Ucrainenii, entuziasmați de obuzierul german PzH 2000, cea mai bună artilerie autopropulsată din lume. „Rusia nu are nimic comparabil“

0
24978
Obuzierele autopropulsate PzH 2000, livrate de Germania, sunt considerate de militarii ucraineni cele mai bune din lume, după ce au folosit în lupta cu rușii diverse modele primite de la occidentali, dar și vechile obuziere de tip sovietic

Obuzierul PzH 2000, produs de Germania, este cea mai bună artilerie autopropulsată din războiul ucraineano-rus și, probabil, cea mai bună armă de acest fel din lume, concluzionează armata ucraineană după un an în care a folosit numeroase tipuri de armament de tip sovietic și occidental. Armata rusă nu are în dotare nimic care ar putea măcar să se apropie de obuzierele autopropulsate PzH 2000, mai spun experții ucraineni.

Ministerul Apărării de la Kiev a publicat pe contul său de Twitter următorul text: „PzH 2000 este probabil cea mai bună armă autopropulsată din lume. Armata ucraineană le are mulțumită partenerilor noștri. Rusia nu are nimic comparabil, deoarece un stat terorist nu este capabil să creeze o asemenea capodoperă. Voi cine credeți că va câștiga [războiul]?“.

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, a distribuit pe Twitter un videoclip în care, pe fundalul sonor al melodiei „Sonne“, al trupei germane Rammstein, este construită o poveste în jurul obuzierului PzH 2000. Se pleacă de la afirmația că artileria este mândria armatei ruse, comparată cu titanii din mitologia greacă. Apoi apar obuzierele PzH 2000 și zeii Olimpului a căror fizionomie se metamorfozează în cea a artileriștilor ucraineni, care-i înving pe titani.

Reznikov scrie deasupra videoclipului: „Vrem să le mulțumim prietenilor noștri germani pentru sprijinul lor neclintit! [Obuzierele] PzH-2000 vor face o diferență semnificativă pe câmpul de luptă iar ocupanților nu le va plăcea. Calitate germană + abilități și talent ucrainean = Victorie“.

Această postare are un tâlc: Germania a anunțat săptămâna trecută că va trimite Ucrainei armament și muniție în valoare de 2,7 miliarde de dolari. În weekendul trecut, Zelenski a vizitat Germania și s-a întâlnit cu cancelarul Scholz, care l-a asigurat că germanii vor susține Ucraina „atât timp cât va fi necesar“.

Despre obuzierele PzH 2000 se știe de multă vreme că sunt niște arme formidabile. Au capacitatea de a lansa 10 salve de calibrul 155 mm într-un minut ori 3 salve în 9 secunde, pe traiectorii diferite, care lovesc zona țintită în același timp. O baterie de 4 obuziere PzH 2000 poate trage astfel 5 salve care ajung simultan la destinație, echivalând cu o salvă a 20 de obuziere clasice.

Aceste obuziere autopropulsate germane pot trage, în funcție de tipul muniției folosite, la 30-36 kilometri, 40-47 kilometri ori chiar până la 67 de kilometri. Mașinăriile sunt uriașe, cântăresc 58 de tone, dar se pot deplasa cu 67 de kilometri/oră pe șosea și cu 45 km/oră pe câmp și au autonomie de 420 de kilometri.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Coaliția PSD-PNL face prăpăd: datoria externă a României a trecut de 700 de miliarde de lei, adică peste 50% din PIB-ul țării. Doar în acest an s-au împrumutat deja 40 de miliarde!

17 monitoare TV curbate ultraperformante, speciale pentru jocuri video, și 19 laptopuri de top – ultimele cumpărături ale ministerului lui Burduja. În total, 300.000 de lei + TVA

„Austeritatea” lui Ciolacu/Ciucă a început cu 60 de mașini cumpărate fără licitație de Budăi la Ministerul Muncii. Ghinea: „Trăim în Ferma Animalelor, unde porcii conduc”

Epilogul manipulării Bâstroe: adâncimea canalului e perfect regulamentară, de 6-7 metri, arată măsurătorile oficiale făcute de români. Demisia, Grindeanu!

Comportament tot mai bizar al lui Robert Negoiță. A fost prins conducând haotic pe contrasens, la câteva zile după ce plantase palmieri unde nu are voie. Nicușor Dan l-a lăsat fără palmieri, iar Poliția – fără permis

VIDEO. Șoșoacă s-a isterizat ca o posedată, în Parlament, la auzul imnului european: „Fir-ar mama voastră a dracu’ de sclavi nenorociți! Omorâți cu toții ar trebui să fiți, împușcați în piață publică de trădători nenorociți!”

Neamul bugetarilor PSD fericiți. Toată familia Daea lucrează la stat: nevasta, fiica, ginerele și nora sunt angajați la Ministerul Agriculturii, APIA și alte instituții subordonate

* INTERVIU. „Acesta este un război existențial pentru noi: dacă nu dispare Rusia, dispare Ucraina. Împreună nu putem supraviețui” / „Navalnîi ar ucide mai mulți ucraineni decât poate ucide Putin”

EDITORIAL PAPAHAGI. România europeană e singura pentru care merită să mori. Restul e mizerie, glod, trogloditism, primitivism, murdărie, barbarie. Cei care azi fac gargară suveranistă și naționalistă vorbesc pentru Rusia

Coincidență suspectă: al doilea oficial american găsit mort în cartierul de lux al lui Ion Țiriac. Un reprezentant NATO în 2021, un angajat al Ambasadei SUA în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here