Sorina Pintea (54 de ani) nu mai este manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Ea a fost demisă vineri de ministrul Nelu Tătaru, pe baza autorității conferite de Ordonanța de Urgență nr. 40 din 3 aprilie 2020.
Noul manager interimar al Spitalului Judeţean Maramureș, numit prin ordin al ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, este liberalul Alexandru George Oros, informează Agerpres.
Conform Ordinului 440/10.04.2020, Alexandru George Oros este numit manager al SJU Baia Mare. Oros este consilier local PNL în cadrul Primăriei orașului Sighetu Marmaţiei. Acesta va ocupa funcţia de manager pe durata suspendării contractului de management al Sorinei Pintea.
Miercuri, 8 aprilie, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Maramureş, Amalia Babici Man, a confirmat că Sorina Pintea şi-a retras demisia din funcţia de manager al Spitalului Județean din Baia Mare. „Sorina Pintea şi-a depus demisia pe 2 martie şi a fost înregistrată pe 5 martie la Consiliul Judeţean Maramureş. Demisia este un act unilateral, iar demisia unui şef sau al unui manager îşi face efectul după 30 de zile din momentul înregistrării. În tot acest timp, Sorina Pintea a fost manager al SJU Baia Mare pentru că nicio instanţă nu i-a interzis să-şi exercite funcţia. Ea s-a aflat în concediu medical în această perioadă, timp în care a fost înlocuită de directorul medical Vasile Pop. Înainte ca acele 30 de zile de preaviz să expire, Sorin Pintea a transmis o informare către CJ Maramureş, anunţând că renunţă la demisie. CJ a luat act de acest nou document, trimiţându-l spre informare SJU. Sorina Pintea ocupă acest post prin concurs pe perioadă determinată, care expiră în toamna acestui an, urmând a fi organizat un nou concurs pentru postul de manager”.
Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea, a explicat: „Doamna Sorina Pintea și-a depus actele pentru a se pensiona pe caz de boală, dată fiind boala autoimună de care suferă, aflându-se astfel, în continuare, în concediu medical. Renunțarea la demisie a reprezentat o simplă formalitate, de comun acord, pentru a-i fi dată posibilitatea, în măsura în care starea de sănătate îi va permite, să predea integral mandatul”.
Joi, 9 aprilie, premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului Nelu Tătaru, în ședința de guvern, referitor la cazul Sorina Pintea: „Să uzați de prerogativele pe care le aveți ca urmare a declanșării stării de urgență și să demiteți, dacă este adevărat, vechiul director, care a revenit asupra demisiei”.
Tot joi, 9 aprilie, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea (PSD), a înaintat Ministerului Sănătăţii un document în care menţiona obligaţia ministerului de a suspenda contractul de management al directorului Sorina Pintea, care anterior şi-a retras demisia. O zi mai târziu, Zetea avea să protesteze față de numirea lui Alexandru George Oros, insistând că mandatul de manager interimar trebuia încredințat directorului medical al spitalului, dr. Vasile-Ioan Pop, cel care a funcționat ca manager interimar de fiecare dată când Sorina Pintea a fost indisponibilă (inclusiv în perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019, când Pintea a fost ministru al Sănătății).
Vineri, 10 aprilie, ministrul Nelu Tătaru a demis-o pe Sorina Pintea din funcția de manager al Spitalului Județean Maramureș.
Sorina Pintea este cercetată în libertate, sub control judiciar, într-un dosar de luare de mită în formă continuată.
Felicitari ministrului sanatatii si intreg guvernului sub conducerea primului ministru L Orban! Faceti curatenie generala si dezinfectati locul ocupat de ciumatii rosii. Mafia si coruptia trebuiesc distruse. Politicienii sunt alesi sa slujeasca interesele tuturor cetatenilor , iar bugetul unei democratii trebuie sa apartina majoritatii nu doar alesilor. In alte tari politicienii nu sunt remunerati.