În timp ce platforma oficială guvernamentală, operată de STS și condusă de colonelul Valeriu Gheorghiță, încă se mai căznește să prezinte timpul de așteptare al persoanelor înscrise pe listele de vaccinare, acest lucru este deja realizat, de câteva zile bune, de portalul privat vaccin.live!
Nu este prima oară când sibienii care au făcut site-ul vaccin.live le-o iau înainte instituțiilor publice în privința prezentării datelor din campania de vaccinare. Luna trecută, pe când colonelul Gheorghiță ezita să prezinte tipul de vaccin existent la fiecare centru de vaccinare, site-ul privat a realizat acest lucru pornind de la un indiciu simplu, perioada de timp până la rapel (21 de zile Pfizer, 28 de zile Moderna, 56 de zile AstraZeneca).
Cu resurse minime, sibienii care au făcut platforma vaccin.live au fost tot timpul cu câțiva pași înaintea platformei naționale deținute de STS și coordonate de Valeriu Gheorghiță
Tot în luna martie, conducerea militarizată a campaniei naționale de vaccinare a întârziat să prezinte numărul de locuri disponibile sau câte persoane sunt înscrise pe listele de așteptare la centrele de vaccinare. Din nou, vaccin.live a prezentat aceste informații sistematizând, de asemenea, mai eficient informațiile din platforma publică.
De fiecare dată, presiunea pusă de portalul privat (realizat cu resurse incomparabil mai mici decât cele publice) a forțat conducătorii campaniei naționale de vaccinare să facă niște pași înainte spre transparență și apropierea de public.
Ultima problemă apărută, cea a intervalului estimat până când îți vine rândul la programare, irită în cel mai înalt grad populația. Este vorba de sute de mii de oameni care-și așteaptă rândul, uneori și de o lună, fără să știe când vor fi programați. Timpul estimat la fiecare centru este important pentru că ar ajuta românii dornici să se vaccineze anti-Covid să se orienteze către centre unde timpul de așteptare este mai scurt.
De ce e important să știi cât ai de așteptat la diversele centre de vaccinare
Spre exemplu, în București există centre unde, la ritmul actual de vaccinare, se poate aștepta 148 de zile (precum CentrulP INCDMM Cantacuzino de pe Splaiul Independenței Nr. 103) și altele unde îți vine rândul în 12 zile (Centrul 1 Circul Metropolitan București, Aleea Circului, Nr. 15).
Toate aceste informații sunt disponibile de câteva zile pe vaccin.live.
În acest timp, colonelul Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei naționale de vaccinare, spune că platforma vaccinare-covid.gov.ro va fi gata “în câteva zile”.
Este a treia sau a patra oară când ofițerul anunță că în curând vor fi puse la dispoziție datele – prima oară s-a întâmplat în a doua parte a lunii martie, când se dăduse ca termen-limită 1 aprilie. Ulterior, s-a revenit și s-a spus că va fi “la începutul lunii aprilie”, apoi că platforma va fi gata “pe 10 aprilie”.
Platforma nationala a fost conceputa tot de infractorul fugar Ghita? Cu siguranta, pentru ca tot ce a vandut el statului, pe nerusinat de multi bani, nu prea functioneaza!!!