Nu dezarmați! Nu vă jigniți! Îi vom zdrobi!

9
2762

Observ în ultima vreme tot mai multe mesaje furioase, ironice, încărcate de dezamăgire nu față de guvernarea mafiotă PSD-ALDE (asta se subînțelege), ci față de cei ce vor o Românie europeană, dar nu mai protestează în stradă.

Mesajul-tip: „Așa, stați în fața calculatorului și dați mesaje pe Facebook. Asta e tot ce puteți, vitejilor?”

Sau: „Vă meritați soarta, lașilor! Dacă nu ieșiți acum în stradă, să nu vă mai plângeți că vă încalecă PSD!”

Sau, și mai rău: „Vai de capul vostru! În loc să veniți în Piața Victoriei, stați la bere cu băieții, că e mai important. Vă doare-n cur de România! Sunteți complicii criminalilor care distrug România!”

E o plajă vastă de expresii jignitoare, care conțin reproșuri grele. Și le adresează oameni inteligenți și bine intenționați. Oameni care își sacrifică liniștea personală pentru a le asigura copiilor lor o țară normală.

Dar mesajele jignitoare sunt o mare eroare! Ele nu fac bine cauzei pentru care luptăm cu toții, ci o subminează. Sunt nedrepte și demobilizatoare. Nu-i poți judeca pe oameni că nu ies în stradă ori de câte ori ar fi nevoie. Au ieșit de multe ori în ultimii doi ani. Au contribuit la protestele istorice din 31 ianuarie – 5 februarie 2017, când a fost blocată Ordonanța 13. Au participat la marșuri impresionante pe străzile Bucureștiului, Clujului, Sibiului, Timișoarei etc. Au înfruntat gazele și bastoanele jandarmilor. Au fost „măturați” de furtune cu apă și hăituiți pe străzile Capitalei, iar a doua zi s-au întors în Piața Victoriei, în număr mare, fără teamă. Au îndurat gerul, ninsoarea, viscolul, ploaia sau arșița, în sute de orașe sau orășele. Au fost o luminiță din tabloul cu care ne vom mândri peste ani. Și au fost, în total, sute de mii, poate peste un milion.

Toți acești oameni merită respectați, nu jigniți! Și ei, și cei care n-au putut participa la proteste, dar au fost cu gândul, cu sufletul sau cu vorba alături de cauza României Bune.

Nu faceți eroarea de a considera că toți cei care nu vin la proteste stau prin crâșme și beau bere! Viața e dificilă, oamenii sunt apăsați de multe probleme. Unii muncesc 10-12 ore pe zi, îi văd în metrou cum pică de oboseală. Alții, poate, nu au cu cine să-și lase copiii mici. Sau au de îngrijit bătrâni aflați în dificultate. Unora, din zona bugetară, le e teamă de represalii. Și ei trebuie înțeleși, pentru că doar așa ne vor înțelege și ei și vor vota alături de noi.

Știu, există și mici lașități în toată povestea asta, există poate și o doză de indolență sau oportunism, dar cauzele lipsei de reacție civică sunt mult mai profunde și, în general, credibile.

Apoi, gândiți-vă că oamenii mai și obosesc. În primul rând mental, nu fizic. După zeci sau sute de ieșiri, după atâtea șocuri și dezamăgiri, hărțuiți zi și noapte de o guvernare banditească, oamenii nu mai au prospețimea din ianuarie 2017. Și nici reacția spontană de atunci. Pur și simplu, li s-au descărcat bateriile.

Asta nu înseamnă că au renunțat la luptă sau că au trecut de partea Răului. Dimpotrivă, tabăra Binelui e tot mai numeroasă, tot mai hotărâtă să-i pedepsească pe tâlhari. Veți vedea asta la următoarele valuri de alegeri, începând cu 26 mai. O să aveți mari surprize. De data asta, foarte plăcute.

Știu, există teama că alegerile vor fi furate de PSD-ALDE. Eu vă spun că și asta e o armă perfidă a lor. Așa știu ei să câștige: încercând să ne bage frica în oase. Inclusiv frica de fraudare a alegerilor. În realitate, nu vor putea fura masiv, deci nu vor putea câștiga alegerile dacă noi ne mobilizăm la vot.

Vă garantez că-i putem zdrobi! Dar trebuie să credem în asta și să fim uniți, nu să ne jignim pe Facebook. Toți vrem binele, chiar dacă ne manifestăm diferit.

Renunțați la reproșuri, treceți la mobilizare! Nu le mai scoateți ochii nici celor care nu au votat în 2016! Gata, ajunge! Știu și ei că au greșit, important e ca de acum înainte să vină alături de noi.

Dacă suntem uniți și hotărâți să ne apărăm țara până la capăt, vom trăi împreună mari bucurii. Și, da, vor mai veni și zile în care vom fi din nou sute de mii în Piața Victoriei, un milion pe străzile României.

Dar la vot trebuie să fim peste 10 milioane!

CITIŢI ŞI:

CTP: „Partidul Dragnea și-a făcut Justiție cu circuit închis. Jandarmii sunt pregătiți cu muniție de război. Ne prăvălim în bezna de dinainte de ’89”

A stat lângă Dragnea şi acum vorbeşte: „E malefic. Încearcă să păcălească toată lumea. Problema e că stinge lumina peste ţară”

„E o nebunie, ăsta nu mai e stat de drept! Vor să conducă ţara prin ordonanţe. De ce magistrații se lasă călcați așa în picioare?”

„Secția lui Tudorel” e mafie curată: a încercat să preia „dosarul Tel Drum” ca să-l scape pe Dragnea de DNA! Au fost trei tentative în ultima lună

Prima reacție a lui Klaus Iohannis: „obsesia PSD” de a instaura „controlul politic asupra justiției”

Augustin Lazăr iese la atac împotriva penalilor. Procurorul general acuză Guvernul că induce haos printre magistraţi

Antena 3 cere retragerea României din Parchetul European, în caz că va fi numită Kovesi!

9 COMENTARII

  1. Absolut adevarat, textul acesta vorbeste unor oameni superiori, da, multi vor binele, dar sa se zbata altii :))… EU NU INTELEG DE CE OAMENII NU PROTESTEAZA IN NUMAR MARE! OARE CE TREBUIE SA SE INTAMPLE CA EI SA INTELEAGA CA TREBUIE PROTESTAT??? MAI MULT CA NICIODATA!!! LOR NU LE ESTE TEAMA CA INTRAM IN DICTATURA? O ACCEPTA CA PE O FATALITATE?

  2. Cind lucrurile merg din rau in mai rau e anormal sa fi optimist. Trebuia Grigore sa spuna si cum o sa-i infringem. La vot? Ar putea votul sa fie eliminat pentru cei din diaspora. Cu inca ceva furt de voturi si potential de 45% intentie de vot PSD+ALDE+UDMR+ProRomania(tot PSD) plus oportunisti vor putea cistiga din nou. Nu mai rezista Romania atitia ani fara sa se prabuseasca. Cum altfel? O sa ajunga Dragnea la puscarie? Nici pomeneala. Era bagat de acum 10 ani cu judecatori corecti. Astia protesteaza dar nu baga pe nimeni din mafie la inchisoare. Altfel cum? Asteptam sa moara Dragnea de batrinete?

    • Sa nu ne facem iluzii, dracnea il are pe fi-su sa-i ia locul, juniorul era impreuna cu nevasta-sa iar asta ne arunca deja ca „cine sunteti voi saracilor, voi stiti cine suntem noii?” Dl Alex Caramitru stie mai bine!!! Infractorii astia nu mai pleaca de la macelarie, precum cainele!!!! Suntem mai mult pesimisti decat optimisti pentru ca alegerile sunt departe si oricum vor gasi o tara la distrusa, si material si spiritual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here