O numire scandaloasă: traseistul Radu Cristescu (PMP-PRU-PSD), secretar de stat la Ministerul Energiei, la patru zile după o declarație iresponsabilă

5
4658
Radu Cristescu

Un personaj abject ajunge într-o funcție-cheie din Ministerul Energie: Radu Cristescu, fost lăudător al tandemului Traian Băsescu – Elena Udrea, este numit secretar de stat la scurt timp după „aterizarea” în PSD.

Radu Cristescu este un traseist obraznic și vocal, lipsit de orice urmă de caracter. A fost mare adversar al PSD pe vremea când făcea parte din tabăra lui Băsescu (PDL, apoi PMP).

În guvernarea PDL a tras sfori și a obținut funcția de președinte al Agenției Domeniilor Statului (ADS), cu rang de secretar de stat.

Trei partide într-un an

Când PDL nu i-a mai putut oferi o funcție grasă, l-a urmat pe Traian Băsescu la PMP. A devenit unul dintre cei mai înverșunați trompetiști ai fostului președinte, mai ales la RTV și la B1 TV, unde avea abonament.

La alegerile parlamentare din 2016, Radu Cristescu a ocupat locul 2 pe lista PMP pentru Senat la București, după Traian Băsescu. Cristescu candidase, în același an, și la alegerile locale, pentru funcția de primar al Sectorului 2, dar a obținut un „eroic” 2%.

Când se afla în grațiile lui Traian Băsescu și ale Elenei Udrea, Radu Cristescu a deținut funcția de secretar executiv al PMP.

Băsescu și Cristescu, pe vremea când candidau în tandem la Senat

La începutul acestui an, Cristescu a fost îndepărtat din PMP. S-a refugiat la Partidul România Unită (PRU), facțiunea rusofilă a lui Bogdan Diaconu, pentru care a și candidat (fără succes, evident) la europarlamentare. A deținut și funcția de vicepreședinte al PRU.

Luna trecută s-a înscris în PSD, anunţând că a răspuns „afirmativ şi cu onoare invitaţiei doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă”.

Duminica, 8 septembrie, și-a arătat fidelitatea față de noul său partid printr-o declarație scandaloasă la Antena 3 (noua sa „colivie TV”).

Evident marcat de alungarea sa din PMP, dominat de dorința de răzbunare, Radu Cristescu l-a atacat pe fostul său șef de partid, Traian Băsescu, cu aceeași pasiune cu care până de curând îl apăra. „Rețineți un singur lucru: când Traian Băsescu era președintele României, orice arestare, orice dosar și orice condamnare a unui om important sau dușman al lui Traian Băsescu se lua în birou la el. Sora mea a fost procuror DIICOT și DNA. Sora mea l-a arestat pe Dinu Patriciu, la ordinul lui Băsescu”, a afirmat Cristescu, care în toți acești a tăcut mâlc în legătură cu acest subiect.

Radu Cristescu a pus-o într-o situație jenantă pe sora sa, Adriana Cristescu, fost procuror la DIICOT și ulterior la DNA.

A jefuit statul pentru Dan Voiculescu

Numirea ca secretar de stat la Energie, de către premierul Dăncilă, este o nouă impostură. Radu Cristescu nu are studii de specialitate, ci de agronomie (s-a chinuit câțiva ani la Institutul Agronomic „Ion Ionescu de la Brad”, unde era tovarășul repetenției).

Cristescu a devenit cunoscut drept omul care, deși era numit de tandemul Udrea-Băsescu în fruntea Agenției Domeniilor Statului, l-a ajutat pe Dan Voiculescu să plătească taxe mai mici pentru terenurile agricole concesionate. Și tot la televiziunea lui Dan Voiculescu a lansat recent teza preferată a marilor infractori, spunând că arestările și dosarele erau decise în biroul lui Băsescu.

În 2011, în scurtul său mandat de jumătate de an la șefia Agenției Domeniilor Statului, instituția care gestionează terenurile agricole deținute de stat și concesionate către diverși fermieri, Cristescu a stârnit un scandal uriaș. El a fost demis de ministrul PDL al Agriculturii, Valeriu Tabără, după ce presa a scris pe larg că Radu Cristescu a adus instituției un prejudiciu de zeci de milioane de euro prin scăderea nejustificată, aproape la jumătate, a redevenței (taxei) pentru terenurile concesionate de firma Grivco, deținută de Dan Voiculescu, în județul Giurgiu. Grivco a concesionat în Giurgiu 2000 de hectare, pentru care redevența ar fi scăzut de la 500 de kg de grâu/hectar, la 300 kg grâu/hectar.

Puteți dona AICI pentru a susține proiectul ZIARISTII.COM.

CITIȚI ȘI:

* Afirmație șocantă a unui PMP-ist adoptat de PSD: „Soră-mea l-a arestat pe Patriciu la ordinul lui Băsescu. În biroul lui s-au decis toate arestările politicienilor”

* Triunghiul morții pentru Mario Iorgulescu: alcool – cocaină – viteză. Se drogase la poker și era în pragul comei alcoolice

MEGA-HOȚ. Cumpănașu ne-a furat și de Centenar, în cârdășie cu PSD! Ministerul Culturii i-a plătit 1.000.000 de lei pe trei broșurele cu texte copiate de pe internet

Cumpănașu și-a „negociat” drepturile de autor cu soția sa! Rezultatul: 178.000 de euro furați din bani publici

VIDEO. Infarctul electoral al lui Cumpănașu. De la RTV a plecat la spital, dar în seara următoare a fost din nou la Ciutacu

VIDEO. Delirul lui Cumpănașu, după Țebea: „Vom câștiga alegerile prezidențiale! Întregul popor român este alături de noi!”

Te-am prins, țeparule! Cumpănașu a luat un apartament de lux de la Protocolul de Stat, din care și-a inundat vecinii, fără a-i despăgubi

VIDEO. Prima zi de școală a Sorinei la New York. Pasagerul din School Bus și cei doi prieteni lățoși

5 COMENTARII

  1. (ABIA !) Cand vom scapa de „CIUMA – ROSIE”, (NUMAI !) cand o vom ALUNGA de la Putere, (DOAR !) atunci vom scapa si de astfel de PORCI IMPUTITI, precum aceasta CREATURA IMUNDA !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here