Polițist-șef mega-șpăgar, prins în flagrant de DNA. Lua bani promițând că scoate din arest infractori periculoși

0
4011

Încă un polițist corupt a căzut în lațul procurorilor anticorupție! Agentul-șef adjunct Cornel Bleja, de la Poliția orașului Măgurele, județul Ilfov, era infractor profesionist, lua șpăgi cu repetiție.

Polițistul Bleja a cerut 20.000 de euro și a primit 10.000 ca să intervină pe lângă procurori pentru a-i scoată din pușcărie pe copiii mituitorului. Beizadelele erau acuzate de tentativă de omor calificat.

Bleja a mai cerut și alte sume, mai mari sau mai mici, dar i s-a înfundat când a pus mâna pe cei 2.500 de euro pretinși pentru a-i scăpa de pușcărie pe doi indivizi care comiseseră infracțiuni rutiere grave.

Comunicatul DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 decembrie 2020, a inculpatului BLEJA CORNEL, agent-șef adjunct la Biroul Ordine Publică al Poliției orașului Măgurele, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență (3 infracțiuni).

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2015 – decembrie 2020, agentul de poliție Bleja Cornel ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a ameliora condițiile răspunderii penale ori contravenționale a unor rude ale celor dispuși să plătească banii ceruți.

Concret, în cursul anului 2015, agentul de poliție Bleja Cornel i-ar fi pretins 20.000 de euro unei persoane, din care ar fi primit 10.000 de euro, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru punerea în libertate a fiilor acestuia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

În perioada august – septembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins de la alte două persoane suma de 300 de euro și 200 de lei, pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere I.P.J. Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acestuia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprins circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate.

În perioada noiembrie – decembrie 2020, inculpatul Bleja Cornel ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pentru soluționarea favorabilă a dosarului penal în care aceștia erau cercetați, respectiv obținerea unei soluții de condamnare cu suspendare și evitarea anulării permisului de conducere.

La data de 3 decembrie 2020, inculpatul a și primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Inculpatul este prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here