„Stau ca vulturul pe stâncă”. Moment magic pentru Şumudică: e lider în Turcia, peste Beșiktaș, Galata și Fener!

0
1211
Marius Șumudică

Marius Șumudică (49 de ani) continuă să uimească Turcia: echipa sa, Gaziantep, a urcat, provizoriu, p e primul loc în Süper Lig! Cel puțin o zi sau două (Beșiktaș o poate depăși miercuri, iar Fenerbahce joi), antrenorul român poate fotografia clasamentul „de pe acoperiș”.

Marți, Gaziantep a învins cu 2-0, pe teren propriu, formaţia Ankaragücü. Decisiv a fost din nou mijlocașul Alexandru Maxim (30 de ani) – golgeterul echipei în acest campionat, cu 8 reușite.

Maxim a deschis scorul în minutul 70, iar Șahin a dublat avantajul în minutuil 90+6.

Celălalt român din echipa lui Șumudică, fundașul Alin Toșca (28 de ani), a jucat tot meciul.

A fost al 15-lea meci consecutiv fără înfrângere pentru echipa din Gaziantep (oraș din sudul Turciei, aproape de granița cu Siria) în Süper Lig: 8 victorii și 7 rezultate de egalitate. Astfel, echipa lui Șumudică a rămas cu o singură înfrângere în Süper Lig, cea din prima etapă (1-3 în deplasare cu Galatasaray Istanbul).

Gaziantep a urcat provizoriu pe primul loc, dar Beșiktaș și Fenerbahce vor avea șansa de a o depăși miercuri, respectiv joi, când au programate meciuri.

Parcursul lui Gaziantep, sub comanda lui Șumudică, uimește Turcia, dat fiind că nu este una dintre marile puteri ale fotbalului turc. Românul a reușit să închege o echipă care se bate cu Galatasaray, Beșiktaș și Fenerbahce, în condițiile în care bugetele cluburilor sunt incomparabile.

„Vă e frica să fiți pe primul loc?! Să faceți istorie? Nu trebuie să vă fie, sunteți cei mai buni!”

După meci, Marius Şumudică a avut o explozie de bucurie, manifestată printr-un dans pe gazon. Apoi, el a vorbit prin telefon la Digi Sport.

  • „Nu s-a întâmplat în Turcia așa ceva de mult, nu pierdem de un an acasă, sunt lucruri extraordinare, cea mai buna perioadă a carierei mele, cuvintele sunt de prisos.”
  • „Melodia pe care am dansat e una românească. Au găsit-o ei, mi-au pus-o, am dansat. «Eu stau ca vulturul pe stâncă» – aia e melodia.”
  • „Bucurie mare, lideri în Turcia după atâtea etape, în coasta tuturor, ne batem cu toată lumea.”
  • „Maxim – foarte bine! Și el, și Toșca au jucat senzațional.”
  • „Le-am zis jucătorilor: «Vă e frica să fiți pe primul loc?! Să faceți istorie? Nu trebuie să vă fie, sunteți cei mai buni!»”

Puteți susține ZIARISTII.COM făcând o donație AICI. Vă mulțumim!

CITIȚI ȘI:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here