Până și luciul apei îl iau! Planurile PSD pentru Sectorul 2 prevăd construirea de blocuri cu 15 etape pe 30 de hectare de spații verzi din jurul lacurilor

2
3064
Gabriela Firea și Mihai Toader, primarii PSD care pun la cale blocuri de 15 etaje pe spațiile verzi din jurul salbei de lacuri și râuri ale Sectorului 2

30 de hectare de spații verzi din jurul salbei de lacuri Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni și din zona Arenei Naționale urmează să fie transformate în zone rezidențiale unde se vor construi blocuri, prevede Planul Urbanistic Zonal (PUZ) elaborat de administrația PSD pentru Sectorul 2.

Informația a fost publicată în exclusivitate de jurnalistul de investigații Catiușa Ivanov, pe Hotnews.ro, și vine să completeze un peisaj înspăimântător pe care mafia politică se zorește să-l creeze în Capitală cât mai repede, înaintea alegerilor locale. Pandemia de coronavirus, care a amânat scrutinul, a fost o mană cerească pentru primarii PSD și prietenii lor “dezvoltatori”, pentru că lunile câștigate sunt folosite acum la maximum.

Jaf generalizat. În Sectorul 2, PSD a dat atacul la spațiile verzi din jurul salbei de lacuri și la suprafețe din incinta Complexului Arena Națională

În ultimele săptămâni, ziaristii.com a publicat articole despre tunuri imobiliare date de PSD și în alte zone ale Bucureștiului. În Sectorul 1, zeci de hectare din Parcul Herăstrău au fost retrocedate pe furiș, nu se știe către cine, iar administrația primarului PSD Daniel Tudorache a modificat PUZ-ul Coordonator astfel încât să se poată construi pe respectivele suprafețe.
În Sectorul 4, fosta bază sportivă Girueta a fost scoasă de la rubrica “spații verzi” și încadrată astfel încât să se poată construi un hipermarket pe locul său. Asta, deși în zonă lipsesc parcurile.

Tot în Sectorul 1, noul PUZ, al primarului Tudorache, a modificat statutul bazei ProRapid. Sport-zone.ro a scris, pe 5 mai, că în locul acesteia ar urma să apară un centru de afaceri!

Se va lua până și din luciul apei Lacului Tei!

PUZ-ul PSD prevede construirea de blocuri pe malul Lacului Tei. Se va lua și din luciul apei

Revenind la dezvăluirile din hotnews.ro privind Sectorul 2, “atacul” PSD se dă și aici tot la spațiile verzi – și așa din ce în ce mai puține.

Ar urma să se modifice destinația actuală, urmând a fi trecută în regim construibil, fost bază sportivă a RADET de pe Calea Floreasca, un spațiu aflat la intersecția dintre Bulevardul Barbu Văcărescu și Strada Țițeica, locul ocupat acum de clubul Bamboo, zona de pe Șoseaua Petricani unde se aflau pepiniere, Insula Tibiscum de pe Lacul Fundeni și un teren din spațiul verde din Complexul din jurul Arenei Naționale.
Și în Sectorul 2, planul pus în aplicare a fost similar cu cel din Sectorul 1. Toate terenurile de mai sus au fost, în prealabil, retrocedate în mod discret, fiind acum proprietate privată. Acum a devenit vizibil doar atacul final la ele.

Pentru că, la alegerile locale din 2016, bucureștenii n-au ieșit aproape deloc la vot, PSD a putut să speculeze modificarea legii, care prevedea scrutin într-un singur tur. Activul de partid s-a mobilizat și partidul a câștigat toate primăriile din Capitală.

Astăzi, controlul administrativ este total și operațiunile de distrugere a parcurilor și lacurilor nu pot fi oprite decât pe calea instanței. PUZ-ul Coordonator al Sectorului 2 este acum în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei – doar o formalitate birocratică, pentru că mafia imobiliară oricum nu ține cont de așa ceva.
Apoi, planul va fi votat de Consiliul General al Municipiului București, prezidat de PSD-ista Gabriela Firea și unde coaliția PSD-ALDE are majoritate.

