Orban le cere românilor din Italia „să nu vină în România decât în situații urgente sau absolut necesare”

2
838
Ludovic Orban anunță prioritatea zero pentru PNL: demiterea lui Dragnea

Luni seară, la Digi 24, premierul Ludovic Orban le-a cerut românilor din Italia, aflați în regiuni de risc din punct de vedere viral, să nu mai vină în România în perioada următoare decât în „situații urgente sau absolut necesare”, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului în rândul familiilor și prietenilor din țară.

Apelul lui Ludovic Orban

  • „Cea mai mare problemă este a cetățenilor care intră în țară cu mașina proprie. Toți cei care intră sunt obligați să completeze un formular, li se cer actele de identitate, nu pot fi forțați să arate actele din Italia, dar recomandarea asta ar fi să li se solicite și să arate actele din Italia.”
  • „Dacă vin din zonele afectate, intră automat în carantină. Dacă vin din regiunile unde există risc crescut, măsura este de izolare la domiciliu. Carantină înseamnă și carantină instituționalizată.”
  • „Nu putem forța un cetățean român din Italia să ne prezinte pașaportul sau actul de identitate românesc, dar am insistat către Poliția de Frontieră și DSP să afle cu precizie unde stă în Italia, unde lucrează, astfel încât să stabilim cu precizie dacă este cazul să luăm o măsură sau alta.”
  • „Fac un apel la cetățenii români din zonele afectate ca, în această perioadă, să evite pe cât posibil deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare. Dacă pot să nu se deplaseze spre România, e un act de responsabilitate. Dacă au fost în zone cu risc minim, își pot contamina familia și prietenii.”
  • „Avem foarte multe intrări din Italia. Este un trafic mare. Ar fi bine ca românii să evite deplasările în zone cu risc mare de contaminare.”
  • „Le-am solicitat cetățenilor români să respecte toate deciziile și informările privind coronavirusul.”
  • „Din fericire, până astăzi nu este niciun cetățean român care să fie bolnav. În România nu există niciun caz confirmat.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Domnule Ludovic Orban, 300 de lăcuste negre (tzigani) au fugit ieri-24.02’20 din Italia (din zonă contaminată !), la graniță au spus că vin din Germania (spăgarii de acolo au mușcat momeala !) și au reușit să ajungă la șatrele lor din SV ! Cu ei ce aveți de gând să faceți, să’i lăsați sa răspândească coronavirusul ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here