Cioloș și-a plasat omul în conducerea Senatului cu ajutorul PSD și al PNL, împotriva deciziei conducerii USR! „Ciprian Bucur îi căra geanta lui Bogdan Ciucă”, omul lui Dan Voiculescu și coautor la „Marțea neagră”

0
2273
Ciprian Bucur (USR) și-a început cariera de politician ca țuțăr al oamenilor lui Dan Voiculescu, relatează jurnalistul Sebastian Zachmann

Plasarea lui Ciprian Bucur, de la USR, în funcția de secretar general adjunct al Senatului a provocat mari convulsii în interiorul partidului, au relatat pentru G4Media.ro surse credibile. La mijloc este o păruială și o reglare conturi între facțiunile PLUS (Cioloș) și USR (Barna), dar dincolo de această bucătărie internă se află personajul Ciprian Bucur, descris ca fiind un băiat „cu epoleți”, din anturajul lui Dan Voiculescu și agreat de PSD.

Jurnalistul Sebastian Zachmann, fost reporter politic la „Adevărul”, acum realizatorul emisiunii „Insider Politic” la Prima TV, a relatat pe contul său de Facebook cum l-a cunoscut pe personajul împins în față de Dacian Cioloș și Anca Dragu.

Ziaristul povestește că în perioada neagră a USL, din 2012-2014, îl vedea pe Ciprian Bucur pe holurile Parlamentului cărându-i geanta lui Bogdan Ciucă, omul lui Dan Voiculescu și președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților care a încercat lovitura la legislația penală în “Marțea Neagră”.

Ciprian Nica, turnător la Securitate, era un alt personaj sub pulpana căruia se băga USR-istul de azi, spune Zachmann. Acesta relatează că Bucur a fost trimis chiar de Liviu Dragnea ministru pentru Relația cu Parlamentul în Guvernul Cioloș din 2016!

Mai mulți membri ai taberei Barna i-au reproșat lui Cioloș, în ședința de partid ținută înaintea votului din Senat, că Bucur e prea apropiat de PNL. Până la urmă, s-a convenit ca USR s-o susțină pe Cătălina Bădoiu, dar a doua zi, la vot, supriză! PSD și PNL l-au votat pe omul lui Cioloș, Ciprian Bucur, și nu pe Cătălina Bădoiu, pentru care optase Biroul Politic al USR.

Cum l-a cunoscut jurnalistul Sebastian Zachmann pe Ciprian Bucur, omul plasat acum de Cioloș în conducerea Senatului

Dacian Cioloș și Anca Dragu l-au susținut pe Ciprian Bucur pentru funcția de secretar general adjunct la Senat, în răspăr cu dorința team Barna. Poate că nu știți cine e personajul.

Mi-l amintesc pe Bucur din legislatura 2012-2016, când îi căra geanta lui Bogdan Ciucă la Parlament. E posibil ca numele să nu vă spună nimic. Ciucă era președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, membru al PC, partid condus la acea vreme de Dan Voiculescu. Mai țineți minte marțea neagră? Prima încercare a PSD de a hăcui legislația penală. Ciucă era printre autori.

Când lipsea Ciucă, Ciprian Bucur îi căra geanta lui Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice, turnător la Securitate, potrivit unei decizii definitive a Curții Supreme.

Ulterior, Ciprian Bucur a fost trimis de Liviu Dragnea ministru pentru relația cu Parlamentul în Guvernul Cioloș. Avea și PSD tehnocrații săi. La audieri, parlamentarii PSD au șters pe jos cu miniștrii propuși de Cioloș. În schimb, Ciprian Bucur nu numai că nu a fost întrebat nimic, dar social-democrații l-au încurajat constant, spunându-i că este „cel mai bun ministru din Guvernul acesta“.

De remarcat și sprijinul pe care Ciprian Bucur l-a primit de la PNL pentru noua sinecură la Senat. Pe scurt, Bucur a reușit performanța ca în câțiva ani să ajungă ministru cu susținerea PSD, apoi secretar general și secretar general adjunct la Senat cu sprijinul USR și PNL. Hai, pe loc repaus!“

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Legătura directă dintre AUR și legionari. Gafa enormă care-l va distruge pe Călin Georgescu, premierul preferat de Rusia în România

* Din gândirea antisemită și totalitară a „Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu – idolul președintelui de onoare al AUR

* Aristotel Căncescu – 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru corupție. Sentință definitivă, fostul baron liberal e deja în arest

* „Justiția lui Iohannis” refuză să judece contestația judecătorului Danileț de excludere din magistratură! De aproape două luni, acesta e lipsit de venituri și privat de dreptul la apărare

* La 83 de ani, Arșinel face scandal că nu-i e prelungit mandatul de director la teatru! Nicușor Dan, atacat de Gâdea și Firea cu minciuni și invective

* VIDEO. Bestia PNL de la Mogoșoaia, către o consilieră USR: „Chiar dacă fac 7-8-10 ani de pușcărie, vă las în căruț cu rotile!”

* Pensiile speciale au crescut 73% în ultimii 6 ani. 8% în plus doar anul trecut! Nasui: “Acesta este statul specialilor”

* Cadoul UE pentru România: 47 de miliarde de euro în 15 ani. Am primit 71 de miliarde și am contribuit cu 24

* SERIAL: „Sfârșitul Ceaușeștilor” (77) / Pâinea neagră din cazarmă

* Cântăreața Anda Adam și-a parcat BMW-ul de 150.000 € pe locul rezervat persoanelor cu handicap, ca să meargă mai puțin până la ușa Mall-ului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here