marți, mai 21, 2024
AcasăRăzboi în Ucraina"Am pierdut 300 de oameni - uciși, răniți și dispăruți - în...

„Am pierdut 300 de oameni – uciși, răniți și dispăruți – în 4 zile. 50% din vehicule”. Supraviețuitorii Brigăzii 155 pușcași marini ruși cer disperați ajutor și-și acuză comandantul că-i aruncă la moarte ca să ia medalie

-

Încă o unitate militară rusească de pe front se revoltă și cere ajutor autorităților din regiunea de unde sunt recrutați soldații, acuzându-și comandanții că își sacrifică trupele pentru a primi medalii și bonusuri financiare. Supraviețuitorii Brigăzii 155 pușcași marini, care au scăpat masacrului rezultat din asaltarea frontală a localității Pavlivka, din regiunea ucraineană Donețk, i-au trimis o scrisoare deschisă guvernatorului regiunii Primorskii Krai, cerându-i să-l informeze direct pe Putin despre ce se întâmplă pe front și să sară peste Ministerul Apărării, unde e o mafie care mușamalizează pierderile reale.

Scrisoarea supraviețuitorilor din Brigada 155 este șocantă. Aceștia spun că, la ordinul generalului Rustam Muradov și al subordonatului său, au fost puși să înainteze spre localitatea Pavlivka, prin Uhledar. Din cauza planului nesăbuit de acțiune, brigada a pierdut 300 de oameni și jumătate din tehnica de luptă în doar 4 zile!

Obiectivul celor doi comandanți responsabili de această sacrificare irațională a propriilor oameni este unul cât se poate de palpabil: soldații spun că Muradov are promis un bonus de la generalul Gerasimov, comandantul armatei ruse, iar lui Ahmedov i s-a promis medalia de Erou al Rusiei dacă reușesc să cucerească Pavlivka!

Soldații ruși, disperați: „Pentru cât timp astfel de mediocrități precum Muradov și Ahmedov vor mai planifica operațiuni militare și vor primi premii cu prețul vieții atâtor oameni? Nu le pasă de nimic altceva decât de a se promova pe ei înșiși. Ei numesc oamenii «carne»“

Scrisoarea militarilor ruși disperați a fost publicată de canalul de Telegram neoficial al mercenarilor Wagner, Grey Zone. O puteți citi mai jos.

- Advertisement -

„Dragă Oleg Nikolaevici. Pușcașii marini din Brigada 155 de pușcași marini fac apel la tine. Încă o dată, generalul Muradov și conaționalul său Ahmedov ne-au aruncat într-o ofensivă de neînțeles pentru ca Muradov să câștige bonusuri de la Gerasimov, iar Muradov i-a promis lui Ahmedov medalia Erou al Rusiei.

Ca urmare, noi și pușcașii marini din Kamceatka avansăm spre Pavlivka. Ca urmare a ofensivei „atent” planificate de „marii comandanți”, am pierdut aproximativ 300 de oameni uciși, răniți și dispăruți în 4 zile. 50 la sută din vehicule. Aceasta este doar brigada noastră. Comandamentul districtului, împreună cu Ahmedov, ascund acest lucru și înlocuiesc cifrele oficiale ale pierderilor de teama că vor fi trași la răspundere.

Cum plănuiesc să captureze așezarea strecurându-se printre pădurile în care a rămas inamicul, care-i distruge acum pe oamenii noștri pe traseele de evacuare a răniților și de aprovizionare cu muniție? În plus, Pavlivka este mai jos decât Uhledar, ei ne lovesc din cea de-a doua localitate.

- Advertisement -

Oleg Nikolaevici, oameni din Primorie! Pentru cât timp astfel de mediocrități precum Muradov și Ahmedov vor mai planifica operațiuni militare de dragul rapoartelor lor și vor primi premii cu prețul vieții atâtor oameni? Nu le pasă de nimic altceva decât de a se promova pe ei înșiși. Ei numesc oamenii «carne».

