„Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” Flori şi încurajări pentru Kovesi înainte de audierea sa la „Secţia lui Tudorel”

0
8926

Laura Codruţa Kovesi a fost întâmpinată, vineri, înainte de audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, cu flori şi încurajări de către membrii #Rezist. Aceştia au strigat cu putere: „Codruţa, te iubim!” şi „Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!”.

Laura Codruţa Kovesi s-a prezentat, azi, la audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, cu jumătate de oră mai devreme faţă de ora la care a fost chemată. Fosta şefă a DNA a spus că va da declaraţii la ieşire.

Kovesi a declarat, miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, iar acuzaţiile din cauză sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, notează Mediafax.

Fosta șefă a DNA a fost citată miercuri, prin intermediul unui polițist (care i-a dus citația), să se prezinte vineri, 15 februarie, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a cărei vicepreședintă este Adina Florea (foto sus), favorita lui Tudorel Toader pentru a ocupa postul de şef al DNA din care el însuşi a debarcat-o chiar pe Laura Codruţa Kovesi.

Ex-şefa DNA a fost citată ca suspectă. Ea este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în cazul aducerii în țară, din Indonezia, în 2009, a fugarului Nicolae Popa (FNI). Toată nebunia a fost pusă la cale de mogulul fugar Sebastian Ghiţă (stânga), pe care Tudorel Toader (dreapta) şi Adina Florea l-au luat în serios pentru a o pune la zid pe cea care a declanşat ancheta penală chiar împotriva respectivului. Practic, ministrul Justiţiei şi favorita sa pentru şefia DNA au devenit aliaţii unui urmărit penal, care prin fuga din România a demonstrat că nu respectă justiţia pe care o reprezintă şi Kovesi, şi Tudorel Toader, şi Adina Florea.

Kovesi a declarat că acţiunea împotriva ei, pentru care a fost chemată azi la audieri, are ca scop împiedicarea ei de a ocupa postul de procuror-şef al UE.

„Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

CITIŢI ŞI:

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

RĂZBUNAREA LUI TUDOREL: Codruța Kovesi, citată ca suspect de Secția specială a Adinei Florea! Ministrul Justiției recurge la armamentul greu pentru a bloca numirea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here