marți, martie 5, 2024
AcasăNewsOpt oameni ai baronului Rădoi, care s-au opus demolării chioșcurilor ilegale, au...

Opt oameni ai baronului Rădoi, care s-au opus demolării chioșcurilor ilegale, au fost dați afară de la Metrorex

-

Încet-încet, încep să sosească notele de plată pentru haiduciile de astă-primăvară ale sindicatului lui Ion Rădoi, care a încercat să reacționeze în forță la desființarea chioșcurilor amplasate ilegal în stațiile de metrou, relatează News.ro. Metrorex a anunțat că, după finalizarea anchetei disciplinare, opt angajați au fost concediați pentru că s-au opus demolării gheretelor din stația Grozăvești.

Astă-primăvară, anunțul Metrorex că va demola chioșcurile amplasate ilegal în stațiile de metrou – care erau însă închiriate de o firmă a sindicatului USLM, al baronului Ion Rădoi – a stârnit reacția violentă a sindicaliștilor. Imediat, aceștia au blocat metroul, fără a putea să explice clar însă și de ce o fac. După 6 ore în care n-au avut nicio revendicare oficială (nu puteau spune direct că apără chioșcurile pentru care nu mai aveau contract cu Metrorex de 3 ani), au afirmat că au declanșat greva ilegală preventiv, pentru că auziseră că ar urma să se facă niște concedieri.

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, nu s-a lăsat intimidat. A fost sesizat Parchetul și s-au deschis dosare penale pentru că, potrivit legii, este interzis să fie stopată activitatea metroului chiar și în caz de grevă (trebuie asigurate, în astfel de cazuri, minimum o treime din garniturile de tren dintr-o zi normală).

Sindicatul a continuat jocul la intimidare, lucrătorii veniți să dezafecteze chioșcurile fiind urmăriți, amenințați și șicanați de diverse persoane.

- Advertisement -

În noaptea de 19 spre 20 mai 2021, mai mulți sindicaliști au împiedicat accesul în stația de metrou Grozăvești al unor angajați de la ADP Sectorul 6 veniți să dezmembreze chioșcurile amplasate ilegal și fără autorizație de construcție. Cei 8 au fost acum concediați de Metrorex.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* „Monstrul din Fundeni” a avut mulți complici în uciderea educatoarei: polițiști de la Secția 7, procurori, judecători. Individul a devenit o fiară după ce și-a călcat cu mașina copilul de 2 ani

* Ceas de 21.000 de dolari la mâna cu care Tudorache-Diamant strânge semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand!

* Cei 67 de liberali „cîțiști” care au semnat Apelul anti-Orban. Printre ei se numără și „traseiștii” aduși în PNL chiar de Orban!

* Iurie Roșca, agent KGB și propagandist-șef al Sputnik în Basarabia – 3 ani interdicție de intrare în România! A fost întors de la Vama Albița

* Fostul șef al ANI, Horia Georgescu, se distrează pe un yacht de lux, cu șampanie scumpă, pe Coasta de Azur. Dezvăluirile fugarului Rizea

* Adio, Colonele! Te las cu rucsacul tău plin cu pietre, care ți-a încovoiat spinarea. Curea și Andronic să-ți lumineze calea!

* Fugarul Rizea: „Dana Budeanu se mărită cu Andrei Hrebenciuc. Acel inel cu diamante, cu care se laudă acum, e luat din banii furați de familia Hrebenciuc, tată și fiu!”

* Maia Sandu reformează Moldova cu viteza fulgerului: Parlamentul a adoptat deja și legea controlului averilor pentru părinții, socrii și copiii demnitarilor

* VIDEO. Joe Biden: „De ce să lupte și să moară soldații americani într-un război pe care afganii au refuzat să-l poarte?” / „Am făcut planuri, împreună cu liderii afgani, dar ei au renunțat la luptă și au fugit din țară” / „Guvernul afgan a descurajat SUA din a organiza un exod în masă”

* Faliment european al fotbalului românesc: Steaua Roșie Belgrad – CFR Cluj 4-0! FCSB, CSU Craiova și Sepsi au capitulat de mult

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -