miercuri, mai 22, 2024
AcasăRăzboi în UcrainaPatriarhul Kirill s-a îmbolnăvit brusc, după ce l-a felicitat pe Putin la...

Patriarhul Kirill s-a îmbolnăvit brusc, după ce l-a felicitat pe Putin la aniversare. Se discută înlocuirea sa cu mitropolitul Tihon, unul dintre duhovnicii tiranului

-

Evenimente neașteptate au loc în Federația Rusă în aceste zile, pe fondul prăbușirii „operațiunii militare speciale” a regimului terorist de la Kremlin. Starea de sănătate a patriarhului Kirill, care va împlini 76 de ani pe 20 noiembrie, s-a înrăutățit brusc, la două zile după ce l-a felicitat pe tiranul Vladimir Putin cu ocazia împlinirii – pe 7 octombrie – a vârstei de 70 de ani.

Patriarhul Kirill (76 de ani), KGB-ist cu vechi state de serviciu în spionajul sovietic, ar urma să fie schimbat în curând din funcția de șef al Bisericii Ortodoxe Ruse cu mitropolitul Tihon (64 de ani), duhovnicul lui Putin.

Succesiunea la „tronul” preoțimii din statul invadator este intens dezbătută în prezent în cadrul serviciile secrete din FSB și între membrii Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Informațiile au apărut duminică, 9 octombrie, pe canalul SVR Telegram.

- Advertisement -

„Moartea lui Gundiaev va distrage în mod natural atenția de la eșecurile de pe front și de la deciziile de personal ale președintelui”

În postarea care a strâns peste 280.000 de vizualizări se mai arată că o eventuală moarte a lui Kirill (Vladimir Gundiaev – pe numele lui real) va fi fructificată de propagandiștii ruși pentru a distrage atenția populației de la eșecurile catastrofale ale armatei putiniste în războiul din Ucraina.

Dezvăluirile făcute de SVR Telegram: „Președintelui Rusiei, Vladimir Putin, i s-a transmis că starea de sănătate a Patriarhului Moscovei și al întregii Rusii, Kirill (Vladimir Gundiaev), s-a deteriorat puternic. Există o probabilitate mare ca în viitorul apropiat mitropolitul Tihon (Jora Șevkunov) să devină Patriarh. Despre înscăunarea rapidă a lui Șevkunov se vorbește în conducerea FSB și în cea a Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Tranzitul poate începe într-un mod original. Moartea lui Gundiaev va distrage în mod natural atenția de la eșecurile de pe front și apoi de la deciziile de personal ale președintelui cu noul premier și următorul președinte care va fi una și aceeași persoană în jurul Anului Nou”.

Tihon l-a cunoscut pe Putin prin intermediul unui general din KGB-ul sovietic

Mitropolitul Tihon (Gheorghi Aleksandrovici Șevkunov) s-a născut la Moscova, la data de 2 iulie 1958, într-o familie monoparentală, mama acestuia având meseria de microbiolog.

- Advertisement -

L-a cunoscut pe Putin în anul 2000, prin intermediul lui Nikolai Leonov, general-locotenent KGB din perioada sovietică.

În 2017, Tihon a recunoscut că se află în relații cordiale cu satrapul de la Kremlin. Întrebat de jurnaliști „La urma urmei, nu negați că sunteți duhovnicul lui Putin?”, el a răspuns: „În probleme de creștinism, ortodoxie, Vladimir Vladimirovici Putin are posibilitatea de a se consulta cu un număr considerabil de oameni competenți – de la Sanctitatea Sa Patriarhul la preoții obișnuiți și laici. Printre acești preoți se află și umilul dumneavoastră slujitor, acest lucru este adevărat”.

Kirill l-a lingușit pe Putin de ziua lui: „Dumnezeu v-a adus la putere”

Patriarhul Kirill, criticat dur în lumea liberă pentru pozițiile sale de susținere a agresiunii ruse din Ucraina, l-a felicitat pe Putin de ziua lui. În mesajul său, Kirill a îndemnat feţele bisericeşti şi enoriaşii să se roage pentru sănătatea dictatorului.

„Dumnezeu v-a adus la putere”, a scris Kirill în mesajul său, în care l-a lăudat pe Putin pentru „transformarea imaginii Rusiei, întărirea suveranităţii şi a capacităţilor sale de apărare”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. „Podul lui Putin”, care leagă Crimeea de Rusia, a fost rupt în două! Un camion-capcană a dărâmat calea rutieră, 7 vagoane-cisternă au aruncat în aer calea ferată

* „Lui Putin nu-i pasă de 500.000 de cadavre. Pentru el, reprezintă 2% dintre cei pe care i-ar putea recruta. Are o rezervă de 25 de milioane de oameni, în caz de mobilizare totală”

* Regimul Iohannis-PSD vrea să adopte legile justiției înainte să vină observațiile și recomandările Comisiei de la Veneția! Europa e sfidată pe față

* VIDEO. Bravura izmenelor cu batistuță: Rareș Bogdan amenință Europa cu o blocadă și o criză alimentară! Iohannis: „L-a luat puțin valul”

* Comisia Europeană avertizează regimul Iohannis-PSD că pierdem banii din PNRR dacă nu renunță la maltratarea Legii Avertizorului de Integritate! Trebuie eliminate prevederile care-i favorizează pe corupți

* De ce cad MiG-urile: mai multe s-au stricat după ce Armata a cumpărat kerosen de proastă calitate de la un fost partener de afaceri cu Sebastian Ghiță și cu generali SRI

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -