Nemernicia unui frustrat: Pinocchio Ponta. De la Ciolacu la Cileacu

10
878
Victor Ponta - Marcel Ciolacu

Când îl văd la TV pe Pinocchio Ponta, îmi amintesc cu dezgust cum monitoriza cu efervescență patriotardă „culcaturile” israeliene ale jurnalistei Cristina Cileacu, de la Digi 24, pe care, în nemernicia lui de învățăcel al profesorului pușcăriaș Adrian Năstase, nu s-a sfiit s-o califice drept o impostoare.

A spus asta cel mai mare impostor dintre impostori, care, din păcate, a fost și premier al României în perioada 2012-2015. În timpul mandatului său, Pinocchio Ponta a împins țara spre dezastru economic și moral, prin lipsa investițiilor majore în infrastructură și prin politica minciunii agresive. Mai mult, sinistrul personaj încerca să împletească destinul României cu cel al unor dictaturi precum China, Rusia și Turcia.

Dacă vine vorba despre impostură, atunci Pinocchio Ponta este lider incontestabil.

Și-a inventat un masterat la Catania (se visa mafiot de Sicilia!), devenind celebru prin apelativul „Dottore”, bine plicat de președintele Traian Băsescu.

Și-a plagiat teza de doctorat și a pus la treabă instituțiile statului să-i apere hoția (vi-l mai amintiți pe „Genunchele” Liviu Pop cum scotea din priză ștecherele calculatoarelor ca să nu mai poată profesorii adevărați din CNATDCU să-i invalideze doctoratul?!).

A „construit” cele 8 spitale regionale doar pe hârtie.

A încercat să dea o țeapă cu gecile de campanie, însă a pierdut procesul și multe altele.

El – Pinocchio Ponta –, cu figura sa pleoștită de mincinos arogant, linge acum acolo unde a scuipat: la cotețul PSD-ul. Și o face de la cârma partidului-fantomă Pro România. S-a tot lingușit pe lângă „revoluționarul” exmatriculat Ciolacu să-i ofere un „ciolan” și l-a obținut.

Răsplata? În loc să-l „consilieze” pe Ciolacu, a „consiliat-o” pe Cileacu! Ba mai mult, a zis că, într-o țară normală, jurnalista trebuia să fie dată afară de la Digi 24, de parcă acest post de televiziune este al statului român, nu unul privat! În realitate, într-o țară normală, Pinocchio Ponta era cel care trebuia să-și piardă pe loc funcția de consilier onorific la Guvern, în urma mizeriilor scoase pe gură.

Cristina Cileacu e o jurnalistă foarte bună, serioasă, care nu umblă cu coțcării ieftine (cum o face, de exemplu, Pinocchio Ponta). Faptul că s-a culcat la pământ când a pornit alarma, în Israelul aflat sub tirul rachetelor Hamas, este absolut normal, mai ales când abia ai sosit din România și ți se spune să respecți regulile de securitate. Dacă doi bicicliști au ales să ignore pericolul, e treaba lor, probabil că s-au obișnuit cu alarmele și unii le ignoră

În loc să-i ofere consiliere economică lui Ciolacu, așa cum a tot trâmbițat înainte de numire, mitomanul s-a lansat pe rețelele de socializare într-o campanie de ponegrire a jurnalistei Cristina Cileacu prin metode securiste. Iar fraza-cheie râgâită de el – „Am uitat că la noi impostorii sunt recompensați; dacă minți și te maimuțărești, ești ce «este nevoie»” – îl reprezintă perfect tocmai pe el!

Să-i reamintim lui Pinocchio Ponta ce declara, la Ghiță TV, la instalarea sa în funcția de consilier onorific al premierului Ciolacu: „E un domeniu al relațiilor economice internaționale în care am încercat să performez cât am putut, cât am fost prim-ministru. Am învățat mai multe din zona privată în ultimii ani. Aș fi vrut să fi avut această experiență din zona privată de mai demult. Am discutat cu domnul Ciolacu strict pe aceste teme. M-a provocat, că «e mai ușor să ai opinii de pe margine»”.

Trei bobi zăbavă!

1. A învățat atât de multe din „zona privată” (de la chinezi și Erdogan – asta da, „privată”!), încât a devenit „expert” în jurnalism, nu doar în masterate false și doctorate plagiate.

2. Ar fi vrut să aibă „această experiență” din privat de mai demult, deși el a frecat menta la stat, iar la cea mai mică sperietură a fugit să se trateze la Stambul.

3. Ciolacu l-a provocat, zicându-i că „e mai ușor să ai opinii de pe margine”. Aceleași opinii de pe margine le are și acum. Exemplu: cazul Cileacu.

Tras de mânecă de jurnaliști, Ciolacu le-a replicat: „Doamnă, eu nu împușc oameni. Dacă vreți să-i dau afară pe toți colaboratorii mei pentru o opinie, o să rămân singur în Palatul Victoria. I-am rugat pe toți să spună… e dreptul fiecărui om. Ce vreți, să mergem la Hamas?”

Să-i șuierăm două adevăruri și impostotului-șef al PSD, angajatorul onorificului Ponta.

1. Ciolacu nu-l „împușcă” pe Ponta pentru faptul că s-a ocupat de o cu totul altă consiliere decât cea promisă, dar Ponta l-a „împușcat” pe consilierul său Ciolacu (evident, de ochii lumii) în 2015, când a „aflat” că șmecherașul buzoian e asociat cu teroristul Omar Hayssam.

