PNL-Cîțu se predă PSD-ului. Florin Roman cere „6 luni de armistițiu“: „Cei mai buni specialiști i-au dat PNL și PSD“. Dâncu acceptă bucuros

3
2703
Au trecut doi ani de când Florin Roman se bucura că a căzut „Guvernul de incompetenți și corupți“ al PSD. Acum face parte din Guvernul PSD-PNL și se laudă cu o carte de care nu știe nimeni, nici măcar el

PNL-Cîțu face curte public PSD, cu care vrea să continue guvernarea României – o confirmare a informațiilor pe care Ziaristii.com le-a prezentat încă de luna trecută. Florin Roman, vicepreședintele liberalilor, le-a propus public PSD-iștilor acest lucru miercuri, la emisiunea „România 9“ de pe TVR 1. Liderul deputaților PNL a cerut „un armistițiu“ de 6 luni, complimentându-i pe social-democrați, despre care a spus că sunt recunoscuți pentru faptul că, alături de liberali, au furnizat de-a lungul timpului cei mai buni specialiști!

PNL se pregătește să meargă luni, la Cotroceni, cu o propunere de premier, urmând ca în cursul zilei de joi să se decidă dacă merge înainte cu Cîțu sau susține pe altcineva ca șef al Guvernului.

Din discursul din campania electorală a liberalilor n-a mai rămas nici urmă din lupta cu „marele inamic“, cu „corupții“ și „dușmanii Justiției, ai poporului român și ai democrației“. Dimpotrivă, acum Florin Roman a subliniat că PSD e plin de specialiști competenți și a sugerat că e de preferat USR-ului, care ar avea „aventurieri“.

Exact aceeași opinie ca și Florin Roman a fost exprimată tot miercuri, la RFI, de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. Acesta și-a schimbat radical opinia față de săptămâna trecută, când insista pe ideea refacerii coaliției cu USR chiar cu prețul propunerii unui alt premier în locul lui Cîțu. De data asta, Fenechiu a deschis ușa PSD-ului: „Din punctul meu de vedere, în momentul de față, prioritatea este discuția cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliției, cred că este obligatorie o discuție cu PSD, iar paleta de discuții poate porni de la un Guvern minoritar și poate merge până la un Guvern asumat. E o soluție subsidiară. Prioritatea și curentul de opinie majoritar în PNL este pentru refacerea coaliției“.

Nu mai departe de săptămâna trecută, Fenechiu avertiza public că intrarea în alianță cu PSD ar fi o capcană mortală pentru PNL, ai cărui alegători nu au votat așa ceva. În plus, atrăgea atenția Fenechiu, un Guvern PNL susținut de PSD în Parlament ar însemna imposibilitatea de a mai face reformele la care s-a angajat partidul în campania electorală și decontarea tuturor problemelor, rezultatul previzibil fiind un dezastru în 2024, la următoarele alegeri.

Florin Roman și Vasile Dâncu au invocat împreună țara, interesul românilor, responsabilitatea. Și s-au gândit „să tragem primele tranșe din PNRR“

În acest moment, nici USR, nici PSD nu mai doresc să susțină un Guvern PNL cu Cîțu premier. Liberalii insistă însă pe lângă social-democrați, care sunt mai predispuși la combinații de culise. Obiectivul ar fi obținerea sprijinului PSD în Parlament pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR.

În emisiune a intervenit apoi Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD. A urmat un schimb de dulcegării pe parcursul căruia Dâncu a dat impresia că acceptă propunerea „armistițiului“.

Florin Roman a propus: „Eu vorbesc de un armistițiu, pentru că România este într-un război: război pandemic, război economic. Să fim politicieni responsabili, să ne gândim și la țara asta, nu numai la procente, este nevoie de un armistițiu, de un Guvern cu puteri depline pe 6 luni de zile, să trecem perioada de iarnă, de pandemie, să tragem primele tranșe de la PNRR“.

Vasile Dâncu i-a răspuns: „Armistițiu nu este alianță, așa încât… Despre armistițiu  a vorbit și domnul Ciolacu astăzi. Trebuie să renunțăm la discursul politic și să trecem la discurs tehnic și poate chiar la tehnicieni“.

Dialogul dintre Ionuț Cristache și deputatul liberal Florin Roman

Florin Roman: Eu cred că politicienii, indiferent din ce partid sunt, trebuie să asculte vocea oamenilor, iar oamenii sunt sătui de criza politică, iar pe fondul unei pandemii extrem de agresive și a problemelor legate de intrarea în iarnă, cu facturile majorate la utilități, oamenii așteaptă de la clasa politică foarte multă responsabilitate, lăsarea orgoliilor deoparte și un Guvern cu puteri depline.

Ionuț Cristache: Deci, se poate și cu PSD Guvern?

Florin Roman: Cu oricine dorește să se pună în slujba acestei țări atunci când țara are nevoie de o clasă politică responsabilă. Eu, personal, m-am săturat de clișeele astea și de orgoliile personale.

Ionuț Cristache: Vedeți un Guvern cu cei de la USR sau cu cei de la PSD, mai probabil?

Florin Roman: Eu văd un Guvern cu oameni responsabili și buni specialiști. Deocamdată, cei mai buni specialiști i-au dat PNL și PSD pe funcții ministeriale. Sunt mulți aventurieri care spun că sunt și buni miniștri, dar viața reală ne-a arătat altceva.“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Ruptură în „echipa câștigătoare”: „Grupul de la Cluj” ia distanță de „Grupul oltenilor” și nu-l mai vrea pe Cîțu premier! Rareș Bogdan, suspectat că e „cârtiță”

* Cum a reușit Drulă să fie singurul ministru avizat pozitiv într-un Parlament ostil: dintr-o greșeală a unui deputat PSD, președinte de comisie!

* VIDEO. Ministrul Novak dezvăluie ravagiile făcute de Covid în familia sa de anti-vacciniști: „Bunică-mea a murit, pe tata l-am salvat în ultima secundă”

Medic reputat, către Cîțu: „Ce faceți e nebunie curată. E criminal. O spun de această dată ca psihiatru”

* Infectați cu Covid, Firea și Pandele n-au mai putut ține secretul: erau vaccinați cu trei doze! Acum îi dezamăgesc pe conspiraționiștii cărora le cântau în strună

Mama medicului conspiraționist Răzvan Constantinescu, nevaccinată, „se zbate între viață și moarte“, infectată cu Covid. Doctorul insistă că „porcăria din flacon va distruge lumea“

VIDEO. Șoșoacă s-a năpustit la Spitalul „Marius Nasta” și a agresat-o pe managera Beatrice Mahler. „Aici se întâmplă crime! Există tratament, nu vor să-l aplice!”

VIDEO. Ambrozie, Episcopul de Giurgiu: „Nu vă grăbiți să vă vaccinați! Vaccinurile sunt expirate. Vedeți? Dau foc românilor în spitale!“

Escrocherie în Voluntari: Primăria lui Pandele a cumpărat „medalioane anti-Covid” de 30.000 de euro, neomologate în UE

3 COMENTARII

  1. Un mascarici pesedist ajuns intr-o functie importanta in PNL. Guvernul va fi PNL minoritar cu sprijin PSD discutat de ceva vreme. Orban, USR perdanti pentru ca ciumele si-au dat mana.

  2. Ce se mai lupta el cu peeeseeedeee!!!😉😯😕Asa se lauda el in fata lui Orban,inca presedinte al partidului…am vazut ce trecut de „luptator” are! Din 2012 ,ca jurnalist(de 2 bani!!!) in Alba Iulia,indemna oamenii sa iasa sa voteze masiv la referendumul de demitere a presedintelui Basescu!Apoi,intrat in PNL,in 2013,facea campanie USL si campanie impotriva realegerii lui Mircea Hava la primarie!!

  3. Da, Florin Roman e un reprezentant imbuibat al mafiei postdecembriste(fosta retea pcr-isto securista) care si-a facut ramuri si ramurele sa para ca avem si noi pluripartidism in Romania. Nu avem decat scenarii aranjate!!! Ne facem ca avem pro-occidentali ca sa profitam de ce ofera vestul, dar nu eliminam nicio legatura cu Rusia, ca si de aici clasa politica si-a tras avantaje in afaceri, fara sa fie avantaj si pentru tara…asa ca PNL-PSD, reiese mereu ca sunt mana in mana, fiind ACEEASI MAFIE POSTDECEMBRISTA, FOSTA RETEA PCR-ISTO SECURISTA, care batjocoresc acest popor de zeci si zeci de ani!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here