„Nu atingeți bonurile fiscale! Efectiv, dezechilibrează sistemul hormonal!” Încă o bizară: „nutriționista” Ligia Pop ne recomandă să luăm bonurile „cu două degete”

4
1160
Ligia Pop alertându-i pe oameni despre "pericolul" bonurilor fiscale

Un nou motiv de spaimă pentru conspiraționiști și anxioși – Ligia Pop, o persoană care se autoproclamă expertă în nutriționism și „un raw food chef cunoscut internațional”, îi anunță pe români să nu mai atingă bonurile fiscale, deoarece sunt toxice și le dezechilibrează sistemul hormonal! „Consultanta în nutriție” îi învață, totuși, pe cei care n-au încotro și trebuie să ia bonurile s-o facă folosind doar două degete și să evite „partea umedă”!

În ultimii ani, personajele care profită de lipsa de educație ori de credulitatea oamenilor s-au înmulțit precum ciupercile după ploaie. Fac carieră și devin vedete tot felul de indivizi care bagă spaima în persoanele mai slabe de înger cu cele mai bizare teorii. Unii insinuează că e o conspirație dacă e mai cald la soare decât la umbră, alții spun că dârele lăsate de avioane pe cer sunt chimicale care ne omoară, iar povestea cu vaccinurile care ne sterilizează ori ne omoară e deja veche, la fel ca și avertismentele despre dictatura globală instituită cu pretextul Covid. Invariabil, cei care răspândesc teoriile țintesc provocarea unui sentiment de frică printre oameni.

Ligia Pop se recomandă drept o nutriționistă cu carieră de 15 ani și care a scris 8 cărți, dar cine ascultă mesajele postate de ea pe TikTok ori pe Instagram își poate pune repede întrebări.

Într-un mesaj postat pe 29 octombrie, Ligia Pop lansează „bomba”: „Nu atingeți bonurile eliberate de casele fiscale fiindcă conțin o cantitate foarte mare de BPA și multe alte metale grele care interferează cu sistemul hormonal, efectiv dezechilibrează sistemul hormonal. Nu avem nevoie de așa ceva, deci să stăm departe de ele. Eventual, dacă avem nevoie să le luăm, să le atingem cu două degete, în așa fel încât să nu atingem partea udă a textului”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ligia Pop (@theligiapop)

Bau-bau-ul BPA este, de fapt, Bisfenolul A (BPA), o substanță chimică produsă în cantități mari și utilizată pe scară largă în extraordinar de multe lucruri, bonurile printate termic fiind de fapt chiar ultima grijă, comparativ cu alte obiecte. BPA se folosește în producția de materiale plastice din policarbonat și îl găsim inclusiv în ferestre rezistente la spargere, ochelari, sticle de apă și rășini care acoperă unele cutii metalice de alimente, blaturi de sticle și țevi de alimentare cu apă.

În principal, BPA poate afecta fertilitatea atât la bărbați, cât și la femei, dar depinde de cantitatea ingerată. Cei mai mulți oameni intră în contact cu BPA prin intermediul alimentației, dar și aerul, praful și apa sunt alte surse posibile de expunere. BPA-ul din alimente și băuturi reprezintă cel mai mare procentaj al expunerii umane zilnice. În mod evident, nimeni nu mănâncă bonurile fiscale incriminate de așa-zisa nutriționistă drept un mare pericol. Apucate cu mâna, acestea nu pot produce efecte asupra omului decât dacă acesta începe apoi să-și lingă degetele – iar operațiunea trebuie repetată de mii de ori, de fiecare dată când pune mâna pe un bon.

În schimb, mai periculos e BPA folosit în recipiente. Ar putea ajunge în alimente din foliile de protecție din rășină ale conservelor și din produsele de consum, precum vasele realizate din policarbonat, sticlele de apă și biberoanele. Cantitatea de BPA care se scurge din sticlele de policarbonat în lichid poate depinde mai mult de temperatura lichidului sau a sticlei decât de vârsta recipientului. BPA-ul poate fi găsit și în laptele matern.

De asemenea, BPA mai poate fi găsit în alimente conservate, articole de toaletă, produse de igienă intimă feminină, CD-uri și DVD-uri, obiecte de uz casnic, lentile de ochelari, echipament sportiv sau materiale utilizate în cabinetele stomatologice.

