Nicușor Dan, atacat și de un primar USR-ist. Radu Mihaiu, de la Sectorul 2, dă vina pe primarul general pentru arborii căzuți peste mașini

0
595
Radu Mihaiu (stânga) a intrat în fricțiuni cu Nicușor Dan (dreapta) încă de anul trecut, pe tema finanțării Pasajului de la Doamna Ghica

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a fost acuzat luni de Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, că e de vină pentru arborii pe care vântul de duminică i-a prăvălit peste mașini. Surprinzătorul atac vine la doar câteva zile după ce, în cursul zilei de joi, Nicușor Dan fusese subiectul unor remarci foarte dure din partea lui Ciprian Ciucu, primarul PNL al Sectorului 6. PNL și USR l-au susținut împreună pe Nicușor Dan în 2020 s-o învingă pe Gabriela Firea (PSD).

Radu Mihaiu a susținut în mesajul său că „am obosit să tot ascund sub preș problema reală”. El povestește că a trimis la PMB 1328 de cereri pentru defrișare sau toaletare de copaci, dar că n-a primit aprobare decât pentru câteva astfel de acțiuni. „Ne cad copacii în cap!”, s-a plâns Radu Mihaiu.

Toaletarea și defrișarea arborilor au fost, în mandatul Gabrielei Firea, principalul pretext sub care s-a făcut masacru pe bulevarde și în parcuri, foarte des fiind vizați copaci perfect sănătoși. Radu Mihaiu pare să cunoască această problemă, el pomenind-o în mesajul său:

„Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente.

Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați). E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări.

Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București.

În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni.

E o situație urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbușiri de copaci crește considerabil“.

Ciprian Ciucu l-a indicat joi pe Nicușor Dan drept principalul obstacol în calea realizării unei aplicații care să centralizeze toate lucrările de infrastructură din București. Primarul Sectorului 6 a dat impresia că s-a abținut la timp, înainte să folosească expresii jignitoare, în timpul unei conferințe despre digitalizare.

Aceste răfuieli în public între foștii aliați nu fac decât să maximizeze șansele PSD-ului și ale Gabrielei Firea de a reveni „la butoane” în București. În spatele PSD tropăie toate grupurile de interese care au devalizat orașul, așa-zișii „dezvoltatori imobiliari” care vor să ridice blocuri în Herăstrău, Pădurea Băneasa și alte spații verzi, firmele de casă abonate la contractele publice și companiile fantomă din Rusia și Turcia gata să câștige iar licitații pe bandă rulantă pentru autobuze, troleibuze și tramvaie la prețuri astronomice.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* VIDEO. Rusia cere agresiv ieșirea României din UE, prin gura lui Șoșoacă: „De când suntem în UE, ne-am distrus! RoExit!”

* Anarhista rusofilă Diana Șoșoacă are o beizadea cu pronunțat profil infracțional. La 20 de ani, Andrei e recidivist pe șosele: conduce beat și fuge de polițiști. Senatoarea zicea ceva și de droguri, și de „tipe băgate pe filiera lui”

* Epilog la „nunta” unui extremist. Eforturile disperate ale lui George Simion de a evita declinul AUR

* DNA anchetează contractele prin care PSD a cumpărat televiziunile! Procurorii au cerut de la partid documentele legate de această uriașă escrocherie

* Se strânge lațul pentru regimul Iohannis-PSD! Consiliul Europei somează România să „repare” legile Justiției conform rigorilor UE, iar partidele să facă publice contractele cu presa pentru „știri favorabile”

* Primarul PNL din Otopeni, tatăl deputatului Daniel Gheorghe, a fost reținut de DNA. A plătit din bugetul orașului 8 milioane de euro pentru lucrări care nu existau!

SUA dezvăluie: Rusia a investit cel puțin 300 de milioane de dolari, după 2014, în coruperea partidelor și a politicienilor din peste 20 de țări! Milioane au ajuns și la diverși candidați la Președinție

* Coloana de mașini blindate în care se afla Putin a fost atacată de o ambulanță. Șeful securității Kremlinului și câțiva bodyguarzi au fost arestați. Șoferul ambulanței a fost găsit mort la volan

* Guvernul de la Sofia: Bulgaria este ținta unui atac concertat al Rusiei, care folosește spionajul, diplomația, pârghii economice și operațiuni de influență pentru a o controla

* Lovitură nimicitoare pentru Ungaria putinistului Viktor Orban: UE îi taie fondurile PNRR și 70% din finanțarea europeană pentru că fură bani europeni și încalcă independența Justiției

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here