Iohannis: „Şansele pentru anticipate tocmai ce-au scăzut sub 50%”. Mesaj către PSD: „Opriţi criza! Încetaţi, aşa nu se mai poate!”

4
2408

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut o declaraţie foarte dură, luni după amiază, la Palatul Cotroceni, legat de criza provocată de PSD, ALDE, UDMR şi Pro România prin demiterea Guvernului Orban şi prelungirea intenţionată a crizei. După decizia de azi a CCR, favorabilă PSD, Iohannis crede că ea a pus şi mai mult gaz pe foc în direcţia prelungirii crizei actuale.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Iohannis

 • „După ce a produs una dintre cele mai dezastruoase guvernări după Revoluție și a demis Guvernul Orban pentru a conserva puterea baronilor, PSD a provocat a nouă criză.”
 • „Nu voi comenta decizia CCR, ci voi aștepta motivarea.”
 • „Ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile, când România are nevoie de acțiune politică responsabilă.”
 • „Vedem un guvern demis pentru că a încercat să modernizeze administrația locală. Vedem un PSD obsedat de putere, care refuză să accepte că și-a pierdut legitimitatea de a guverna – e verdictul cetățenilor.”
 • „Nu voi desemna un premier PSD.”
 • „Desemnarea unui premier al unei alianțe în jurul PSD ar intra în coliziune cu voința românilor. De aceea am și spus că, în opinia mea, cea mai legitimă soluție e revenirea cât mai repede la votul cetățenilor.”
 • „Avem nevoie de un nou legislativ, care să ofere o nouă majoritate, dispusă să susțină reforme indispensabile. Nu putem continua cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Vedem că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor și vrea să-i împiedice să facă treaba pe cei care au dovedit că vor.”
 • „În ciuda acestor blocaje permanente din partea PSD, îi asigur pe toți cetățenii că România e o țară guvernată responsabil.”
 • „Au scăzut şansele alegerilor anticipate sub 50%. Tocmai ce-au scăzut.”
 • „E foarte riscant să perpetuăm acest interimat până în decembrie.”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Băi, PSD, criză-i dacă nu facem anticipate!

* „Traian Băsescu – prim ministru! Are suficientă experienţă pentru situaţii de criză”

* Atac la presa liberă prin presa mogulilor penali! Jurnalişti G4Media, filaţi şi „povestiţi” de Gândul, EVZ, RTV. Antena 3 a dat tonul asaltului

* Alarma CORONAVIRUS în Italia: al patrulea deces! Se întorc românii din zonele de risc. Lumea în faţa unui dublu pericol: epidemia şi criza economică

* Ce trebuie să facem pentru a evita infectarea cu coronavirus. Trei reguli sfinte, prezentate de un expert în sănătate

* Incredibil: alianţa CCR-PSD bagă România în criză! Decizia care îl loveşte pe Ludovic Orban şi îl pune pe Iohannis cu spatele la zid

4 COMENTARII

 1. Presedintele trebuie sa-l desemneze tot pe Ludovic Orban premier, cu sarcina de a coagula o majoritate parlamentara in jurul sau. Iar Orban trebuie sa lucreze pentru a o coagula. Apoi se va duce in Parlament si va vedea daca aceasta majoritate exista sau nu. Sa nu se mai spuna NIMIC DESPRE ANTICIPATE. Asa poate nu afla CCR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here