OMS: „Suedia este modelul de urmat pentru întoarcerea la normalitate”

4
5684
Mike Ryan

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat Suedia – ajunsă la 20.000 de cazuri de coronavirus – drept exemplu de urmat pentru trecerea la „faza 2”. Și răspunde încă o dată (ridicol!) acuzațiilor SUA: „Am reacționat la timp”.

Cotidianul italian La Repubblica arată că OMS a indicat Suedia drept modelul de urmat pentru faza a doua a pandemiei, aceea a coabitării alături de virus. Dacă lumea întreagă s-a întrebat asupra eficienței „modelului suedez”, Organizația Mondială a Sănătății nu are dubii.

„Oamenii cred că Suedia nu a făcut nimic pentru a opri pandemia, dar nu este nimic mai fals”, a spus șeful Programului pentru Urgențe Sanitare, irlandezul Mike Ryan. „Suedia a luat măsuri de sănătate publică extrem de puternice. Ceea ce au făcut diferit a fost faptul că s-au bazat pe un raport foarte mare de încredere cu populația”.

Conform lui Mike Ryan, suedezii au trecut direct la faza a doua pandemiei, aceea a coabitării cu virusul, la faimoasă „fază 2” la care întregul mapamond se pregătește să treacă. „Dacă trebuie să creăm un nou model de a trăi, cu o întoarcere la viața normală, fără lockdown (carantină – n.red.), eu cred că Suedia este un model de urmat. Ei au înțeles cum să coabiteze cu virusul în timp real, modelul lor este bazat pe o strategie puternică de autocontrol și o mare încredere și colaborare din partea populației. Vom vedea dacă va fi un model de succes deplin sau nu”.

Spre deosebire de restul lumii, Suedia – care tocmai a raportat că a depășit 20.000 de persoane infectate cu coronavirus – nu a impus măsuri drastice de izolare socială, ci a aplicat „o puternică strategie de sănătate publică, punctând pe măsuri sporite de igienă, de distanțare socială, protejând persoanele din casele de bătrâni. Lucrul cel mai important a fost raportul de încredere cu populația, care a avut o puternică voință de a colabora pentru distanțarea socială și care și-a impus reguli de autocontrol. În plus, sistemul sanitar a rămas mereu la un nivel corect al capacității de reacție în fața pandemiei”.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

 1. Normal,ei n-au cretini la conducerea țării !!..nu fac planul la amenzi ,nu omoară bătrâni,nu îndobitocesc copiii,nu le fură nimeni țara,…de altfel toate țările nordice au altă strategie față de pandemie, bravo lor..nu degeaba sunt socotite cele mai fericite popoare din lume…
  Acum să venim la țigănia noastră,ceea ce spuneam de vreo lună să adeverit…nici dracu’ nu stie câți sunt bolnavi sau nu în România!!!…asta a spus-o grupul umoristic Bamabila și Tătaru… atunci ștergeți va la cur cu toate statisticile voastre cu morții și vii…!!. uite acum ar fi trebuit să iasă șeful statului și să dea de tot pereții cu măscăricii ăștia… Bravo lui Trump că dă afară din SUA organizația teroristă OMS… avem și noi un exemplar…!!!… stați că vor apărea pe sticlă alt grup infracțional lolek și bolek!!… ăștia sunt cu amenzile,…am ajuns subiect de desene animate la Cartoons Network!!!..

 2. Cuuum?Nu mai e China? Si vad ca pupinkuristul lui xiao-pinguin a disparut,de cand nu mai primeste banii SUA,probabil ..nu mai are cu ce sa-l omeneasca pe marele criminal chinez! Marele blond ,Suedia,NU e un model de urmat pentru toata lumea, se gasi irlandezul sa indice model UNIC !Irlandezii ,care ,ca si suedezii ,sunt o mana de oameni pe niste suprafete intinse de nelocuit-paduri,zone stancoase,fiorduri,nu pot da indicatii pentru tari turistice din zone ca Mediterana,tropice,SUA-compusa din zeci de state cu populatie cat Europa si Rusia la un loc!!!Asa ca SUA a facut foarte bine ca si-a retras banii din sacul golit mereu de chinezi! Numai sfaturi de 2 lei,si mai grav,a lasat poporul chinez INFECTAT,sa circule liber din noiembrie 2019 ,certand occidentul ca-si inchide granitele!!!’

 3. Un singur lucru e cert : si anume cã NIMENI nu stie NIMIC.
  Suedia nu poate fi un exemplu decât pentru un teritoriu slab/mediu populat si cu un sistem de sãnãtate top. Nu se poate generaliza nicio situatie !

 4. Nicidecum OMS nua dat ca exemplu Suedia in lupta cu pandemia.
  Era un exemplu cum ar trebui iesit din carantina, relaxarea masurilor.
  Ma rog, fiecare ia ce ii place din comunicat.
  Daca se demonstreaza ca imunitatea nu este permanenta Suedia a cam belit-o.
  PS: Bai Rammuienstein nu te mai strofloca atat. Pe aici sant oameni plictisiti de postaci idioti ca tine incat nici nu mai iau in seama comentariile tale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here