„Banii din rezerva Trezoreriei pentru pensii şi salarii nu ajung 6 luni, ci doar 3 luni!”. Teodorovici, ministrul care aduce criza

1
12102
Orlando, manelistul Finanțelor

Enormitatea debitată de ministrul Eugen Orlando Teodorovici, cum că nu are nevoie de împrumuturi pentru că ia bani din rezerva Trezoreriei (care ar ajunge pentru şase luni), este o imensă iresponsabilitate. Nu spui în public faptul că stai pe un dezastru financiar, nu faci decât să agravezi criza. Care criză, spune analistul Gabriel Biriş, fost ministru de Finanţe în guvernul Cioloş, e „pe vine”.

„Statul are nevoie de bani ca să plătească pensii, salarii, să finanţeze deficitul, pentru că nu colectează cât cheltuieşte. Mai sunt şi rostogoliri de credite. Pe termen scurt, ei aşa fac, pentru că nu au bani să le dea înapoi. Ei au nevoie de bani suplimentari”, declară Biriş, pentru ziare.com.

După ce planul de a se împrumuta la bănci a eşuat, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a spus că a dat dispoziţie să nu se mai împrumute în piaţă şi să se apeleze la rezerva din Trezorerie, unde ar exista bani suficienţi pentru şase luni.

Dar potrivit lui Biriş, aceşti bani sunt destinaţi pentru finanţarea ţării în cazuri excepţionale, iar prin declaraţiile de repetent ale lui Teodorovici a fost generată deja o criză economică.

Tocmai a generat o criză. Eu nu cred că banii din rezervă ajung 6 luni. Cred că sunt vreo 3 luni. Dar eu mă întreb: termină buffer-ul şi rămân fără bani. Şi se duc la bănci cu mâna întinsă, în genunchi. Cât o să coste atunci?
Care sunt riscurile? O criză economică. Aţi văzut cât au crescut costurile cu dobânzile la Ministerul Finanţelor anul trecut. În momentul în care creşterea noastră economică este clar din consum, în momentul în care noi nu am investit nimic în infrastructură, în momentul în care avem şi o criză uriaşă cu forţa de muncă, una ce devine din ce în ce mai gravă, la ce să ne aşteptăm oare? Ne paşte o criză”, avertizează Gabriel Biriş.

CITIŢI ŞI:

„Este un război împotriva României.  Au lovit băncile, bursa, bugetul. Este un atac împotriva economiei româneşti”

ŞAPTE semne proaste pentru economia României în 2019. Blonda lui Vâlcov, de la ANAF, la loc de cinste

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here