Noua spaimă virală a planetei: variola maimuțelor. „Sunt cazuri de infecție în toată Europa, s-a răspândit deja”

1
514

După temutul Covid-19, declanșat pe scară planetară din orașul Wuhan (China) și soldat până în prezent cu peste 6,2 milioane de morți, este pe cale să facă ravagii altul extrem de periculos: variola maimuțelor. Acesta se răspândește deja cu repeziciune în Europa.

În Marea Britanie, în special, există o creștere a numărului de infecții, în număr de 20 – remarcă publicația „Daily Mail”, citată de site-ul ucrainean Obozrevatel.com. Un copil se află în stare critică.

Belgia, unde au fost identificate 3 cazuri, a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile pentru bolnavi.

În total, au fost raportate peste 100 de cazuri în 14 țări europene. Totuși, până în momentul de față, nu există informații confirmate despre decese, se mai arată în „Daily Mail”.

Virusul se transmite prin contact foarte apropiat, inclusiv prin actul sexual.

Președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV: „În următoarele 2-3 săptămâni, cazurile de boală ar putea deveni mult mai semnificative”

Președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, dr. Claire Dewsnap, nu vine cu vești bune: „Reacția noastră este foarte importantă. Vor fi mai multe diagnostice în săptămâna următoare. Principala mea preocupare este că sunt cazuri de infecție în toată Europa, așa că s-a răspândit deja. În următoarele 2-3 săptămâni, cazurile de boală ar putea devin mult mai semnificative”.

Variola este o infecție rară, descoperită pentru prima dată la maimuțe. De obicei, este „culeasă” din zonele tropicale din vestul și centrul Africii. Boala se vindecă în general ușor, oamenii își revin în câteva zile. Dar tulpina actuală este deosebit de virulentă, ucigând un pacient din 100.

Dr. Susan Hopkins, consilier medical șef la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie, a confirmat că sunt detectate mai multe cazuri de variolă a maimuțelor în fiecare zi. „Descoperim mai multe cazuri în fiecare zi și aș dori să mulțumesc tuturor oamenilor care vin la clinicile de sănătate sexuală, medicii generali și cei din camera de urgență pentru testare”, a spus ea.

Medicii spun că există asemănări cu virusul care s-a răspândit în 2018 în Israel, Singapore și Marea Britanie

În Marea Britanie, lucrătorii din spitale și cei care sunt suspectați că au o infecție sunt încurajați să se vaccineze împotriva variolei. Potrivit medicilor, grupul de risc include părinții care îngrijesc copiii bolnavi și lucrătorii din domeniul sănătății. Multe cazuri de infecție s-au înregistrat în clinicile de sănătate sexuală.

Examinând mai multe cazuri cu această tulpină, medicii au ajuns la concluzia că există asemănări cu virusul care s-a răspândit în 2018 în Israel, Singapore și Marea Britanie. Apoi, oamenii de știință din instituții de top, inclusiv de la Universitatea din Cambridge și Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra, au susținut că „nișa” rămasă după eradicarea variolei va fi umplută de o nouă boală virală.

Variola a fost eradicată în 1980. Fiindcă vaccinarea împotriva acesteia s-a oprit, până la 70% dintre locuitorii planetei nu mai au imunitate față de acest virus, dar și față de altele din aceeași familie de boli virale.

Începând cu 13 mai 2022, Organizația Mondială a Sănătății a înregistrat 92 de cazuri de variolă a maimuțelor în 12 țări care nu sunt endemice pentru acest tip de virus. Mai ales în Marea Britanie, Spania și Portugalia. Unii analiști au prezis o epidemie de variolă a maimuțelor încă din 2020, ca urmare a creării armelor biologice de către actualul regim terorist din Federația Rusă.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* STENOGRAME. Mafia de la metrou, condusă de Rădoi (PSD), plănuia lichidarea ministrului Drulă (USR) cu rakeți ucraineni! „Punem preț pe două capete, Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace!”

* Modelul Putin: PSD încearcă să decapiteze o televiziune pe care n-o poate controla. Un amendament al ministrului Romașcanu ar forța RCS/RDS să vândă sau să închidă Digi 24

* Coaliția PSD-PNL-UDMR a masacrat Codul Rutier. „Au băgat înapoi toate șmecheriile de scăpat cu carnetul pentru cei care încalcă grav regulile de circulație”

* Cum a fost prins Sorin Oprescu în Atena. Își închiriase o vilă de lux într-un cartier de fițe, dar s-a dat de gol când și-a deschis cont și a mers la bancă să scoată banii

* RECHIZITORIU. Fiul mafiotului Rădoi închiria spațiu la metrou cu 250 de euro pe lună și îl subînchiria cu 2.800. Profit: 237.600 de euro în 9 ani

* Cum arată casa din SUA a ministrului Sebastian Burduja. Locuința este evaluată la un milion de dolari

* Cornel Nistorescu, condamnat să le plătească 9.000 de euro fostei sale angajate Brândușa Armanca și soțului acesteia, pe care i-a calomniat

* Răzbunarea partizanilor ucraineni pe primarul trădător din Energodar, care a trecut de partea Rusiei teroriste

* Fost șef al MI6: „Putin va pleca până în 2023, dar probabil în sanatoriu, de unde nu va ieși ca lider al Rusiei”

* A fost lichidat „ofițerul strălucit” care era nepotul ministrului adjunct al Apărării ruse! Comanda o companie de asalt aerian

* „Ce-ar fi dacă ți-am tăia o ureche?” Teroare în „taberele de filtrare” rusești în Ucraina. Oameni bătuți în cap, terorizați, căutați de tatuaje, dispăruți fără urmă

* FOTO: 7 imagini istorice. Apocalipsa și eroismul din buncărele de la Azovstal, ultima redută a regimentului Azov

* Fost șef al Armatei SUA în Europa: „Forțele rusești vor colapsa până la sfârșitul verii. Ucraina va trece la ofensivă, iar în septembrie va ajunge pe linia din 23 februarie sau dincolo de ea”

* După ce i-au furat centrala atomică de la Zaporoje, rușii somează Ucraina să plătească energia electrică, altfel o lasă în beznă!

* Cum arată un violator în serie din armata rusă. Bulat Fassakov (20 de ani) – acasă era „băiatul mamei”, în Ucraina a devenit o bestie care viola fete sub amenințarea armei

* Dezvăluiri-șoc: cancelarul Germaniei era omul Moscovei, marxist fanatic, ataca NATO și SUA ca „militariști iresponsabili”. Olaf Scholz și-a ascuns legăturile cu regimul est-german

* Un deputat rus amenință SUA: „Cenușa nucleară va veni de la voi!” / Finlanda, Suedia și țările baltice „vor trebui zdrobite”, „vrem să le distrugem”

Pilot pe F-35: NATO „ar distruge complet forțele rusești” în doar câteva zile, dacă alianța ar fi atrasă într-un război convențional. Avioanele occidentale le surclasează pe cele rusești

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here