, pe care o conduce curajos în confruntarea cu Imperiul Răului de la Răsărit.

„Bomboana de colivă” a acestui dezastru a fost absența sfidătoare și tăcerea idioată a președintelui Klaus Iohannis, această eroare grozavă a sistemului electoral românesc; individ cu un caracter atât de murdar, încât și-a câștigat definitiv locul în „galeria groazei” ocupată de foștii președinți post-decembriști: comunistul grotesc Ion Iliescu, lașul penibil Emil Constantinescu și „nenicul de blonde”, fost turnător al Securității comuniste, Traian „Petrov” Băsescu. Probabil că lui Klaus îi va rămâne, în istoria acestor vremuri urâte, cognomenul de „Robocop cel Castrat”, dacă ne gândim la lipsa de bărbăție de care dă dovadă în confruntarea cu mafia politică din țară și cu marile provocări geostrategice din afara țării…

Această cădere în neantul indolenței obscene trebuie să ne cutremure. Suntem conduși de o clasă politică incapabilă să simtă Istoria.

Avem un președinte al Republicii preocupat de luptele interne dintre găștile mafiote din PNL. Țara este administrată de o Coaliție condusă de „la crème de la crème” a mafiei transpartinice constituită de PNL și PSD, cu sprijinul UDMR. Agenții de influență ai Rusiei au ajuns prin Parlament și nu se sfiesc să acționeze în văzul lumii, vizitând Ambasada Federației Ruse la București pentru a pupa mâna Stăpânului Putin.

Statul Român este neputincios, este infestat de această faună de mafioți, parveniți și trădători.

Războiul din Ucraina se va termina, într-un fel sau altul. Țările europene care au acționat în spiritul valorilor europene vor avea de câștigat (politic, economic, militar), între acestea Polonia remarcându-se drept cel mai ferm apărător al Democrației Europene la granița de Răsărit a Uniunii Europene, în conflictul cu Rusia lui Putin. Mesajul Poloniei este fără echivoc, unul pro-european și pro-democrație. Zilele trecute, premierul polonez Mateusz Morawiecki avertiza că rata de schimb a rublei a revenit la nivelul de dinaintea invadării Ucrainei, dovadă că „toate sancțiunile economice nu au funcționat”. Morawiecki a atenționat răspicat: „Rusia a dat foc întregii Ucraine, iar Europa încă se mai întreabă dacă este suficient să stingă focul doar cu un extinctor. Dacă Europa dă dovadă de slăbiciune, va fi umilită și va rămâne fără apărare!”

Printre alte reacții față de războiul din Ucraina trebuie să amintim și că Polonia, Germania, Belgia, Olanda, Franța, chiar și Bulgaria, au expulzat zeci de diplomați ruși sub acuzația de spionaj în favoarea Rusiei. De la București nu se aude nimic, nu se face nimic. Doar o tăcere stânjenitoare, întreruptă rar de declarațiile grandomane ale ministrului de externe Aurescu – care probabil crede că în Istorie rămân „vorbele mari” și nu faptele – ori ale ignobilului și mai mereu absentului președinte Klaus Iohannis, pe subiectul războiului din Ucraina.

La nivel de fapte, Statul Român este incapabil să organizeze eficient ajutorarea refugiaților ucraineni. Marea șansă a României, fiind salvată astfel de la rușine, au fost societatea civilă și Biserica Ortodoxă Română. Aceste forțe s-au mobilizat și au oferit ucrainenilor fugiți din calea războiului o primire atât de căldă și de generoasă, încât întreaga Europa a fost emoționată. Ajutorul oferit de Statul Român s-a pierdut printre hârtiile birocraților care ocupă sinecuri în structurile administrației publice.

Despre sancțiuni economice reale față de Rusia – cum ar fi interzicerea tranzitului de mărfuri din și spre Rusia, punerea sub interdicție a navelor în proprietatea armatorilor ruși ori sub drapelul Rusiei în porturile românești, interzicerea zborurilor comerciale și de pasageri din și spre Rusia în spațiul aerian românesc – nici nu se poate discuta. Nu avem bărbați de stat în conducerea țării. Avem doar niște muieri isterice și lacome… sau, altfel spus, niște curve.

Tot la nivel de fapte, Statul Român, prin Serviciile Secrete, a fost incapabil să prevină penetrarea structurilor sale de agenții Rusiei.

