Ministerul Justiției ar putea ajunge la USR-PLUS. Liberalii par dispuși să-l cedeze, la pachet cu Sănătatea, ca să păstreze Finanțele

2
3527
Orban - Barna

O veste tulbură bucuria din PSD după alegeri: Ministerul Justiției ar putea ajunge la USR-PLUS în noua guvernare. News.ro anunță, citând surse din interiorul PNL, că liberalii ar fi dispuși să cedeze acest portofoliu foarte important pentru a-l păstra pe cel de Finanțe, la care nu vor să renunțe cu niciun chip.

Trecerea Justiției la USR-PLUS ar fi cea mai proastă veste posibilă pentru PSD, dat fiind că USR-PLUS presează de peste trei ani pe temele justiției, axându-și întregul discurs pe direcțiile “fără penali în funcții publice” și “scăpăm țara de hoție”. Preluarea ministerului de către acest partid ar trebui să accelereze repararea legilor justiției distruse de regimul Dragnea – PSD în perioada 2017-2019.

Sursele News.ro spun că PNL ține să rămână la conducerea Apărării, Externelor, Internelor, Economiei, Dezvoltării și Transporturilor.

Ministerul Sănătății ar putea ajunge tot la USR-PLUS, iar favorit să-l preia este Vlad Voiculescu

În aceste împrejurări, un alt minister extrem de important și de dificil, cel al Sănătății, ar putea ajunge tot la USR-PLUS, caz în care Vlad Voiculescu ar fi candidatul principal pentru post.

Un al treilea minister capital pentru țară, dar foarte greu și, prin urmare, evitat de toate partidele care vor forma coaliția, este Ministerul Educației. Sistemul de învățământ este la pământ, într-un colaps total, criza fiind grăbită și agravată de apariția pandemiei. Va fi nevoie de o persoană foarte pricepută și deosebit de energică pentru a putea iniția procesul de redresare a educației în România. Elevii din țara noastră au ajuns pe ultimul loc în Europa ca nivel de cunoștințe. Politizarea, amatorismul, scăderea nivelului de instruire a profesorilor, lipsa de strategie și de planificare pe termen mediu și lung au pus pe butuci învățământul românesc, care azi e în derivă și nu mai asigură minimum de cunoștințe pentru elevi.

În noul guvern, în discuție ar mai rămâne portofoliile de la Tineret și Sport, Agricultură, Muncă și Cultură. UDMR vrea 2-3 ministere, iar USR-PLUS solicită, cu totul, 5.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

2 COMENTARII

  1. Dupa useristi+ciolos,liberalii ar trebui sa le cedeze tot,ca ei s-au dovedit cei mai buni….critici de pe margine,nu?A facut vreunul ,barna,ciolos,un pas inapoi dupa alegerile astea ,sau dupa locale?NUUU,CA EI SUNT „UNICATUL” POLITICII ROMANESTI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here