luni, aprilie 15, 2024
AcasăMainIohannis îi trage o smetie lui Orban, Viktor Orban din Ungaria. "Eu...

Iohannis îi trage o smetie lui Orban, Viktor Orban din Ungaria. „Eu mă implic pentru Europa”

-

Într-un discurs ținut de Viktor Orban, luni la Timișoara, cu ocazia a 30 de ani de la începutul Revoluției, liderul maghiar l-a invitat pe Klaus Iohannis să se implice în reconstrucția „Europei Centrale”.

Președintele României a fost prezent marți, 17 decembrie, la Timișoara unde a comemorat martirii orașului care în urmă cu 30 de ani au reușit să elibereze orașul de comunism, dând o lovitură mortală regimului Ceaușescu.

Întrebat de un reporter cum răspunde invitației făcute de premierul maghiar, Klaus Iohannis a spus că el se implică în proiecte „pentru Uniunea Europeană”, acest răspuns fiind un refuz adresat lui Viktor Orban, dar și o critică la adresa acestuia pentru încercările sale repetate de a fragiliza Uniunea Europeană.

„Eu mă implic pentru Uniunea Europeană, nu pentru altă entitate pe care am crea-o în plan mai mic. Nu sunt de părere că trebuie să deschidem noi falii în cadrul Uniunii Europene, ci trebuie să ne implicăm, cum putem fiecare, să închidem faliile deja existente. Avem deja o falie Est-Vest care are origini istorice, fiind un efect al Cortinei de Fier. Eu mă implic pentru a o închide. Există și abordări diferite pe partea Nord-Sud. Eu nu o să mă implic niciodată pentru a deschide noi falii. Este o abordare pe care nu o voi sprijini”, a declarat Klaus Iohannis.

- Advertisement -

Răspunsul tranșant al lui Iohannis nu-i va cădea bine lui Viktor Orban care militează pentru a crea un centru de putere alternativ în interiorul Uniunii Europene, pe teritoriul fostului Imperiu Austro-Ungar.

Premierul maghiar este contestat intens la Bruxelles pentru iliberalismul său, are o relație specială cu Vladimir Putin, iar în Ungaria deține, practic, toată puterea.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* O nouă șobolăneală de-a lui Meleșcanu: lansarea Bancii Chinei în România

* Firea, vânătă de frig în primărie! Caloriferul electric, ultima ei salvare

* Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

* PSD, alba-neagra cu Gușă. Firea i-a dat binecuvântarea să revină în partid. Până când?

* Cumpănașu, turbat: „Mă, fir-ați ai dracu’ de nemernici! De procurori nenorociți!” / „Handicapatule care ești!”

 

- Advertisement -

3 COMENTARII

      • Romania se face singura bucati fara dusmani. Romanilor trebuie doar sa le dai pace si vor face jocul orcui pentru bani. In 30 de ani Romania a devenit dintr-o putere industriala o groapa de gunoi a tuturor. Romanii si-au vindut padurile, gazele, pamintul, sistemul energetic. Practic romanii au devenit sclavii tuturor in propria tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -