Pilat din Pontul Euxin: PF Daniel se spală pe mâini în cazul ÎPS Teodosie, „teroristul în sutană”

4
2971
ÎPF Daniel - ÎPS Teodosie

În scandalul pelerinajului de la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din comuna Ion Corvin (județul Constanța), Patriarhia Română se spală pe mâini ca Pilat din Pont – în cazul de față, Pilat din Pontul Euxin (Marea Neagră)! Prin vocea purtătorului său de cuvânt, Patriarhia cere Guvernului să rezolve problema cu Arhiepiscopul Teodosie, dar nu face niciun gest de a se delimita de Înalt Prea Compromisul Teodosie.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, cere Guvernului să rezolve problema de la Constanța, unde Arhiepiscopul Teodosie amenință că nu va respecta carantina impusă de autorități și va organiza un pelerinaj pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

”Inclusiv în acest caz concret, nu Patriarhia Română, din care Arhiepiscopia Tomisului este parte constitutivă, ci Secretariatul de Stat pentru Culte are obligația onorantă de a se implica în medierea unei situații în care trebuie deplin lămurită atât responsabilitatea Arhiepiscopiei Tomisiului de a respecta măsurile sanitare impuse în contextul carantinei locale, cât și a autorităților care aplică aceste măsuri”, arată Bănescu într-un comunicat de presă.

Comunicatul Patriarhiei Române nu conține nici o delimitare față de îndemnul lui Teodosie de a încălca regulile legale anti-pandemie.

Teodosie a sfidat permanent regulile impuse de autorități, dar și regulile interne ale Bisericii Ortodoxe, inclusiv prin repetarea slujbei de Înviere, fără ca Patriarhul Daniel sau Sfântul Sinod să-l sancționeze în vreun fel.

De data asta, Teodosie a anunțat că va organiza pelerinajul de Sfântul Andrei, în ciuda avertismentelor Poliției și Jandarmeriei. Mai mult, provocatorul de profesie (de iz rusesc) le-a ordonat tuturor preoților (350) și monahilor (circa 100) din eparhia sa să participe – în sobor – la liturghia de la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, din comuna Ion Corvin.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here