Ucrainenii susțin că Podul Crimeea a fost detonat de FSB-ul rusesc! „Camionul cu explozibili a primit permisiunea să intre liber pe pod, deși toate mașinile trebuie inspectate și scanate pe țărm”

2
4108
Podul Kerci a fost aruncat în aer prin detonarea bombei dintr-o dubă care a scăpat controlului

Distrugerea unei porțiuni a Podului Crimeea, cel mai lung din Europa (19 kilometri), care leagă Federația Rusă de peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014, ar fi opera FSB-ului rusesc (succesorul KGB-ului sovietic), și nu a SBU-ului ucrainean! Comanda ar fi fost dată chiar de sceleratul Putin, ca să aibă noi motive pentru bombardarea și mai intensă a orașelor din statul invadat și, eventual, pretextul de a declanșa un atac nuclear tactic.

Citând sursele acestei versiuni, site-ul Obozrevatel.com scrie că uriașul camion cu explozibili care se deplasa dinspre Krasnodar spre Crimeea a trecut practic „neobservat” de patrulele de control.

„Camionul cu explozibili a primit permisiunea să intre în mod liber pe pod, în ciuda faptului că toate mașinile trebuie inspectate și scanate încă de pe țărm”, scrie publicația online.

„Nu este încă evident cine a aruncat în aer podul? Permiteți-mi să vă reamintesc că acel camion a venit din Federația Rusă” 

Ipoteza atentatului orchestrat de spionii ruși este întărită și de consilierul prezidențial Mihailo Podoliak. Acesta a subliniat, pe contul său de Twitter, că explozia a fost rezultatul dușmăniei pe care FSB și gruparea paramilitară PMC Wagner le-o poartă oficialilor din Ministerul Apărării și din Statul Major General al Armatei Ruse.

„Cu câteva momente înainte de schimbarea personalului, FSB intră într-un knockdown: au trecut cu vederea explozia de pe «Podul lui Putin». Acum, Ministerul Apărării va putea da vina pe FSB pentru viitoarele înfrângeri din sud. Nu este încă evident cine a aruncat în aer podul? Permiteți-mi să vă reamintesc că acel camion a venit din Federația Rusă”, a acris Podoliak.

Versiunea experților militari ruși: „Explozia de pe podul din Crimeea ar putea fi organizată de două mașini simultan: camionul depozita azotat de amoniu sau alte încărcături explozive, în timp ce dispozitivul exploziv era transportat de o mașină mică”

Explozia camionului-capcană din data de 8 octombrie a avariat peste 1,3 kilometri de cale ferată și două porțiuni ale infrastructurii rutiere. Proprietarul TIR-ului ProStar International era Boris Iusubov. Potrivit rudelor sale, acesta a vândut autovehiculul unui alt cetățean rus, care nu l-a trecut în acte pe numele lui.

Experții militari ruși au și eu o versiune, preluată de site-ul ucrainean Obozrevatel.com: „Explozia de pe podul din Crimeea ar putea fi organizată de două mașini simultan: camionul depozita azotat de amoniu sau alte încărcături explozive, în timp ce dispozitivul exploziv era transportat de o mașină mică. Se presupune că, în acest fel, teroriștii ar fi putut trece prin posturile poliției rutiere, deoarece documentele camionului ar fi fost în regulă, iar detonatorul era bine ascuns într-o altă mașină”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* „Lui Putin nu-i pasă de 500.000 de cadavre. Pentru el, reprezintă 2% dintre cei pe care i-ar putea recruta. Are o rezervă de 25 de milioane de oameni, în caz de mobilizare totală”

* Mincinosul Bode dă vina pe USR pentru licitația prin care s-au cumpărat 600 de BMW-uri la suprapreț de la prietenul lui Iohannis!

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* De ce cad MiG-urile: mai multe s-au stricat după ce Armata a cumpărat kerosen de proastă calitate de la un fost partener de afaceri cu Sebastian Ghiță și cu generali SRI

2 COMENTARII

  1. Tampenii… Pe podul ala trupele de ocupatie din Crimeea primeau de toate – inclusiv exploziv… O vreme or sa mai primeasca nimic, spre satisfactia ukrainenilor… ”Cui bono?” S-a stiut ce e in camion… Nu s-a stiut ca o sa explodeze…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here