Nerușinare fără limite la TVR: ode aduse coruptului pseudo-sinucigaș Adrian Năstase. „Erou, intelectual rasat, demnitatea îi este carte de vizită”

4
9200
Năstase și Fuego, două ameobe morale

Televiziunea Română, acest „SIDEX mediatic” care înghite anual sume uriașe fără a produce audiență sau calitate, a reușit o prăbușire abisală în promovarea emisiunii de duminică, 13 decembrie a emisiunii „Drag de România mea!”, realizată de Paul Surugiu (Fuego).

TVR a promovat emisiunea pe două canale: pagina de Facebook a emisiunii și site-ul TVR. Au fost adevărate ode înălțate lui Adrian Năstase, unul dintre invitații emisiunii din acest week-end. Fost premier, condamnat la închisoare în două dosare penale, Năstase va primi și un premiu din partea lui Fuego, realizatorul emisiunii de pe TVR.

În prezentarea făcută pe contul de Facebook al emisiunii „Drag de România mea!”, ex-pușcăriașul Adrian Năstase e prezentat în cuvinte ultr-elogioase și perfect mincinoase: „Domnul Adrian Năstase este un important om politic și de cultură al României, pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, de aproape 30 de ani, erudit, cu o capacitate incontestabilă, cu o vastă cultură strânsă în ani de pregătire, de studiu intens și de dragoste față de sublim și față de lucrurile cu adevărat importante în viață. Fost prim-ministru al României, șef al diplomației, un luptător pentru păstrarea identității naționale, realizând numeroase performanțe în plan cultural, peste 23 de muzee, numeroase volume publicate și proiecte care vor rămâne în timp. Un diplomat prin excelență, un intelectual rasat, care-a dovedit că arma cea mai de preț a unei atitudini este eleganța. Demnitatea îi este carte de vizită, iar pregatirea sa, pe mai multe zone de interes, de la arte vizuale la istorie, de la drept la beletristică, până la relații internaționale și, nu în ultimul rând, politică, descrie o personalitate complexă”.

Cea mai tare e fraza: „Demnitatea îi este cartea de vizită”. Demnitatea unui politician putred de corupt, care, atunci când au venit polițiștii să-l ducă în arest (pentru că singur nu s-a prezentat), a luat pistolul și și-a tras un glonț pe lângă gușă. Nici gușa n-a nimerit-o, deși era destul de mare!

Pe site-ul TVR, un idiot a scis, în stil manelisto-propagandistic: „Vă propunem o ediție senzațională, o veritabilă gală a excelenței, cu nume de referință, cu performanțe notabile, cu eroi pe care se merită să-i ascultați și să-i aplaudați pentru performanțele lor culturale… Exclusivitatea ediției o reprezintă prezența în platou a lui ADRIAN NĂSTASE. Pedagog de drept internațional, cu o carieră didactică încununată de succes, fost prim-ministru al României, șef al diplomației şi un luptător pentru păstrarea identității naționale”.

După primele reacții media, postarea de pe Facebook a fost ștearsă, iar anunțul de pe site-ul TVR a fost redus la o frază seacă: „Exclusivitatea ediției o reprezintă prezența în platou a lui ADRIAN NĂSTASE”.

Adrian Năstase a fost cel dintâi prim-ministru al României condamnat în două dosare pentru fapte de corupţie la nivel înalt. Acesta a condus Guvernul între anii 2000 şi 2004, când era și președintele PSD.

Cele două condamnări definitive:

  • iunie 2012, dosarul „Trofeul Calității”: 2 ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, printre care interzicerea dreptului de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
  • ianuarie 2014, dosarul „Zambaccian”: 4 ani de închisoare.

Cele două pedepse au fost contopite, iar a stat după gratii doar 500 de zile. El a fost eliberat condiționat pe 21 august 2014, după ce a executat puțin peste o treime din pedeapsa stabilită în urma contopirii celor două inițiale.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

4 COMENTARII

  1. TVR, aceasta capusa uriasa comunisto-bolsevica care suge banul cetateanului, sursa de venit pentru amantele securistilor trebuie desfiintata din temelii, reinfiintata si reorganizata in functie de audiente si corectitudine. Nu esti corect, competitiv si nu faci audienta, pleaca acasa, nu mai suge banii cetatenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here