sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăNewsO dronă pentru Dan Petrescu! De ce vrea Electric Visionary Aircraft să...

O dronă pentru Dan Petrescu! De ce vrea Electric Visionary Aircraft să bage 20 de milioane de euro în CFR Cluj?

-

Noul sponsor al CFR Cluj nu e Tesla așa cum eronat a anunțat site-ul „Transilvania Reporter” într-un articol care a făcut mare vâlvă. După câteva ore de neliniște s-a aflat că viitorul sponsor al CFR Cluj va fi o companie care „vrea să ajungă ca Tesla”.

Electric Visionary Aircraft (EVA) este un start-up format dintr-o echipă de investitori internaționali din Italia, Franța, Japonia și India „aflată la intersecția dintre Tesla și Uber”, se arată pe site-ul solarimpulse.com. Probabil că de aici a venit și confuzia.

Conform „Ziarul Financiar”: „Electric Visionary Aircrafts va activa contractul de sponsorizare în cazul în care consiliul județean îi va da teren pentru o uzină de drone”.

Deci CFR Cluj va primi o sponsorizare de 20 de milioane de euro de la o fabrică de drone cu condiția ca Emil Boc va concesiona un teren al administrației locale pentru ridicarea unei fabrici de drone.

Toate acestea se întâmplă la Cluj și nu la București. Investitorul a venit în orașul transilvan pentru că acolo e cel mai probabil să găsească tot ce are nevoie: loc pentru fabrică, personal calificat și plătit mai puțin ca în Occident și suficienți programatori care să duce la bun sfârșit un asemenea proiect.

- Advertisement -

Legăturile dintre EVA și Tesla nu există la nivel oficial, deși ar putea să existe unele în ce privește derularea unor proiecte comune. Șeful companiei Olivier Le Lann mizează în declarațiile oficiale pe o astfel de legătură.

„Putem confirma că nu este vorba direct de Tesla, dar prin compania EVA va investi la Cluj, în România. Stațiile noastre de drone ar fi putut salva vieți în România, spre exemplu, la cutremurul din 1977, când era nevoie de localizare imediată, în cazul inundațiilor, când oamenii au nevoie urgentă de medicamente sau sânge, când sunt blocați în locuri greu accesibile. CFR Cluj este un brand important, cu o strategie de succes, o echipă care nu poate fi ignorată de forțele din Europa. Se potrivește perfect pe strategia companiei noastre, ne va ajuta să căpătăm încrederea societății, să fim mai transparenți și mai siguri”, a declarat Olivier Le Lann, CEO EVA, pentru Gazeta Sporturilor.

Dan Petrescu ar putea deveni în curând antrenorul celei mai bogate echipe de fotbal din România și beneficiarul unei armate de drone care să-l ajute să câștige Cupa UEFA.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. De ce a plecat Nistorescu de la Antena 3: prea multe crime, prea puțin „stat paralel”! Explicațiile unui ziarist de casă al televiziunii lui Voiculescu

* Cele 8 capete de acuzare în cazul Caracal. Dincă, judecat pentru uciderea Alexandrei și a Luizei

* VIDEO. La ce l-a dus mintea pe un șofer din Constanța. Cum să furi un loc de parcare

* E oficial: se schimbă buletinul! Va fi obligatoriu de la 12 ani, va avea CIP și dimensiunea unui card bancar

* Miercuri, de la ora 14.00, Cristina Țopescu va fi depusă la capela Cimitirului Bellu. Joi va fi incinerată. Inima i-a fost luată

* VIDEO. Reacția șocantă a unei profesoare care țipă la elevi când se trezește cu ministrul Educației în clasă

* VIDEO. O fată de 14 ani, prinsă la furat într-un magazin de haine din Alexandria, a fost aruncată în stradă dezbrăcată!

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -