News ALERT. Europa intră în şedinţă de criză pe „cazul România”! „UE trebuie să acționeze pentru a salva statul de drept”

2
1778

Comisia Europeană discută miercuri în premieră situația statului de drept în România, anunță un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de G4Media.ro.

Comisia a făcut anunțul pe fondul informațiilor despre presiunile PSD asupra guvernului pentru a adopta în ședința de Guvern de mâine OUG pentru modificarea Codurilor penale.

„Comisia Europeană trebuie să acționeze pentru a salva statul de drept. Colegiul Comisarilor va discuta mâine starea statului de drept în România”, anunță purtătoarea de cuvânt a Comisiei, Mina Andreeva.

Iohannis: stopaţi OUG pentru corupţi!

Situaţia fără precedent e provocată de atacul puterii PSD-ALDE la adresa justiţiei independente prin celebrele ordonanţe de urgenţă.

Preşedintele Iohannis a intervenit ieri public somând Guvernul să nu cumva să dea OUG pe justiţie. Iată mesajul:

  •  PSD-iştii îşi doresc amnistie şi graţiere pentru corupţi. Eu nu pot accepta aşa ceva. O imensă problemă a apărut în guvernările PSD-iste. Această imensă problemă sunt OUG.”
  • „Sunt ordonanţe de urgenţă care se dau fără consultări. Şi se întâmplă inclusiv în domenii sensibile. Acest lucru nu se poate tolera mai departe. Este obligatorie reglementarea folosirii OUG. Cum e clar că trebuie introduse posibilităţi de contestare a lor la CCR.”
  • „Aşadar, am decis să fac o reconsultare a parlamenetului României pentru lărgirea ariei de cuprindere a referendumului. Voi adresa Parlamentului o nouă consultare, pentru a face referendumul mai puternic. Avertizez Guvernul României să nu emită OUG în justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul.”

Vine „Ordonanţa nucleară”? Tudorel a cam spus „pas”

Demisia, vinerea trecută, a șefei de cabinet a premierului Dăncilă vine în contextul presiunilor tot mai mari puse de Liviu Dragnea pe Viorica Dăncilă pentru a adopta ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale, act normativ care l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de toate dosarele penale și i-ar albi inclusiv cazierul, ștergându-i condamnarea din Dosarul Referendumul.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost avertizat că va fi schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală. Potrivit surselor citate, Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene au refuzat să-și dea acordul pe modificările propuse.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Tic-tac, tic-tac…

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale.

Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

În acest context tensionat a picat demisia Roxanei Popa, şefa de cabinet a lui Dăncilă. O demisie care a spus puţine în public, dar care ascunde multe în subterane. Şi care ar putea să influenţeze decisiv relaţia actualei şefe la Palatul Victoria cu cel care a pus-o în funcţie: Liviu Dragnea.

Practic, prin plecarea din funcţie a unei apropiate a Vioricăi Dăncilă, tabăra pro-Dragnea a suferit o mare înfrîngere. Demisia Roxanei Popa destabilizează şi mai mult frontul anti-Europa şi întăreşte influenţa curentului pro-european care presează şi el dinspre Bruxelles spre Palatul Victoria. Dăncilă stă acum între două lumi.

CITIȚI ȘI:

Demisia şefei de cabinet a premierului ridică miza. Va da Dăncilă ORDONANŢA NUCLEARĂ? Îl va trăda pe Dragnea sau va trăda Europa?

Ministrul Orlando îl amenință pe senatorul Cîțu (PNL) cu metode rusești, gen dispariția fizică: „Nu are ce să caute pe lumea asta!”. Plus un potop de jigniri: „Un imbecil, e plecat, are probleme mintale”

2 COMENTARII

  1. Are o figura Lia Savonea de zici ca este Sfânta Maria! Cine a pus-o pe aceasta duduie la șefia CSM? Intr-adevăr are o față de novice dar se vede ca este o combinatorie notorie!
    Asta este adevarata față a “ justiției “ in România! Justiția indiferent de Savonea sau altcineva sa rămână imparțială altfel vom avea doar in simulacru și tot așa pana ne creste barba albă!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here