Calcă pe cadavre. În timp ce virusul revine puternic, PSD cere redeschiderea bisericilor și a cârciumilor. Zice că va vota contra stării de alertă

3
2680
Evoluția epidemiei de coronavirus în România. În ultima săptămână, curba a luat-o din nou, abrupt, în sus

PSD va vota împotriva prelungirii stării de alertă și cere redeschiderea imediată a bisericilor și restaurantelor din hoteluri, a anunțat duminică Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al partidului. Comunicarea a fost făcută aproape simultan cu cea a autorităților medicale, care au raportat cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus consemnat în România din 9 mai încoace.

Social-democrații, care au susținut necondiționat, alături de Pro România, teoriile propagandei rusești privind epidemia, spun că totul e o făcătură și că, de fapt, Occidentul vrea să distrugă economia României.

În timp ce România marchează cel mai mare număr de infectări de după 9 mai, PSD anunță că va vota contra stării de alertă și cere redeschiderea bisericilor

Printre lucrurile cerute de PSD este implementarea unei stări “intermediare”, care să asigure “tranziția către normalitate”.

Lucian Romașcanu a afirmat, într-o conferință de presă, că „e necesară deschiderea spitalelor pentru populație, stoparea numirilor de coafeze pe funcții bănoase. Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult“.

Totul n-ar trebui să dureze mai mult de 15 zile, iar redeschiderea bisericilor și a restaurantelor din hoteluri sunt capitale, consideră PSD.

„Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor“

Partidul a perfectat, în ultimii ani, înțelegeri oculte cu capii bisericii ortodoxe, sprijinind “referendumul pentru familie” și construcția Catedralei Mântuirii Neamului cu sute de milioane de lei.

În schimb, preoții au îndemnat alegătorii să voteze PSD și au atacat public Opoziția.

„Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. Este un comentariu al Guvernului că acest lucru ar împiedica acţiunea imediată în caz de nevoie. În trei luni de zile de stări de urgenţă şi stări de alertă nu au reuşit să facă achiziţiile necesare pentru echipamentele de protecţie, nici măcar beneficiind de proceduri simplificate, nu vedem cum ar putea să-i încurce acest lucru de acum încolo. Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a cerut Romașcanu.

PSD și Pro România s-au aliat cu Rusia în promovarea teoriilor conspiraționiste

Aproape simultan cu acest discurs al PSD, autoritățile medicale raportau 320 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore. E cel mai mare număr de infecții consemnate după 9 mai. Medicul Virgil Musta a avertizat că, dacă trendul continuă, va fi necesară reinstituirea unor restricții.

PSD și Pro România au chemat public românii, chiar prin liderii Marcel Ciolacu și Victor Ponta, la nerespectarea măsurilor de precauție. Cele două partide s-au aliat cu conspiraționiștii pro-ruși și au militat aproape isteric împotriva termoscanării celor care intră în clădiri, împotriva purtării măștii de protecție și a distanțării sociale. Teoria favorită este aceea că Iohannis vrea instaurarea dictaturii și ciparea obligatorie a oamenilor, iar scopul general ar fi distrugerea economiei românești.

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

Cele 17 țări europene pentru care, din 15 iunie, se redeschid cursele aeriene, fără izolare sau carantină

VIDEO. “Vă rog să informați pe domnul președinte, ne dăm foc la toate autobuzele. Asta a fost înțelegerea!” A fost odată ca-n povești, a fost în România: 30 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990

3 COMENTARII

 1. Dacă sunt analfabeți funcționali n-au cum să înțeleagă că acest virus nu te iartă, vor explicații, ce explicații îți mai trebuie când cresc infecțiile, pe tot parcursul crizei au negat existența virusului ți au boicotat hotărârile guvernului și acum vor da vina pe guvern că n-a luat măsurile necesare, ipocrizie totală!!!!

 2. Decizia normala a PNL este demisia premierului Orban si intrarea in opoziție. Sa isi sparga PSD-ul capul, sunt prea multe adunate si daca nu ii lasa acum PSD-ul nu isi rupe capul iar PNL va pierde urmatoarele alegeri.

  • Asa ar fi cel mai bine, dar vezi tu ca se urmareste limitarea dezastrului.
   Degeaba isi rupe dintii psd-ul daca tara o sa fie ingenunchiata.
   Situatia se repeta. mai bine este sa fii precaut.
   Eu am speranta ca romanii , marea lor majoritate sant oameni educati. Inteleg despre ce este vorba.
   Am prieteni pensionari,pensii modice, pana in 2500 lei, Nici nu vor sa auda de psd.
   Am rude si prieteni in sistemul medical, nici nu vor sa auda de psd.
   Or sa castige ei ceva voturi cu retorica asta populista dar nu atat de multe cat cred ei.
   Majoritatea romanilor vor fi scarbiti de asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here