Un senator PSD pleacă la AUR pentru că a rămas fără „coledzi”: Ciolacu nu-l mai vrea la Primăria Alba Iulia

0
497
Nu demult, Călin Mătieș jura credință PSD-ului. Acum e mare AUR-ist

Traseism pe o rută-surpriză: senatorul Călin Gheorghe Mătieş și-a anunţat vineri demisia din PSD și afilierea la AUR. El a criticat organizaţia județeană Alba a PSD pentru că nu-i mai susţine candidatura la Primăria orașului Alba Iulia. „S-a încercat să devină această organizaţie un blat sau un apendice al PNL-ului sau al USR- ului”, a acuzat Mătieș.

Vineri, într-o conferinţă de presă, Călin Mătieș (52 de ani) a cuvântat în stil caragialesc: „Am luat această decizie, nu foarte simplă, la insistenţa organizaţiei (județena AUR Alba – n. red.). A contat pentru noi, prima dată, onoarea (!!! – n. red.). Aveam de a ales între a fi laş şi a avea onoare, între a rămâne cu organizaţia şi a accepta postul de deputat de la PSD, am avut de ales între a continua proiectul pe care l-am început, proiectul nostru fără blaturi, şi de a rămâne într-o zonă fără demnitate, de aceea, astăzi eu am luat hotărârea de a mă afilia cu AUR şi le mulțumesc colegilor AUR şi domnului preşedinte George Simion că a acceptat venirea mea în AUR”.

Acesta a reclamat că, deşi în urmă cu un an şi jumătate fusese desemnat drept candidat al PSD pentru Primăria municipiului Alba Iulia, decizie acceptată și „la centru”. Ulterior, „acest lucru nu a mai fost posibil şi s-a încercat să devină această organizaţie un blat sau un apendice al PNL-ului sau al USR- ului”.

Pe de altă parte, Călin Mătieș a arătat că membrii din organizaţia PSD Alba Iulia au „fost foarte supăraţi” când li s-a comunicat că primarul din Alba Iulia, Gabriel Codru Pleşa (USR, fost la PNL), ar putea trece la PSD, urmând să candideze pentru nou mandat din partea partidului condus de Marcel Ciolacu – decizii luate „de la Bucureşti”.

Mătieş a precizat că i-a fost promis primul loc pe lista de candidaţi a PSD pentru Camera Deputaţilor, dar a refuzat.

Senatorul a precizat că decizia de a pleca din PSD a fost a organizaţiei județene din care a făcut parte. Întrebat câţi membri au PSD Alba îl urmează în AUR, acesta a răspuns: „Sunt o sută, o sută şi ceva de oameni”.

Printre aceştia se numără preşedintele organizaţiei de pensionari şi cel al organizaţiei de tineret, ambele din Alba Iulia.

Întrebat dacă a negociat și să preia președinția organizației județene AUR Alba, Matieş a spus: „Discuţia nu a fost de a prelua preşedinţia organizaţiei, discuţia de a fi coordonatorul organizaţiei AUR Alba”.

Mătieș în „hoarda AUR”

Matieş a explicat cum s-a ajuns la acest episod de traseism politc: „Prima dată a venit George Simion către mine, acum două luni, a mai fost şi anul trecut, m-a mai căutat şi acum doi ani şi nu am fost la birou”.

Și în cei trei ani ca parlamentar PSD, Călin Mătieş a avut abordări similare celor ale AUR. De exemplu, i-a dărut un buchet de flori cu tricolor românesc preşedintei Ungariei, Katalin Novak, aflată în centrul istoric din Alba Iulia. Provocator, el i-a transmis musafirei că Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească.

Pe lângă o bună parte a organizaţiei PSD Alba Iulia, deputatul Matieş a precizat pentru alba24.ro că şi alte organizaţii judeţene îl vor urma alături la AUR.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

* Realitatea Plus – amendată de CNA cu 10.000 de euro pentru asocierea sulfuroasă cu AUR. Propagandă mincinoasă: „E bine. Ce s-a gândit să facă aicea cu AUR-u’ e bine”

* Minciună gravă a unui deputat AUR: „Franța, acum, e mai mult un stat musulman decât creștin. Nu e departe nici Germania, nu e nici Belgia”

* Scandal uriaș la nivel mondial: corespondenți arabi ai CNN, Reuters, AP și „New York Times” ar fi însoțit Hamas în raidul din 7 octombrie! Israelul amenință că-i va lichida

* Socrii primarului Cherecheș, de la Baia Mare, au fost prinși în flagrant de DNA când intermediau o șpagă în justiție. Banii urmau să ajungă la judecătoarea care va da sentința într-un proces de corupție al ginerelui și care e nepoata mituitoarei!

* Apocalipsa după Ciolacu. Finanțele: „Este necesară o nouă creștere a taxării mediului de afaceri și a populației pentru a acoperi impactul. Nu au fost identificate surse suplimentare de bani”

* „Ciordache” e premiat cu o nouă pensie specială! PSD și PNL au votat privilegii nesimțite și pentru angajații Consiliului Legislativ, condus de odiosul PSD-ist

Veniturile secretizate ale șefilor ASF: 180.000 de euro pe an + decontarea cheltuielilor (încă 26.000 €/an). Toți angajații iau 16 salarii pe an! „Cel mai prost angajat primește minimum 7.000 de lei net de Ziua ASF”

Firea revine în toate funcțiile din PSD la 3 luni după cumplita afacere a „azilelor groazei”. Se merge cu tupeu pe ideea că românii au uitat deja

PNL alege sinuciderea politică: pensionarul special Ciucă va candida la prezidențiale! „Are șansele lui Dăncilă în 2019”, estimează politologul Cristian Preda

SUA ne avertizează: Rusia va încerca să deturneze alegerile din România, de anul viitor! Planul diabolic al Moscovei de a „otrăvi” democrația din aproape 100 de țări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here