Vă cerem să vă adresați Comandantului Suprem (Putin – n. red.) pentru ca acesta să trimită o comisie. Nu de la Ministerul Apărării, unde Muradov este protejat de Gerasimov. Aduceți una independentă. Să fie întrebați despre scopul unor astfel de acțiuni, despre aprovizionarea lor și despre rezultate, fără nicio înfrumusețare.
Cât timp mai putem îndura așa ceva!“.

Mai jos, un film postat pe Tik Tok chiar de bloggerul pro-rus Igor Girkin, alias Igor Strelkov, fostul comandant al forțelor separatiste din Donbass în 2014. Filmul realizat în Pavlivka arată două tancuri rusești, fără sprijin aerian și fără susținerea infanteriei, care sunt atacate de ucraineni în lupte de gherilă urbană.

Afirmațiile militarilor de pe front sunt confirmate de bloggeri militari pro-ruși cu legături în rândurile unităților, dar dezmințite cu comunicate ridicole de Ministerul Apărării de la Moscova

În mod interesant, bloggerul militar care deține Grey Zone face propriul comentariu, subliniind că situația de la Brigada 155 este generalizată, de fapt, în armata rusă: „Când poți înțelege acum că astfel de rapoarte nu sunt șmecherii ale hoholilor (termen peiorativ acordat ucrainenilor de către ruși – n. red.), ci adevărul (deși mă îndoiesc de numărul de morți), la rândul meu voi adăuga că așa e în majoritatea locurilor, există comandanți buni, dar sunt în minoritate, pentru că sistemul i-a mâncat pentru astfel de poponari. Ca și în cazul lui Muradov (ca și Lapin): au fost lăudați, apărați etc., când de fapt s-a comportat ca un laș în Karabah, unde partea azeră bombarda armenii și contingentul nostru de menținere a păcii cât de mult dorea“.

În urma scrisorii deschise a pușcașilor marini din Brigada 155, în Rusia a izbucnit ditamai scandalul. Oleg Kojemiako, guvernatorul regiunii Primorskii Krai căruia îi era adresat mesajul, a reacționat public într-un mesaj video, confirmând că la Pavlivka se duc lupte crâncene, dar a negat că pierderile sunt chiar atât de mari precum cele menționate de militari în scrisoare. El a promis însă că va face demersuri pentru a se afla adevărul.
În schimb, Ministerul Apărării de la Moscova a dat un comunicat halucinant, de care râd chiar propriii susținători!

Conform răspunsului oferit de conducerea Armatei, pușcașii marini au avut doar 1% pierderi ca număr de morți și 7% răniți, în timp ce ucrainenii aflați în apărare au pierdut de 7 ori mai mulți oameni și echipament!

Bloggerul Wagner de la Grey Zone se amuză și comentează sarcastic că generalii ruși sunt atât de competenți, încât au reușit să revoluționeze statisticile clasice ale războaielor din ultimul secol, care spun că trupele aflate în ofensivă pierd în medie de 3 ori mai mulți oameni decât cele care se apără. La Ministerul Apărării de la Moscova ajung însă rapoarte pe dos, în care se pretinde că apărătorii pierd de 7-9 ori mai mulți soldați decât atacanții!

Comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova: „Unitățile Brigăzii 155 de pușcași marini din Flota Pacificului au desfășurat ofensive eficiente în direcția Uhledar de mai bine de 10 zile. Datorită acțiunilor competente ale comandanților de unități, pierderile pușcașilor marini în această perioadă nu depășesc 1% din personalul de luptă și 7% din răniți, dintre care o proporție semnificativă s-a întors deja în serviciul activ. În același timp, pierderile inamicului de-a lungul liniei de contact a brigăzii au fost în medie de 7 la 1, iar în unele zone de 9 la 1 în oameni și echipament”.

Bloggerul Wagner comentează batjocoritor: „Ei bine, comandanții sunt de fapt competenți, chiar până la punctul de a putea schimba statisticile aproape de fier ale bătăliilor cu arme combinate, în care ofensiva are de 3 ori mai multe pierderi decât defensiva (și asta este normal), iar inamicul nostru care se apără are de 7-9 ori mai multe pierderi decât ofensiva. Asta e… nu mă așteptam ca pușcașii marini să mintă… nu mă așteptam…“.

Apoi adaugă: „Nu știu care este raportul dintre pierderile pușcașilor noștri marini și cele ale AFU, dar pot să subliniez un fapt. Ucrainenii postează conținut foarte grafic din sângeroasa Pavlovka. Partea noastră răspunde cu declarații ale oficialilor. Din păcate, trăim în era informației. Tehnicile din anii ’50 nu mai funcționează. Orice declarație trebuie să fie susținută de dovezi foto și video. Trebuie să învățăm în sfârșit acest lucru. Nu mai trăim în condițiile trecutului; trebuie să lucrăm într-un mod nou“.

Un alt celebru blogger militar rus, Ribar, a taxat foarte dur ceea ce el a numit iresponsabilitatea comandanților și încercările de mușamalizare. La foarte scurt timp după ce Ribar a scris despre asta a apărut comunicatul Ministerului Apărării de la Moscova, care nega inițial existența scrisorii soldaților din Brigada 155, apoi pretindea că în 10 zile au murit doar 1% din unitatea respectivă!

Grey Zone comentează: „În reacția sa la evenimentele din jurul Pavlivka, Ribar a evidențiat din nou (https://t.me/rybar/40946) problema lipsei de responsabilitate a comandanților ale căror decizii au dus la un număr mare de victime, nepotismul și lipsa de dorință de a curăța mizeria. Și apoi, ca și cum ar fi confirmat aceste teze, Ministerul Apărării a emis declarații în care „infirma” însăși existența unei scrisori a militarilor din Brigada 155 de Infanterie Marină despre numărul mare de victime și o numea „presupusă declarație”. Potrivit Ministerului Apărării, unitățile brigăzii au desfășurat acțiuni ofensive eficiente timp de 10 zile, avansând 5 kilometri și datorită acțiunilor competente ale comandanților unităților pierderile pușcașilor marini în această perioadă nu depășesc 1% din efectivul de luptă și 7% din răniți. Primele semnale de alarmă despre intenția militarilor de a pune iar batista pe țambal au apărut în această dimineață (https://t.me/milinfolive/92995), de pe buzele guvernatorului din Primorie, iar acum a venit confirmarea. Nu a existat nicio schimbare de abordare în ceea ce privește acoperirea informațiilor de pe front”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Șoșoacă, Severin, Prodanca și soția sputnikă a lui Gelu Voican Voiculescu au sărbătorit la Ambasada rusă, alături de obraznicul ambasador Kuzmin

* Muzeografa care a trudit la doctoratul ministrului Tîlvăr: „Am muncit enorm. I-am făcut teza de la zero!”. DNA a clasat cazul după ce le-a dat acuzaților declarațiile femeii

* Ușurel, „patrioților”! Olandezii știu că voi, cei care cereți zgomotos „să se facă dreptate” în problema Schengen, vă aflați la butoanele corupției

* Victorie mare pentru România după 4 ani de lupte duse de USR: au intrat în vigoare legile „Fără penali în funcții publice”

RECHIZITORIU. Ghiță colecta șpăgile pentru PSD, beneficiar direct Ponta. „Poate vrei să te calce vreo mașină, tâmpitu’ dracu’!”

* „E festival, râde toată Europa de Cristoiu, Ciutacu, Budeanca și Răzvan Dumitrescu”. RTV și Antena 3 „CNN”, studiu de caz al lui Raed Arafat în conferința Disinfo 2022, la Bruxelles

* VIDEO. Maia Sandu, disperată, la București: „Avem nevoie de ajutor să supravieţuim ca parte a lumii libere” / „Sunt gata să ne dea foc la țară!” / „Suntem cu toții în pericol, Rusia nu are reguli”

* Șeful armatei Ucrainei: „Am distrus de două ori mai multe avioane rusești decât a pierdut URSS în 10 ani în Afganistan – 278 față de 118”

* Fonfleul anului: „Elon Musk și Angelina Jolie la Castelul Bran, de Halloween”. Cum a reușit un site obscur să atragă televiziunile într-o minciună de proporții gigantice

* Bravo, CFR Cluj! Rușine, FCSB! Echipa lui Dan Petrescu s-a calificat, cea a lui Gigi Becali e cea mai slabă din Conference League

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -