marți, mai 28, 2024
AcasăNewsDomnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL...

Domnul Goe din Focșani, deranjat că-i controlat la bani. Oprișan atacă PNL că verfică PNDL

-

Marian Oprișan (PSD), președintele Consiliului Județean Vrancea, e furios pentru că Ion Ștefan (PNL), ministrul Dezvoltării, a declanșat controale pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii din PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală).

Acest program a fost folosit de Liviu Dragnea pentru a finanța direct de la buget interesele baronilor PSD care i-au asigurat susținerea în poziția de președinte al partidului. După intrarea la închisoare a lui Dragnea și Viorica Dăncilă a folosit acest program în scopul de a rămâne la putere atât ca premier cât și ca președinte PSD.

Marian Oprișan este unul dintre cei mai bogați baroni PSD, controlează de 20 de ani județul Vrancea. Atunci când a fost surprins că dorea să-și cumpere o limuzină de lux de peste 150.000 de euro a declarat că banii sunt ai mamei lui.
VIDEO. Oprișan negociază cu un dealer auto cumpărarea unei mașini de 150.000 de euro.

Această declarație a făcut carieră pe rețelele sociale, transformându-l pe Oprișan într-un nou domnul Goe al României, de data aceasta unul politic.

- Advertisement -

”Protestez cu toată forţa mea ca preşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea şi ca preşedinte al al UNCJR asupra comportamentului ministrului Administraţiei, Dezvoltării şi Lucrărilor Publice. Ceea ce face domnia sa prin controalele alea inventate, care nu i le pune la dispoziţie niciun fel de lege, încalcă legea, pentru că autorităţile locale nu se supun decât Curţii de Conturi a României şi Procuraturii şi Parchetelor. Autorităţile locale nu sunt subordonate Guvernului. Programul naţional se execută în condiţiile legii şi se verifică de singura instituţie abilitată să controleze bani publici, şi anume Curtea de Conturi”, a declarat Marian Oprișan, citat de News.ro, susținând că ministrul liberal nu poate controla cum cheltuie baronii banii din PNDL.

Oprișan, într-un acces de furie l-a făcut pe Ion Ștefan, ministrul Dezvoltării, incompetent și incapabil. 

„Domnia sa ce face? Inventează această mizerie de controale, inventează tot felul de găselniţe la adresa unor autorităţi locale, conduse de primari PSD, ca să motiveze faptul că nu decontează facturile din PNDL. Acest ministru, incompetent şi incapabil, condiţionează primarii din România în funcţie de simpatiile lui politice, inventând tot felul de poveşti ca să nu deconteze facturile PNDL. De fapt, aici apare incapacitatea PNL de a gestiona acest program inventat de PSD, care a dus la dezvoltarea tuturor localităţilor din România”, a declarat Marian Oprișan, citat de News.ro.

Ion Ștefan a reacționat la atacurile și jignirile lui Oprișan, spunând că această reacție virulentă e tocmai dovada că aceste controale sunt necesare.

”Dacă pesediştii urlă ca din gură de şarpe şi aruncă în stânga şi-n dreapta cu acuzaţii şi lamentări penibile, iarăşi este bine şi înseamnă că transparenţa în decizii şi în modul în care se cheltuieşte banul public, pe care şi eu mi-o asum…, este cea mai bună decizie. Cu oricâtă forţă ar protesta domnul preşedinte, vremelnic al CJ Vrancea, Marian Oprişan că nu am fost de acord să fac plăţi suspecte pentru lucrări derulate prin PNDL, realitatea din teren îmi dă dreptate. «Găselniţele» şi «poveştile inventate» de care mă acuză Oprişan sunt bătute de departe de realitatea din teren. Sau de spoielile de pe străzile pentru care, în Focşani, se cereau plăţi integrale de către colegul şi urmaşul lui Marian Oprişan în ale social-democraţiei şi altele”, a scris Ion Ștefan pe Facebook.
PNDL este un program de finanțare a unor proiecte de interes local de către contribuabilul român. Din păcate, acești bani au fost distribuiți exclusiv politic și nicio autoritate a statului nu a verificat cu adevărat cum au fost cheltuiți.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Un păduche ce se hrănește cu sângele revoluției. Gelu Voican Voiculescu, 200.000 de euro datorii la stat

* Gelu Voican Voiculescu, groparul Ceaușeștilor, zice că dă pomelnice cu „Elena și Nicolae, morți fără lumânare”!

* Arestări spectaculoase pentru trafic de droguri de mare risc: fostul șef al „Doi și-un sfert” și frumoasa șpăgară din dosarul Microsoft

* PSD, alba-neagra cu Gușă. Firea i-a dat binecuvântarea să revină în partid. Până când?

* Cumpănașu, turbat: „Mă, fir-ați ai dracu’ de nemernici! De procurori nenorociți!” / „Handicapatule care ești!”

* Andrei Tinu, PSD-istul ce șobolănea încă prin cotloanele întunecate ale guvernului, deratizat de Orban

* Manda face o aroganță pe banii europenilor. Invită 30 de senatori PSD la Strasbourg timp de 4 zile

- Advertisement -

4 COMENTARII

 1. Un limbrik hidos, șuț (hoț din buzunare), găunos integral prin interior, cutia de carton reciclat de pe umeri plină de KKt alterat, guiță și râgâie oribil când este pus să justifice modul cum a cheltuit banii publici ! Jigodie pestilențială (vb boarfei Firea Pandele !) !!! 👹😱

 2. 60% din drumurile județului Vrancea sunt la limita folosirii, după mai bine de 15 ani de guvernare PSD la consiliul județean.

  Am emis Pergament Masonic de închidere a Partidului Social Democrat. Ce caută PSD să ucidă mișelește pe domnul președinte pakistanez Pervez Musharraf? Voi ataca nuclear de la Deveselu și Islamabad și Teheran. Pervez Musharraf e liberal 1875. Șterg pe joc cu mamelucii.

  Glavnoe Razvedyvatel’noe Upravlenie
  *****33 Moscova

 3. Acest Marian Oprisan , smecherul de la PSD , îmbogățit de pe urma contractelor date cu Dedicație , după spusele unora NU avea după ce bea apa.!!!!
  Este un jnapan care sta cocoțat de atâta amar de ani i-a venit templul sa-și ia catrafusele și sa plece atât de la conducerea PSD , vedem ce bine a Co dus-o spre cel mai rușinos scor obținut la prezidențiale!!!!!
  Plecați domnule Oprisan pana nu va iau vrâncenii cu huo.!!!! Jegosule care nu ai făcut nimic in județ!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -