Marea PĂCĂLEALĂ. Guvernul sfidează magistraţii şi NU abrogă Ordonanţa 7. „Secţia lui Tudorel&Adina Florea” rămâne neatinsă

1
1796
Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a făcut azi declaraţii pe tema Ordonanţei 7, după simulacrul de „negocieri” cu tot felul de asociaţii care nu reprezintă pe nimeni din sistemul judecătoresc.

Concluzia: au jucat teatru că „negociază” cu asociaţii care nu reprezintă de fapt pe nimeni şi au anunţat modificări de formă, nu de fond.

Partea bună e că se abrogă un articol (54) care permitea popularea parchetelor la vârf cu judecători care conveneau PSD. Dar e o mare păcăleală, de fapt. Căci magistraţii nu a cerut modificări ale ordonanţei pe bucăţele, ci ABROGAREA ei.

În plus, Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SSIJ) rămâne intangibilă. E cel mai grav aspect rămas nerezolvat. Apoi, felul în care sunt numiţi şefii Parchetelor, la fel, e tot la mâna clanurilor penale din PSD şi ALDE.

Declaraţii Tudorel Toader.

„Principalele soluții pe care am convenit sunt:

Instituirea unui mecanism de dialog astfel ca CSM și guvern vom încheia un memorandum astfel ca fiecare proiect normativ să fie transmis la CSM cu cel puțin 5 zile înainte

Există în sistem o problemă a IT-iștilor. Pentru unii s-au redus salariile și sunt nemulțumiți. Vom mări salariile și vom uniformiza nivelul de salarizare în sistem pentru IT-iști.

Care e vechimea ca un procuror să devină procuror general? Le-am explicat că OUG nu trebuia să prevadă în mod explicit, pentru că avem norma generală de 10 ani ca să devii procuror la Parchetul general.

Cea mai dezbătută problemă e art 54 din OUG, cel care dă voie unui judecător să devină procuror șef. Am avut acest precedent în istoria România, legile permite schimb de carieră. Dată fiind preocuparea exprimată în principal de procurori, nedumeriți la perspectiva de a le fi șef un judecător, am convenit să abrogam complet articolul 54”

 

1 COMENTARIU

 1. TUDOFIL

  Tudorele, ai profil de pedofil !
  Fiindcă nu ai violat doar țara,
  Prin legislație, în mod debil,
  Ci și pe toți copiii din ea.

  Stoarce-ți-aș negu de pe rât,
  Că nu ți-a păsat de viitorul lor !
  Și propun ca moaca-ți de borât
  Să fie-n veci scuipată de popor.

  Un magistrat ce va fi castrat
  De ghilotina numită istorie,
  Ce s-a vândut nedisimulat,
  Pentru un ceas de glorie.
  Damblarin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here