Acasă News Kovesi, la ieşirea de la audieri: Nu sunt "Cucuveaua" lui Ghiţă Sebastian....

Kovesi, la ieşirea de la audieri: Nu sunt „Cucuveaua” lui Ghiţă Sebastian. „De doi ani sunt hărţuită din cauza unui inculpat”

Laura Codruţa Kovesi a făcut primele declaraţii la ieşirea de la audierea ei de către Secţia lui Tudorel Toader şi Adina Florea. Ea a anunţat că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a şefului Secţiei speciale privind investigarea magistraţilor, din cauza „afectării imparţialităţii”. Kovesi a părut sigură pe ea, calmă şi precisă în declaraţii. A răspuns la toate întrebările jurnaliştilor şi a demontat toate acuzaţiile aduse de fugarul Sebastian Ghiţă, pe care le-au luat în serios ministrul Justiţiei şi oamenii săi plasaţi politic în Secţia pe care nimeni din UE nu o recunoaşte ca independentă.

  • Am cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului-şef de Secţie. Motivele sunt prevăzute în Codul de procedură penală. Nu am comis niciodată fapte penale. Acuzaţiile sunt pure fabulaţii. Nu am avut niciun fel de atribuţii legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae. S-au ocupat Poliţia Română şi Ministerul Justiţiei.”
  • „Există două comunicate oficiale ale instituţiilor, în acest sens. Acuzaţia de luare de mită e că aş fi primit eu bani pentru extrădare. Nu e nimic adevărat. Poliţia Română a anunţat oficial că ea a făcut plata, ea s-a ocupat de extrădare.”
  • De doi ani sunt hărţuită cu plângeri penale, cu acţiuni disciplinare. Nu sunt singura. Preşedinta Înaltei Curţi, la fel. Şi alţi colegi.”
  • „Nu am vorbit niciodată cu Ghiţă Sebastian nici la telefon, nici prin email, nu există aşa-numita Cucuvea de care am tot auzit vorbindu-se.”
  • „Nu neg că pot exista înregistrări cu mine, dar dacă ele există sunt din cadrul oficial la care am participat, nu în privat”, a declarat Kovesi la ieşirea de la audierilile Secţiei pentru investigarea magistraţilor, denumită şi „Secţia lui Tudorel”.

„Codruţa, te iubim!”

Laura Codruţa Kovesi a fost întâmpinată, vineri, înainte de audierea de la Secţia pentru anchetarea magistraţilor, cu flori şi încurajări de către membrii #Rezist. Aceştia au strigat cu putere: „Codruţa, te iubim!” şi „Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!”.

Fosta șefă a DNA a fost citată miercuri, prin intermediul unui polițist (care i-a dus citația), să se prezinte vineri, 15 februarie, la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), a cărei vicepreședintă este Adina Florea (foto sus), favorita lui Tudorel Toader pentru a ocupa postul de şef al DNA din care el însuşi a debarcat-o chiar pe Laura Codruţa Kovesi.

Kovesi a declarat că acţiunea împotriva ei, pentru care a fost chemată azi la audieri, are ca scop împiedicarea ei de a ocupa postul de procuror-şef al UE.

„Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”, a spus Laura Codruţa Kovesi.

CITIŢI ŞI:

„Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!” Flori şi încurajări pentru Kovesi înainte de audierea sa la „Secţia lui Tudorel”

Adina Florea, noua întruchipare a procurorului comunist. Cum s-a ajuns aici?

Ziua în care Europa a aflat că situația din România e mult mai gravă. Mafia PSD-ALDE a preluat Justiția

Elena Udrea: „PSD restabilește statul de drept. Domnul Dragnea încearcă să aducă justiția în matca ei normală”. Către Kovesi: „Bun venit în clubul penalilor!”

 

loading...

1 COMENTARIU

  1. Aceeași capi mafioți,cu timp in urmă, hărțuiau un Daniel Morar,pe doamna judecător,președinta ICCJ,Livia Stanciu,alte nume grele ,admirabili profesioniști din magistratură. Aceeași interlopi pesede,PUR,PNL,UDMR coordonați de gunoierii hoti și criminali Voikulescu-Felix-latrina,Voicu,Șerban, Vântu, Ghitatv, Nicolicea, Mazăre,Constantinescu – cancer,nu a crăpat umflatul!?- , Fenechiu,Crin-coada cu venin,Stroie,Hasotti, Rosca-Santajistul, Geoană,Taricianu,Pontac etc.au demolat statul de drept suspendandu-l pe fostul presedinte,dl Băsescu,in ciuda reacțiilor internaționale vehemente. Cristoiu spunea, și așa este,că a fost cea mai mare campanie politico-mediatico-financiara din istorie. Azi, aceeași mafioți la care se adaugă pușcăriași din politică și afaceri, securiști și magistrați comunistoizi- Florea,Savonea,Baltag, Tercene și Costinii,Dorneni și Buborei hărțuiesc, anchetează,umilesc pe cei care si-au
    respectat demnitatea,profesia, țara. Mafioții s-au adunat în jurul marelui avorton de milițian,analfabet și infractor Drac.nea, într-o alianță ciumată finanțată masiv de țarul roșu. Zi de zi,la guvernare,distrug vieți, speranțe,distrug țara. Cum poți să admiri grupul mafiot Pesede-Drac.nea,Veorica-Tuta? Cum poți să-i votezi, primată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Modifică Setările