O indolență grozavă și nemaiîntâlnită aflăm în zona acestor Servicii Secrete românești. Au permis, prin lipsa lor de profesionalism, ca oameni cu evidente legături de colaborare cu Rusia lui Putin să se infiltreze în Parlamentul României, în agenții și structuri guvernamentale, în viața economică și academică a țării.

Este imposibil de înțeles de ce Serviciile Secrete românești nu au fost capabile să prognozeze evoluția personajelor extrem de toxice care s-au cocoțat în fruntea mișcărilor „anti-vaxx”, naționalist-extremiste și, mai nou, pro-Rusia! Mișcări care au generat proteste de stradă, situații de tensiune, iar în timpul pandemiei, mii de morți, prin propaganda lor extrem de toxică despre „dictatura sanitară”. Este inacceptabilă neputința Serviciilor Secrete de a prognoza apariția unui partid naționalist-extremist ai cărui reprezentanți fac acum jocurile Rusiei, inclusiv în Parlamentul țării!

Este de neînțeles de ce aceste Servicii Secrete au fost incapabile să ofere analize corecte și în timp util despre evoluția crizei din Rusia și Ucraina. Inexplicabil, dacă ne gândim la imensitatea resurselor de care beneficiază, faptul că ofițerii de informații români nu sunt capabili să fie pro-activi, mulțumindu-se cu o atitudine defensivă, care generează rezultate mediocre.

De fapt, ofițerii de informații români pentru ce anume încasează lunar sume imense ca salarii, bonusuri etc.? Cum se justifică bugetele tot mai mari, de la an la an, alocate Serviciilor Secrete? Nu este de datoria lor să apere țara de trădătorii care se pun în slujba unor puteri străine potrivnice României, Uniunii Europene și NATO?

Totodată, ne întrebăm, DE CE GUVERNUL ROMÂNIEI NU-L DECLARĂ „PERSONA NON GRATA” pe ambasadorul VALERI KUZMIN, a cărui ambasadă s-a transformat într-o spurcată oficină de propagandă de război a Rusiei, cu mesaje anti-UE, anti-NATO și implicit anti-românești? De ce Guvernul României nu a identificat, cu ajutorul Serviciilor Secrete, nici măcar un singur agent de informații în slujba Rusiei lui Putin care activează pe teritoriul nostru național?

Absolut de necrezut că în România nu activează spioni ai Rusiei, mai ales că toată cariera ambasadorului Kuzmin pute a KGB și, ulterior, a FSB!

Privită din această perspectivă mai largă a destructurării grave la care este supus Statul Român, nemernicia comisă de Parlamentul României cu ocazia discursului Președintelui-Erou al Ucrainei depășește dimensiunea unei gafe tehnice ori a unei impoliteți de mahala.

Concluzia este că suntem, ca națiune și ca stat, într-o criză teribilă. O criză morală și politică ale cărei consecințe sunt deja vizibile. Constatăm deci cu tristețe că acum, mai mult ca niciodată, este valabil și obligatoriu de urmat îndemnul din Imnul Național: „Deșteaptă-te, române!”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Discurs scelerat al Moscovei: se cere exterminarea poporului ucrainean! Ria Novosti: „Naziștii trebuie uciși în număr cât mai mare. Nu doar elitele! Cei mai mulți oameni sunt vinovați, sunt naziști pasivi”

* VIDEO. Parlamentari AUR, batjocoritori la prezentarea ororilor comise de ruși în Ucraina: „Băi, nu ne mai emoționați, dați discursu’!”. George Simion: „Nu ne uităm la filme acuma!”

* VIDEO. Ce-a înțeles Șoșoacă din discursul lui Zelenski: „Normal, ai avea obligația să-l inviți și pe Putin”. A părăsit sala ostentativ când vorbea președintele Ucrainei, a revenit când vorbea Ciucă

* „Dezgustător! Această Șoșoacă, sluga lui Putin, reprezintă cea mai hidoasă expresie a unui politician vândut. Act de trădare națională”

* VIDEO. Parlamentul României a rămas repetent la organizarea „momentului Zelenski”. Probleme cu transmisia, sonorul și traducerea

* VIDEO + DOCUMENT. Discursul integral al lui Volodimir Zelenski în Parlamentul României. „Drag popor român…”

* Fost consilier al lui Putin: „Ofensiva invadatorilor nu poate fi oprită decât printr-o ruină militară a Rusiei. Ucraina trebuie să meargă pe calea polonezilor, care în 1920 au învins armata sovietică lângă Lvov”

* Rușii le rad în cap pe femeile din armata ucraineană capturate, ca să le umilească. Prizonierii sunt ținuți în câmp și bătuți periodic cu paturile puștilor

* Omenirea e cutremurată de ororile din Bucea: în urma rușilor au rămas sute de cadavre de civili împușcați pe stradă, unii cu mâinile legate la spate

* „Putiniștii” care au violat, torturat și ucis civili ucraineni în orașul Bucea sunt mongoloizi din Republica Bureatia, înființată de bolșevici în 1923

* Ungurii au ales prietenia cu Putin și gazul ieftin de la ruși: Viktor Orban – 53%, Opoziția – 35%. Fidesz are două treimi din Parlament

* Rușii au jefuit reședința lui Zelenski de pe malul Mării Azov, care timp de 11 ani a fost la dispoziția lui Hrușciov, conducătorul URSS

„La Kremlin se formează un pluton de execuție circular, toți cei prezenți își îndreaptă armele unii spre alții. Regimul Putin se clatină pentru prima oară” – analiza profesorului Galeotti, expert în Rusia lui Putin

* Răsplata lui Kadîrov pentru familiile cecenilor morți în Ucraina: 5 kg de orez, un săculeț cu cartofi, unul cu ceapă și un litru de ulei

Medic faimos despre Putin: „Trăim lângă un câine turbat. Nu trebuie să-l tachinăm, ci să devenim urgent atât de puternici, încât să nu ne mai fie frică de el”

* Jurnalista Emilia Șercan acuză o acțiune de „kompromat” organizată de statul român împotriva sa, după ce a dat în vileag plagiatul premierului Ciucă. Au fost sesizate instituțiile internaționale

* Micul turnător Băsescu, hăituit de marele turnător Voiculescu cu abjecta „lege a lui Iohannis”. De Iliescu nu se atinge nimeni

* Actor cu o avere impresionantă, Mihai Mălaimare a fost dat în judecată pentru că nu și-a plătit utilitățile. Ce sumă are de achitat fostul deputat

* Cele 8 grupe la Campionatul Mondial de fotbal, Qatar 2022. Derby Germania – Spania încă din start

4 COMENTARII

  1. Ai scris bine insa vina este si la votantii acestor gunoaie. Este inadmisibil ca un borhot sovietic coclic precum AUR sa fie votat de 500.000 romani. Aici au contribuit toti fostii comunisti si securisti care au vrut a mai imparta electoratul si sa-l puna la adapost. Ala nemultumit de PSD, PRM, PNL, PD si alte secaturi cufurite de partide emanate din putoarea PCRista aveau un loc unde sa puna stampila. Cata vreme votantul permite jaful in banul public, promovarea mediocritatii in functii publice, va avea parte de experiente neplacute. Cucoana care este sefa la Camera Deputatilor castiga net 21.000 lei si are spor de periculozitate de 3000 lei. Ce pericol e domne in meseria ei, ca doar nu este atacata de teroristi, stinge incendii? Toate pilele, cumeteriile si-au gasit culcus la stat si ies la pensie speciala de tineri. Statul in perioada lui Iohannis s-a afundat si mai mult, ridicat pe brate acest distrugator de sperante si-a aratat ipocrizia in toata splendoarea sa. Pacat de toti care inca mai spera ca Romania are o sansa la vindere.

    • La Camera deputatilor nu e o cucoana, ci un cucon: Marcel Ciolacu. Dar va dau dreptate, problema e la votanti. „Răsplata lui Kadîrov pentru familiile cecenilor morți în Ucraina: 5 kg de orez, un săculeț cu cartofi, unul cu ceapă și un litru de ulei”. Tare as fi curios cate familii de romani si-ar trimite sotii sau copiii la razboi in schimbul unei asemenea „compensatii”. Veti fi uimiti cat de multi ar acepta.

  2. Lui Iohannis in loc de Premierul de la Grivco spune-i Claponul de la Grivco. Sau daca vrei in spiritul denumirii date in articol spune-i Roboclapon. Ca presedinte a reusit sa arunce in toaleta si sa traga apa dupa 6 milioane de romani care l-au creditat cu incredere. Bare Iliescu era un bolsevic fanatic, Constantinescu un om ajuns din greseala in primul rand al salii, iar Basescu un exponent al Securitatii. Insa Iohannis este de departe un accident al naturii, politice desigur. Un individ care s-a trezit in caleasca, dar care a ales sa se distreze cat poate in costum de presedinte. Ne-a pacalit bine, poate se va reduce vreodata mandatul la 4 ani cum era inainte, pentru ca este o relicva a trecutului creata special pentru Bombonel Nastase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here