Își ține Streinu Cercel pacienții în frig din calcule electorale? Nicușor Dan: „Deși prevenit, nu a făcut nimic”

1
1444
Streinu Cercel, în echipa Ciolacu - Firea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a explicat – într-o postare pe Facebook – situația spitalelor Colentina și „Matei Balș” (aflate în aceeași incintă), care vineri au rămas fără căldură din cauza unei intervenții pentru remedierea unei avarii la sistemul de termoficare al Capitalei.

Proaspătul primar spune că managerii ambelor spitale au fost anunțați cu o zi înainte, pentru a recurge la mijloace alternative de încălzire a saloanelor și rezervelor cu pacienți.

Nicușor Dan: „Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig”.

Adrian Streinu Cercel e candidat la Senat pe lista PSD București, în tandem cu fosta primăriță Gabriela Firea (ea pe locul 1, el pe locul 2, ambele poziții eligibile). În această situație puternic politizată, se naște întrebarea: lipsa de reacție a lui Streinu Cercel e rezultatul unei indolențe manageriale sau al unui joc politic de un cinism atroce (să-l înjure lumea pe Nicușor Dan și să nu voteze PNL/USR-PLUS)?

Cert este că propaganda PSD a făcut iureș pe ideea că Nicușor Dan (și, evident, PNL, poate și USR-PLUS) îi ține pe bolnavi în frig, ceea ce nu s-a întâmplat pe vremea PSD-istei Firea. O retorică, evident, mincinoasă, dar folosită insistent în buza alegerilor.

În realitate, Nicușor Dan încearcă să repare marile avarii pe care i le-a lăsat moștenire „primărița voucherelor”, care a neglijat complet infrastructura.

Explicațiile lui Nicușor Dan

„Despre problema de ieri din spitalele «Matei Balș» și Colentina, unde căldura a fost întreruptă peste zi și a revenit azi-noapte.

Punctual, ziua de ieri. Spitalul Colentina nu a avut o problemă majoră, pentru că directorul medical, prevenit de anunț, a utilizat aerul condiționat și caloriferele electrice. În schimb, managerul Spitalului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, deși prevenit cu o zi înainte, nu a făcut nimic și a constatat seara că este frig.

Problema generală. În această iarnă, rețeaua de conducte pleacă cu așa de multe găuri, că intervențiile sunt inevitabile. Dacă nu sunt făcute, se atinge limita maximă de apă de adaos, presiunea scade și centralele se opresc automat. Vina uriașă aparține administrației PSD Firea, care toata vara, nealocând bani și fiindu-i frică să facă intervenții în campania electorală, a lăsat rețeaua să se deterioreze. Au fost zeci de apeluri din partea Elcen, că necesarul de apă de adaos este aproape de limita maximă, de 3 ori mai mare decât în 2016, fără vreun răspuns din partea administrației PSD Firea. Dar despre această problemă voi vorbi curând și cu grupurile consilierilor generali , pentru că vreau să discutăm numirea noului Consiliu de Administrație al Termoenergetica.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here