Virusul a început să dea iama în tineri! De câteva zile, pacienții tineri au devenit majoritari la internarea în spitale

2
7972
Beatrice Mahler

Profilul pacienților infectați cu Covid-19 se schimbă rapid în ultimele zile, a anunțat Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”, din București, într-o dezbatere HotNews.ro. Medicul spune că, acum, majoritatea celor internați sunt tineri. Până de curând, pacienții din căminele de bătrâni erau majoritari.

“Vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă pe stradă în acest moment se vor regăsi peste două săptămâni în spitale. Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri. Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție”, a avertizat Beatrice Mahler.

“Sper să ne trezim cu toții și să conștientizăm că suntem într-o realitate extrem de dură”

Beatrice Mahler: “Sper să ne trezim cu toții și să conștientizăm că suntem într-o realitate extrem de dură. Dacă respectăm regulile, poate vom reuși și de data aceasta, însă acum reponsabilitatea este în întregime pe umerii noștri și ține doar de noi, comparativ cu perioada stării de urgență. Dacă vom menține acest număr de cazuri în creștere, sistemul de sănătate va fi sufocat și vor apărea probleme serioase”.

Prezent și el în dezbaterea organizată de HotNews.ro, medicul Florin Roșu, șeful secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva, din Iași, a avertizat că suntem în mijlocul primului val pandemic și că, dacă ritmul de creștere a cazurilor continuă, spitalele vor fi copleșite.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. O pandemie nu trebuie lasata la mana unor inconstienti fie ei chiar si din clasa politica. Riscam sa ne imbolnavim pe capete iar bezmeticii vor da vina tot pe cei care incearca sa faca ceva .

  2. Serios? Da’ cum se poate una ca asta? De ce nu se-mbolnăvesc ăia bătrâni, și proști, și săraci, care poartă mască doar atunci când nu-i lasă jandarmul că intre în magazin sau în biserică, și atunci e vorba de o mască de unică folosință, murdară și uzată de-atâta folosire? Cum, Doamne, de se-mbolnăvesc exact ăia tineri, care respectă toate regulile?!
    Cu cât îți dai seama mai repede că guvernului i se rupe de tine, cu atât ai o șansă în plus. Gândește liber, respiră liber! Lasă-i pe cei care adoră masca s-o poarte și-n somn! Când își vor da seama va fi prea târziu, dar nu-i poți ajuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here