miercuri, februarie 28, 2024
AcasăNewsNumărul real al românilor infectați cu Covid ar fi de peste 850.000!...

Numărul real al românilor infectați cu Covid ar fi de peste 850.000! Arafat: “Cel mai probabil, 4,5-5% din populație a fost deja expusă“

-

Din populația totală a României de 19,2 milioane de locuitori (conform site-ului cu date statistice la zi worldometers.info), circa 850-960.000 de oameni s-au infectat deja cu coronavirus. Aceasta este concluzia care se desprinde din declarația făcută vineri de Raed Arafat, secretar de stat MAI și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, care a spus că, foarte probabil, 4-5-5% din populație a fost deja infectată.

Cifra este uriașă și depășește de 5 ori datele oficiale – 172.516 cazuri confirmate medical până vineri, 16 octombrie. Raed Arafat a explicat: „Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire. Este clar ca avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase. Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat Ministerul Sănătății a dat prevalența, pe parte de anticorpi, de 4,5% – 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire. Estimările sunt că valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi, depinde de noi. Dacă reușim să descreștem, vom ține situația sub control. Dar nu se va ajunge ușor la descreștere. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții, s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea și pe o perioadă mai lungă“.

Doctorul Alexandru Rafila, proaspăt membru PSD, dar și reprezentantul României la OMS, este chiar mai pesimist decât Arafat și spune că, foarte probabil, numărul real al celor infectați deja este de 10 ori mai mare decât cel oficial. Acest lucru nu e anormal și e valabil pentru toate statele, spune Rafila, deoarece foarte mulți oameni fie au fost asimptomatici, fie au prezentat forme ușoare sau medii și n-au mers la doctor.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
- Advertisment -