Blocuri de 15 etaje pe orice petic de spațiu verbe disponibil în Sectorul 2

O insulă minusculă din mijlocul Lacului Fundeni a fost retrocedată, iar acum PUZ-ul prevede acolo construirea unei clădiri de 45 de metri înălțime

Conform noului PUZ elaborat de PSD și prietenii “dezvoltatori imobiliari”, pe malul Lacului Tei, zona unde acum e Clubul Bamboo este trecută de la încadrarea V3b și V4 (adică spațiu verde) la M2 (construibil). Lăcomia și cinismul de care s-a dat dovadă sunt nemaipomenite. Potrivit PUZ-ului, se ia și o parte din luciul apei, unde acum se află pontonul clubului!

Pe terenul de 8,5 hectare unde până nu demult au fost pepiniere, la intersecția dintre Strada Petricani și ieșirea din Autostrada A3, noul PUZ prevede clădiri cu înălțime mare și foarte mare – 45 de metri. Același lucru se întâmplă cu terenul azi trecut ca spațiu verde din zona Șoseaua Andronache, la interecția Valea Saulei – CF Constanța. Pe cele 2,7 hectare ar urma să se ridice construcții de 45 de metri. În aceeași zonă, și fosta intreprindere piscicolă Valea Saulei (2,8 hectare) va avea același regim – construcții foarte înalte, de 45 de metri.
Situația se întâlnește și la 8,4 hectare de teren de la Lacul Plumbuita, înspre Strada Gherghiței, unde PSD și prietenii săi vor să ridice blocuri de 15 etaje, cu până la 45 de metri înălțime. Acum, zona e încadrată la categoria complexe și baze sportive.

Până și minuscula Insulă Tibiscum, de pe Lacul Fundeni, care are doar 0,9 hectare, ar urma să fie transformată din spațiu verde în loc pentru o clădire cu 45 de metri înălțime!

PUZ-ul Coordonator al Sectorului 2 a fost făcut de Biroul de Arhitectură Urbe 2000.

La fel ca și PUZ-urile făcute de PSD pentru celelalte sectoare ale Bucureștiului, și acesta încalcă flagrant prevederile Ordonanței de Urgență 195/2005 privind protecția mediului.
Articolul 71:

„(1) Schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi şi/sau prevăzute ca atare în documentaţiile de urbanism, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor este interzisă, indiferent de regimul juridic al acestora.

(2) Actele administrative sau juridice emise ori încheiate cu nerespectarea prevederilor alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.“

De ce se grăbesc atât de tare PSD și prietenii “dezvoltatori”

Ziaristii.com a stat de vorbă cu persoane din administrație cu experiență în domeniu, care au explicat: “PSD știe că e ilegal ce face. Toți știu. Dar depinde de cine aplică legea. Sigur că pot fi dați în judecată, acest lucru s-a și întâmplat în unele cazuri, dar până se pronunță o instanță, ei deja au construit ce aveau de construit.

Ați văzut dumneavoastră vreodată în București vreo clădire ridicată ilegal și care a fost demolată după hotărârea instanței? Avem exemplul blocului-turn ridicat deasupra Catedralei catolice. Au trecut ani de când instanța a decis, în mod definitiv, că trebuie demolat. Nici azi nu s-a întâmplat acest lucru!

Este, așadar, o chestiune de voință politică. PSD va merge înainte, cât de repede poate, pentru ca, dacă se întâmplă să piardă alegerile locale, lucrurile să fie în acel moment deja foarte avansate”.

2 COMENTARII

  1. Daca vreun articol de ziar ar avea puterea sa schimbe ceva, nu s-ar mai da voie sa se scrie. De cati ani anunta ziaristii lucruri si ele au loc sub nasul nostru fara sa se clinteasca nimic din ce vor muschii mafiei !
    Tara asta e sub gheara mafiei psd-iste, fosta pcr-isto securista, deci cu experienta veche in a sti exact unde sa-si infiga ghearele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here