Aceste date reale nu-i împiedică însă pe toți cei care vor să profite de ignoranța oamenilor – sau, în unele cazuri, pe alții care pur și simplu habar n-au despre ce vorbesc – să vânture diverși termeni, ca să facă trafic, audiență, notorietate și să-și maximizeze profiturile.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Execuția bugetară pe septembrie arată crunt: Guvernul Ciolacu n-a tăiat cheltuielile, ci le-a crescut! Sunt cele mai mari costuri ale statului din ultimul deceniu

* Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

* Colcăială printre „specialii” care au capturat România: judecătoarea Ana Maria Chirilă – arestată pentru că sprijinea traficanții de droguri; judecătoarea Gabriela Mazilu – prinsă cu 6 milioane de euro nejustificați

* Rareș Bogdan anunță sinuciderea PNL în București: „Candidatul nostru la Primărie nu va fi Nicușor Dan! Nu e un primar bun. În 2020 l-a susținut Orban, nu noi! Atunci trebuia să fiu eu candidatul, dar lui Orban i-a fost frică…”

* STENOGRAME. Dezvăluiri din noul „azil al groazei” din ograda lui Pandele. „Cu tot ce s-a întâmplat la televizor, ei tot nu s-au potolit” / „Le-am spus: «Unde e cateringul? Când vine mâncarea?». S-a dus și le-a luat o shaorma”

* Liiceanu câștigă definitiv procesul de calomnie cu Gâdea și Antena 3. Pe lângă cei 20.000 de euro daune morale, calomniatorii trebuie să achite și cheltuielile de judecată

* EDITORIAL PAPAHAGI. Dușmanii suveranității României sunt fix „suveraniștii” din siajul hoardei de AUR!

* SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

* Cântărețul-influencer Dorian Popa – prins drogat la volanul unui Lamborghini, în chiloți! Cică mergea „la cumpărături”! Câștigul său lunar e de peste 100.000 de euro, pe rețelele sociale

* VIDEO. Povestea săptămânii în fotbalul european. Cea mai frumoasă „remontada”. Claudio Ranieri a înviat!

4 COMENTARII

 1. Internetul a deschis usa larga tuturor nebunilor. Nu mai spun ca acum Prostu Satului are si el un cuvand de spus. Ca sa vedeti cat de tampita este aceasta individa, imprimantele cu cerneala nu sunt folosite la tiparirea bonurilor, acolo avem transfer termic. Practic o hartie sensibila primeste caldura pe o zona si se inegreste. Chemati Sapoca, Voila, Balaceana neamule.

 2. Am inteles. E dusa cu pluta. Dar de ce le faceti jocul tuturor nebunilor, in loc sa informati corect cititorii?

  1. Sticlele pt apa si bauturi carbogazoase sunt din PET si nu contin BPA. Unde ati vazut altfel de containere? Din policarbonat?
  2. Biberoanele pt copii NU CONTIN BPA. Acest lucru este interzis, inclusiv in Romania. Anuntati autoritatile daca ati vazut asa ceva!
  3. Conservele nu contin BPA, asa cum lasa sa se inteleaga „articolul”. Capacele borcanelor au o garnitura ce contine BPA. Atat.

  Agentia Europeana pt Produse Chimice a plasat BPA pe lista substantelor „of very high concern”.

  Un lucru sanatos si corect. Reducerea consumului de mase plastice, inlocuirea acestora cu alte materiale mai sanatoase, reciclarea plasticului… Acestea sunt scopuri dezirabile.

  Spre deosebire de nebuniile Gretei Thunberg. Ca sa ma opresc aici…

 3. „Tudorache „Diamante” sustine ca ANI l-a scos „nevinovat”: „S-a clasat cazul. Au verificat averea si au vazut clar ca nu am nicio problema”

  SINGURUL PROIECT PENTRU romania EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE, PRECIZIE SI UNIUNE ESTE „SCAPAM TOTI, RAMANEM CU TOT CE AM FURAT, NE DAM LEGI SA NU MAI PUTEM FI PEDEPSITI SI NE LUAM ‘justitia’, ADICA TOATA PUTEREA”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here