Opt oameni ai baronului Rădoi, care s-au opus demolării chioșcurilor ilegale, au fost dați afară de la Metrorex

0
3187

Încet-încet, încep să sosească notele de plată pentru haiduciile de astă-primăvară ale sindicatului lui Ion Rădoi, care a încercat să reacționeze în forță la desființarea chioșcurilor amplasate ilegal în stațiile de metrou, relatează News.ro. Metrorex a anunțat că, după finalizarea anchetei disciplinare, opt angajați au fost concediați pentru că s-au opus demolării gheretelor din stația Grozăvești.

Astă-primăvară, anunțul Metrorex că va demola chioșcurile amplasate ilegal în stațiile de metrou – care erau însă închiriate de o firmă a sindicatului USLM, al baronului Ion Rădoi – a stârnit reacția violentă a sindicaliștilor. Imediat, aceștia au blocat metroul, fără a putea să explice clar însă și de ce o fac. După 6 ore în care n-au avut nicio revendicare oficială (nu puteau spune direct că apără chioșcurile pentru care nu mai aveau contract cu Metrorex de 3 ani), au afirmat că au declanșat greva ilegală preventiv, pentru că auziseră că ar urma să se facă niște concedieri.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, nu s-a lăsat intimidat. A fost sesizat Parchetul și s-au deschis dosare penale pentru că, potrivit legii, este interzis să fie stopată activitatea metroului chiar și în caz de grevă (trebuie asigurate, în astfel de cazuri, minimum o treime din garniturile de tren dintr-o zi normală).

Sindicatul a continuat jocul la intimidare, lucrătorii veniți să dezafecteze chioșcurile fiind urmăriți, amenințați și șicanați de diverse persoane.

În noaptea de 19 spre 20 mai 2021, mai mulți sindicaliști au împiedicat accesul în stația de metrou Grozăvești al unor angajați de la ADP Sectorul 6 veniți să dezmembreze chioșcurile amplasate ilegal și fără autorizație de construcție. Cei 8 au fost acum concediați de Metrorex.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Cei 67 de liberali „cîțiști” care au semnat Apelul anti-Orban. Printre ei se numără și „traseiștii” aduși în PNL chiar de Orban!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here