Braconierii au ucis 8 elefanți din Parcul Național Mago (Etiopia), din care ieșiseră pentru a-și procura apa. Este vorba despre cel mai mare masacru făcut asupra elefanților în Africa Orientală. Toate animalele au fost găsite fără fildeș.
În doar 24 de ore, braconierii au ucis 8 elefanți în Etiopia, făcând cel mai mare măcel înregistrat în Africa Orientală în epoca modernă.
Obiectivul ucigașilor a fost, ca de obicei, prețiosul fildeș. Traficanții îl vând la prețuri astronomice pe piața neagră, mai ales pe cea asiatică. De multe ori, colții ajung în colecțiile private ale unor clienți, care le expun ca pe niște simboluri, dar sunt folosite și în medicina tradițională.
Toate cele 8 animale proveneau din Parcul Național Mago, din sudul Etiopei. Conform unui interviu acordat ziarului „The Guardian” de Ganabul Bulmi, responsabilul parcului, cele 8 exemplare ar fi ieșit din parc în căutarea apei.
Braconierii ar fi profitat de măsurile luate din cauza pandemiei de coronavirus, care au slăbit paza zonei. Elefanții au fost uciși prin împușcare. Cinci exemplare au fost găsite în același loc, iar ulterior au fost găsite, unul câte unul, și celelalte trei cadavre.
Greta Francesca Gori, o expertă în crime împotriva faunei sălbatice, care lucrează de mai mulți ani în Etiopia pe post de consultantă, a postat pe contul său de Twitter imagini cu animalele ucise, semnalând masacrul petrecut.
Responsabilul Parcului Național Mago, Ganabul Bulmi, a declarat pentru „The Guardian” că un așa masacru nu s-a mai văzut în țara sa. „Anul trecut am avut un număr de 10 exemplare ucise. De fiecare dată când apare câte un client cu o propunere de nerefuzat, în mod automat apare braconajul ilegal. Ceea ce face acest episod să fie diferit de altele este faptul că au fost uciși așa de mulți elefanți într-o singură zi”.
Ceea ce a facilitat misiunea braconierilor au fost măsurile restrictive pentru a opri răspândirea epidemiei de coronavirus. Forțele de ordine au fost împiedicate să-și facă meseria în condiții normale. Practic, braconierii au acționat nestingheriți.Sursa foto: Simeneh Admasu
Ceea ce complică ancheta asupra celor întâmplate este tăcerea locuitorilor zonei. Se ia în calcul inclusiv participarea localnicilor la acest act, dar este vorba despre persoane înarmate, care nu au nici o intenție de a colabora cu autoritățile.
Etiopia nu se numără printre țările cele mai afectate de braconajul contra elefanților. Totuși, se estimează că, din anii ’70 ai secolului trecut și până acum, populația de elefanți s-a redus cu 75%, ajungând de la 10.000 la ceva mai mult de 2.500 de exemplare.
Autoritățile etiopiene sunt îngrijorate, luând în calcul posibilitatea ca episodul recent să facă parte dintr-un plan mult mai amplu privind braconajul de elefanți.
Acum nu mai ies țiganii din state la manifestare???… maimuțele dracului,au nenorocit o țară!!!,alți gălbejiți au nenorocit o lume întreagă…!!! ce-au bă fraților cu animalele și albi!!!????