2. Ciolacu are amnezie sau e pur și simplu habarnist: nu știe că Ponta chiar l-a „împușcat” în 2020 pe premierul Florin Cîțu. Că așa a zis: „În mod normal, într-o țară normală, îi împușcau pentru dezertare și pe el, și pe toți ceilalți ai lui”.

Funcția de consilier onorific este prin definiție una aberantă în ceea ce-l privește pe Pinocchio Ponta. Termenul „onorific” e incompatibil cu el. Această demnitate se acordă „în semn de cinste, de respect, de considerație față de cineva”, conform DEX. Ce respect și considerație poți să ai pentru un personaj toxic și mincinos ca Ponta?

Pe de altă parte, nu era nevoie absolut deloc de sfaturile lui Pinocchio Ponta în materie de relații economice internaționale. Unul ca ăsta nu are ce să te învețe. Se dă „expert”, dar în realitate e doar un combinator de doi lei, care-și folosește funcțiile publice dintr-un stat democratic – foste sau acuale – ca să scoată bani de la diverși dictatori. Tranzacționează informații la care a avut și are acces ca demnitar pentru a parveni la marginea sau în afara Lumii Libere.

Pinocchio Ponta putea să-i scrie lui Ciolacu pe e-mail și să-i răspundă astfel la orice întrebare legată de relațiile economice internaționale (cel mai probabil, cele cu China comunistă, cu Turcia erdoganistă și cu Serbia rusofilă): să-i prezinte tot „planul” său „fantastic” în acest domeniu. Sau să-i dea sfaturi la telefon.

Dar el, rămas la fel de incompetent, penibil, frustrat și odios, este preocupat tot de funcții, fie ele și neplătite, ca să-și mai umple nițel nu doar teșchereaua, ci și CV-ul contrafăcut, în speranța unei reabilitări în fața opiniei publice, cu ajutorul România TV și al Antenei 3, pentru a putea tânji astfel la o nouă candidatură prezidențială.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Realitatea Plus – amendată de CNA cu 10.000 de euro pentru asocierea sulfuroasă cu AUR. Propagandă mincinoasă: „E bine. Ce s-a gândit să facă aicea cu AUR-u’ e bine”

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

10 COMENTARII

 1. „Primarul din Crevedia si-a marit salariul cu 70%, si-a pus inca 6.000 de lei pe luna. El are deja o avere uriasa. Motivare: „Salariile nu au mai crescut din 2019””

  HAI CA N-AI DAT PE GURA. I-ATI MA CE VREI DE LA CASERIE. I-O FI ZIS ASA PARTIDUL ?

  • Perfect de acord.Ne-a facut suficient de ras cu comportamentul lui.S-ar parea ca nici rusii si nici chinezii nu au vrut ,sa se incurce cu el.
   Ciolacu nu s-a rupt de vechile metehne PSD din moment ce l-a luat.

 2. In comentariile pe care ziarul dv are amabilitatea sa mi le posteze de peste 20 de luni am folosit si eu sintagma de Pinocchio pentru acest individ dezgustator insa dupa ce am lecturat articolul de mai sus am realizat ca aceasta este mai degraba un alint. Pinocchio era un baietas naiv care dupa o calatorie “initiatica” se transfigureaza intr-un baiatel bun. Creatorul sau Geppetto este un biet dar cinstit tamplar animat de cele mai bune ganduri pentru copilasul sau de lemn. Nimic din toate acestea la ginerele mincinos al securistului care a inchis usile catedralei din Timisoara in 17 Decembrie 1989 ca sa impiedice manifestantii anti-Ceausescu sa se refugieze in sfantul lacas. Creatorul acestei respingator personaj este Ciuma Rosie in plenitudinea ei (Structuri securiste, moguli de presa, politicienii corupti d’alde Bombonel, etc). Aceasta entitate malefica nu l-a creat pe maimutoi cu bune intentii si de fapt nu are nici un simtamant de dragoste pentru “copilul” ei diform moral. Fostul purtator al unui maieu cu figura derbedeului criminal Che Guevarra (vezi mitingurile TSD din 2004 cand se zbantuia ca un primat pe scena incat pana si Bombonel a fost agasat de animalul sau de companie si l-a etichetat “Micutzul Titulescu”) nu se va izbavi ca simpaticul Pinocchio, doar ciuma de care este contaminat inca de la zamislirea sa securistica evolueaza ireversibil. Cand nu o sa mai foloseasca intereselor creatorilor sai o sa fie aruncat de acestia la lada de gunoi.
  Acest individ este insa un veritabil termometru al starii de cultura politica si morala al romanilor. Temperaturi ridicate pe aceasta scara semnifica agitatie de tip brownian intensa in capetele majoritatii relative de zombificati ai electoratului national. Cu regret observam ca departe de a fi hulit pentru inadmisibila sa prestatie politica de pana in 2016 si lantul de declaratii revoltatoare pe care le face permanent, acesta beneficiaza de un veritabil cec in alb de la mult prea amnezicii romani.

 3. Articol complet. Magnific și cu magnitudine amplă.
  Vă mulțumesc domnule Hubali pentru acest memento care ne amintește de un comunist-vagabond care a distrus o țară din poziția de PM și care-și dorește cu ardoare și impertinență să câștige cândva funcția prezidențială.
  Să-l oprim pe impostor chiar dacă se va dovedi că răul cel mic este mai rău decât răul cel mare (vezi cu ochii de azi alegerile din 2014!).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here