sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăEconomieO nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

-

Doar doi oficiali români au fost prezenți la inaugurarea oficială a unei sucursale a Băncii Chinei la București și amândoi au fost membrii ai Partidului Comunist Român pentru ca, apoi, să ajungă în PSD sau să graviteze în jurul acestei formațiuni politice.

Teodor Meleșcanu, președintele contestat la CCR al Senatului României, și Florin Georgescu, vice-guvernatorul BNR, au participat la lansarea unei sucursale a Băncii Chinei la București. Aceasta e a patra bancă din lume, conform statisticilor oficiale și are 320.000 de angajați.

Intrarea pe piață a bancherilor chinezi vine în contextul unei relații tensionate între SUA și China în ce privește taxarea produselor, dar și în contextul unei crize politice fără precedent în China care încearcă de mai multe luni să înăbușe cu violență un protest pentru libertate și democrație care se desfășoară în Hong Kong.

Teodor Meleșcanu n-a făcut nicio referire la aceste subiecte sensibile cu ocazia lansării unei sucursale a băncii la București, ci s-a grăbit să se gudure pe lângă bancherii chinezi.

- Advertisement -

„Am fost deosebit de onorat să particip la ceremonia de inaugurare a activității Bank of China în România”, a scris Meleșcanu pe pagina sa de Facebook.

La inaugurarea instituției financiare n-a participat niciun membru al executivului și niciun lider al principalelor partide din România.

Teodor Meleșcanu s-a dus la acest eveniment după ce a prezidat și ședința solemnă a Parlamentului României desfășurată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la revoluția din 1989.

- Advertisement -

La ședința solemnă, Iulian Bulai, deputat USR, l-a atacat pe Meleșcanu, spunând că: „Mi se pare puțin absurd ca dumneavoastră, comunist cu ștate vechi, să conduceți această ședință prin care noi celebrăm victimele, comemorăm Revoluția și transformăm într-un paradox de neimaginat acest moment solemn. Vă mulțumesc!”

De aceeași opinie au fost foarte mulți români care au pornit o campanie împotriva politicianului pe rețelele sociale.

„Nu vreau să cobesc, dar peste 30 de ani de acum încolo, tot Meleșcanu o să deschidă ședința solemnă pentru comemorarea a 60 de ani de la Revoluția din 1989”, e unul dintre mesajele postate pe Facebook cu privire la aceste eveniment.

Meleșcanu și Georgescu, două figuri de ceară ale comunismului românesc, au girat intrarea pe piața românească a unei instituții financiare ce reprezintă o economia puternică a unui regim totalitar.

„Europa Centrală şi de Est a fost întotdeauna o piaţă deosebit de importantă pentru Banca Chinei, care oferă deja, de ceva timp, prin intermediul instituţiilor noastre aflate în vecinătate, servicii financiare clienţilor din China şi din România. Astăzi se înfiinţează sucursala din Bucureşti, iar România devine cea de-a 60-a dintre ţările şi regiunile pe care le acoperă Banca Chinei peste hotare, marcând un punct de reper. Sperăm că prin înfiinţarea sucursalei de la Bucureşti vom creşte capacitatea serviciilor noastre în Europa Centrală şi de Est”, a declarat președintele băncii, citat de Agerpres.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

* PSD, alba-neagra cu Gușă. Firea i-a dat binecuvântarea să revină în partid. Până când?

* Cumpănașu, turbat: „Mă, fir-ați ai dracu’ de nemernici! De procurori nenorociți!” / „Handicapatule care ești!”

- Advertisement -

2 COMENTARII

  1. Astia sunt dintre smecherii magiei pcr-isto securiste din comunism care erau de parere ca e bine sa puna lumanari si la Dumnezeu si la dracu’, daca le iesea lor beneficiu…lor ca indivizi, nu neaparat tarii….acest individ nu are nici cel mai mic respect pentru relatiile noastre cu vestul oricum…e o relicva perversa si periculoasa, bine infipta si indispensabila in structurile statului, cu scopuri pro-rusesti vadite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -